10 timmars sömn och besök hos Solskensfarmarna

10 timmars sömn och besök hos Solskensfarmarna

Att inte störas av omgivningen är en faktor som för oss är väldigt viktig, vi vill verkligen sova gott om nätterna. Det ger oss energi till bra beslut!

En god natts sömn gör underverk! Därför är det så viktigt för oss att faktiskt få sova riktigt gott, gärna varje natt, men åtminstone ofta. Vi väljer gärna boplatser där det är just tyst. Och vi märker att den punkten är viktig när vi ska bedöma månadens bästa boplats.

Sov så gott i Fegen

Vi var på Ullared i tisdags eftermiddag och när vi efter ett antal timmar i det stora varuhuset äntligen var tillbaka hos FrankieBoy på deras dagparkering för husbilar var vi riktigt hungriga. Ett enhälligt beslut togs, att rulla till centrallagret där vi stått tidigare över natten, så vi fort kunde få i oss något att äta.

Väl där så visade det sig att betalningsapparaten var sönder och att vi skulle behöva åka tillbaka genom Ullared till Ge-kås camping för att betala. Nej, så trevlig är inte den platsen, med väg på ena sidan och crossbanan på andra så är den definitivt inte tyst. Så vi fyllde på med mat i magen, slängde våra sopor och sedan körde vi 21 km till lilla byn och sjön Fegen. Jag hade läst om ställplatsen hos Anette och tänkte att nu passade det oss väldigt bra.

Och där är så fantastiskt lugnt! Vackert och med fin utsikt över sjön. Vi gick och la oss ganska tidigt efter att ha jobbat hela kvällen, rätt slitna efter Ullared och alla människor somnade vi snabbt tätt omslingrade (jo vi kan ligga nära även i våra långbäddar). Vaknade först kl. 9 dagen efter! Hade alltså sovit i 10 timmar och det var verkligen helt fantastiskt härligt. En stilla morgon, lite jobb och sedan var vi på vägen igen.

Fegen
Inte fullproppat trots gratis plats
fegen
Ljuvlig himmel

Solskensfarmarna

Vi fulla av energi passade vi på att överraska ett par vänner vi inte sett på flera år, som bor i området. De driver tillsammans med några grannar den ekonomiska föreningen Solskensfarmarna som även fått utmärkelsen Årets hållbarhetsföretag 2018 i Falkenberg. Där finns Victors affärshus, ett B & B och mycket mycket mer.

Själva har de stora odlingar på gården samt snart 200 höns. Inspirerande att se hur de tar tillvara på sina marker och verkligen tänker på både djur och natur i sitt entreprenörskap. Här kan ni läsa deras blogg om hållbarhet, odling, elbilar och solceller.

odlingstunnlar
Odlingstunnlar med kål och spenat

Ett härlig dygn med en blandning av köphets och lugnet på den svenska landsbygden! Idag drar vi oss ut till havet igen.

/Anna & Roger

 

Publicerat:

i:

14 svar till “10 timmars sömn och besök hos Solskensfarmarna”

  1. Så skönt att sova så gott, på ett lugnt ställe! Vilken kul överraskning att välja på vännerna och vilket härligt ställe de driver!

    • Ja det ser jag nu 🙂 Vi är på Grimeton nu och ska till vänner i Galtabäck ikväll. Var är ni nu? Kanske ta en fika på dan?

Translate »