Kobergs golfklubb

Vi vill testa golf!

En perfekt sysselsättning och rörelse tror vi att golf är. Så om några månader vill vi prova och lära oss mer.

Nyfikenheten har funnits rätt länge, men vi har förstås att det kan uppsluka mycket av ens tid om en gillar det, så vi har medvetet valt bort att ens prova golf tidigare. Men nu är det dags. Vi har ägnat ett antal timmar till att läsa på olika golfklubbars hemsidor. För att försöka jämföra vad som erbjuds innan vi anmäler oss till en introduktion. Eftersom vi är nybörjare vet vi ju inte ens vad vi ska leta efter, men det här har vi i alla fall tänkt på.

Introduktionskurs

De flesta golfbanor erbjuder ett paketpris med kurs, grönt kort och medlemsskap i ett. Toppen bra egentligen! Men det blir ju direkt några tusen utan att vi ens vet om vi tycker det är kul. Falköpings GK verkar erbjuda en introduktionskurs som inte kostar något. Det tycker vi låter bra, så har kontaktat dem för att se om det finns några platser kvar 2019.

Låna klubbor

Vi vill gärna kunna låna klubbor hela säsongen 2019. För att ge aktiviteten en riktig chans utan att dra på oss onödiga kostnader (och lastvikt i vårt hem!). Var vi ska förvara eventuella framtida golfbagar får vi fundera kring, om det blir aktuellt.

Ställplats

De flesta golfbanor erbjuder plats för husbilen. En del är dyrare än andra. Men priset avgör inte för det handlar om 100-150,-/dygn inkl. el och det är ok då det också brukar finnas fräsch toa och dusch tillgängligt.

Avstånd

Vår hemma bas i Sverige är ju Partille och vi lär också hänga mycket i Alingsås. Så vi har tittat på golfbanor som ligger inom 10 mils radie till Alingsås, så vi lätt kan sticka och golfa när vi känner för det.

Medlemsskap

Golf är inte den billigaste sysselsättningen, särskilt inte om en räknar in klubbor och annat material om en vill fortsätta spela efter första testsäsongen. Olika medlemskap erbjuder olika möjligheter. Det gäller att hitta det som passar en bäst. Som nybörjare har de flesta klubbar redan satt samman ett medlemsskap, så det är inte så mkt att välja på. Men en kan ju välja vilken golfklubbs nybörjarmedlemsskap som en tilltalas bäst av.

Vi vill gärna ha fritt spel på banan och vi vill kunna träna på övningsområde. Gärna gå rundor på banan med tränare/fadder eller liknande så vi kan få stöd i vårt spel. Har du några tips är det bara att kommentera!

Ja det här är lite av vad vi ägnar vår lediga tid åt just nu. Utforskar. Golf. Trodde inte jag skulle skriva det, inte förrän i blev pensionärer. Men det är ett faktum att vi nu har tid. Tid att tänka på vad vi vill ägna vår egna tid åt.

Bilden är från Kobergs golfbana, där vi stod parkerade en natt förra året.

/Anna

Publicerat:

i:

10 svar till ”Vi vill testa golf!”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Golfbanor har oftast bra ställplatser, fast vi har inte börjat spela än 🙂

  Ha det gott o golfa på …….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi har stått på flera i Sverige och gillar miljön mycket. Nu ska vi bara börja med sporten oxå 😀

 2. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Vi har vår hemmabana på Falköpings GK och det har jag som är relativ nybörjare trivts jättebra med. Jag tycker det är kanon med gratis gröna-kortet-kurs. Sen vet jag att jag fick låna de viktigaste klubborna innan Lars åkte och köpte ett set till mig. Sen tror jag man ska gå några ”fadderrundor” också. Fastnar ni för Falköping är det bara att höra av er. Är vi hemma har ni faddrar. Sen kan jag säga att klubben har nyrenoverat duschrum för damer och i dagarna renoveras hela klubbhuset och restaurangen. Lars har lagt golv i tre dagar snart….
  Ska bli kul att höea vad ni bestämmer er för.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Härligt med insiderinformation 🙂 Tack! Hur brukar det vara med ställplatser, är det ofta fullt eller gott om plats?

 3. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Det brukar inte vara några problem att få plats. Sen finns det platser nära eller längre från vägen, som ev. kan ha lite störande trafik.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack!

 4. Profilbild för Reiselinda

  Vi har grönt kort båda två, men jag har inget aktivt medlemsskap just nu, då det tar för mycket tid. Pär spelar några gånger varje sommar. För två år sen bodde vi en natt på ställplatsen vid Älvkarleby Golfklubb. Helt ok. ställplats nära banan såklart. Banan är fin också, jag spelade där en gång innan jag tog paus. Absolut något jag kan tänka mig att ta upp när jag lyckas skaka fram mera fritid!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad roligt att ni har grönt kort! Vi hoppas vi lär oss massor och att vi tycker det är roligt. Har anmält oss till nybörjarkurs nu iaf

 5. Profilbild för Anders Hedeen

  Hej.
  Tack för en härlig reseblogg och kul att ni skall ta tag i golfspelandet.
  Jag får väl ge er ett tips att testa min hemmabana…Vara-Bjertorp GK. 50 min körning från Alingsås med ett bekvämt läge nära E20. Banan har blivit utsedd till Västergötlands bästa bana under flera år nu.
  Flertalet olika medlemsformer erbjuds. Härlig stämning på klubben. Skulle ni sen ledsna på att laga mat i bilen ligger Bjertorp Slott granne med banan och serverar gourmetmat kan jag lova. Flera platser med el finns till bilen med nära till allt. 10 meter till drivingrangen, 50 meter till klubbhuset o 50 meter till 1a tee.
  Har ni vägarna förbi guidar jag er gärna runt då banan brukar vara bland dom första att öppna på våren.
  Ha en bra fortsättning på er resa !!!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hej Anders och tack för din utförliga kommentar! Vi har bokat in oss på Koberg, så vi har redan valt bana att bli medlemmar hos för 2019. Men när vi känner oss lite varma i kläderna (och om vi gillar att golfa) kommer vi gärna förbi din hemmabana.

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 18°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.