Ytterligare en hel dag utomhus!

Det är så härligt när den här årstiden kommer, man kan vara ute jämt!

Jag har ju det så käckt ordnat att vi har vårt företag (glasmästeri) på vår gård, så när vi inte har kunder så kan jag göra precis vad jag vill! Jag arbetar även med lite webb-design men det gör jag bara på vinterhalvåret, nu vill man ju inte sitta med lappisen i knäet hela dagarna.

Igår grundmålade jag karm och dörr till växthuset samt rensade och topp-dressade den stora runda rabatten.

Idag täckmålade jag karm och dörr till växthuset och fixade till rosenrabatten och den andra jag har intill muren.

Idéer om ytterligare en rabatt börjar ta form och jag ska nog börja försöka få ordning på den när jag kan få min älskade make att hjälpa mig att flytta två stooora stenar som pryder den platsen idag. De kanske ska ingå i rabatten sen, men jag måste ta bort dem för att kunna ta bort grässvålen under.

Natten som var vågade jag inte låta växterna vara kvar i växthuset, fast egentligen kunde jag haft det för det var aldrig kallare än 8 grader under ”filtarna” där växterna står. Fast det bara var 0,2 grader utanför!

I natt hoppas jag det ska gå lika bra, för ikväll tänkte jag inte bära in dem.

Publicerat:

i:

7 svar till ”Ytterligare en hel dag utomhus!”

 1. Profilbild för Maria Berg

  Hej Anna,

  Tack och åter tack klart det är en Blåmes inte en Talgoxe. Jag har alltid blandat ihop den och det är först nu som jag börjar lära mig lite mer pga det nya objektivet.

  Jag tittade i fågelbok och såg den svart randen under och det tillhör mest Talgoxe men nu när du hjälpte mig så var det ju så uppenbart.

  Om du kan feler fåglar har jag bilder som jag inte vet vad det är.

  Jobbade i påskhelgen på det nyöppnade gardenceter i Haverdal och vi satte också pluggplantor så jag fick lite tomat – Tiny Tim med mig hem.

  /MB

 2. Profilbild för Växthusmadam

  Vilket häftigt växthus du bygger!!!!
  Växthusmadam

 3. Profilbild för Annika

  Underbart att vara ute hela dagarna.
  Här var det frost i natt och kommer att bli i natt igen.
  jag har burit in allt känsligt.
  Hur många pluggboxar har du?
  Ha en skön helg
  Annika

 4. Profilbild för Anna

  Maria – jag är inte sååå duktig på fåglar, men just blåmes o talgoxe har jag lärt mig att skilja åt. men maila du bilderna så kan jag se om det är någon mer jag faktiskt kan
  Växthusmadam – tack!
  Annika – inatt hade jag 7.9 grader under ”filtarna” trots att det endast var 0,2 grader i växthuset. jag har två pluggboxar, det blir fler nästa år 🙂

 5. Profilbild för Eva-Mari

  Hej! Kul att du hittade till mig.
  Så roligt med fler som är trädgårdsintresserade. Jag blev riktigt avundsjuk på ditt fina växthus. Jag får allt använda varenda fönster inne i huset tills det går att flytta ut men efter x-antal år så är familjen van. Länkar dig på min blogg så att jag kommer ihåg att följa färdigställande och piffande på ditt hus. Ha en mysig helg/ Eva-Mari

 6. Profilbild för Hasse
  Hasse

  Vad fint det blev.
  Kram Louise o Hasse

 7. Profilbild för Stina
  Stina

  Fin blogg, kram /Stina

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 14°C
38°C / 20°C
39°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.