bo i husbil på vintern

Bo i husbil på vintern i Sverige

Att bo i husbil på vintern i Sverige är det för oss? Vi har pratat om ifall denna livsstilen skulle fortsätta om vi var i Sverige på vintern.

Skulle vi välja att bo i FrankieBoy eller annan husbil på vintern i Sverige? Alla de frågorna vi själva får kring att bo i husbil blir mer förståeliga i våra huvuden om de sätts i perspektivet att det är vinter och kallt. Men eftersom vi undviker vintern så mycket vi kan är det inte en aktuell fråga egentligen, men eftersom vi kom att prata om det så vill jag skriva ner det också. Och berätta för dig.

Samma frihet?

Det blir inte samma frihet att bo i husbil på vintern i Sverige. Vi skulle inte välja att rulla runt på samma sätt på hala vägar med en husbil. Dessutom krävs det nog en mer permanent plats med yttertält, extra isolering under bilen för att minska elförbrukning etc. Vi skulle inte alls känna oss fria, om det var bökigt att ”kasta loss”.

Är det lika bekvämt?

Vi är bekväma av oss, och inget är bekvämt i ett klimat vi inte trivs. Så nej. Det hade inte varit lika bekvämt. Tänker på blöta skor och jackor, var ska de torka? Vatten som fryser. Vi ser nog mest problem, men det är väl för att det inte alls är lockande. Att bo i en husbil på vintern i Sverige skulle vara isolerande för oss.

Den dagen vi, av någon oförklarlig anledning, är i Sverige på vintern så skulle vi inte välja att bo i FrankieBoy. Vi är helt eniga kring det och det känns bra!

Eftersom vi inte alls gillar snö och kyla så vill vi inte vara i Sverige eller annat kallt och snöigt land alls på vintern, det är ju en av våra anledningar till att vi väljer den här livsstilen.

Att bo i husbil på vintern i Sverige är inte för oss!

Bilden är från vår trädgård när vi bodde i Vimle.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

,

14 svar till ”Bo i husbil på vintern i Sverige”

 1. Profilbild för Reiselinda

  Husbil i Sverige/Norden på vintern är absolut inget för oss heller! Som ni skriver, så blir det förmodligen mycket jobb med att hålla varmt och torrt och flexibiliteten är inte lika stor som i de tre andra årstiderna. Däremot skulle jag kunna tänka mig att rymma vintern nån gång med husbil. Får se när det blir möjligt!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Då tänker vi lika!

 2. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Nej tack till husbilsliv vintertid här uppe i Norden. Vi är nog för bekväma för det.
  Jag tycker det enbart ser jobbigt ut när jag ser vinteröppna campingar med massor med företrädelsevis husvagnar.
  Som vanligt tur att vi är olika….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Exakt, vi är olika och det är tjusningen.

 3. Profilbild för Risto Nyholm
  Risto Nyholm

  Med noll erfarenhet av husvagn från tidigare har jag bott snart 2 år permanent. Det bästa är vetskapen om att hemmet mitt har hjul under. Ifall det blir för trångt mellan öronen är det bara att åka iväg. Inkommande oktober åker vi (jag, hustrun o golden retrievern) till Portugal. Enda problemet är, att husvagnen vår är sönder, då det inte går att backa med den. Kanske det ordnar sig.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Aj då, backa kan en ju behöva göra tänker jag 🙂 Hoppas det ordnar sig och att ni kommer trivas lika bra i Portugal på vintern som i Sverige.

 4. Profilbild för Christel

  Vi bodde i båt i 7 år i Sverige på vintern och upplevde inte alls jobbigt, det var många problem och olika händelser som blir för långt att skriva här, men vi trivdes. Det jag har funderat på såhär efteråt när jag inte skulle kunna tänka mig motsvarande så berodde allt på att vi var så motiverade med mål att få ihop pengar till att kunna sluta jobba och komma iväg på långsegling. Allt handlar om motivation och mål med de en gör tror jag. Ert mål är ju att komma iväg från vintern!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Du har så rätt, motivationen är avgörande för mycket! Och ja, vår är ju att inte vara i kylan så kanske inte så konstigt vi bara ser problem 🙂

 5. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Instämmer med dig helt o hållet, även om jag kan längta efter snö o innemys med braskamin någon dag. Visst är vi lyckligt lottade som har valt möjligheten med denna lyxvariant av sol o värme hela vintern. Alla dessa fantastiska möten med nya människor o platser och att kunna vara ute i naturen i stort sett hela dagarna, bekvämt o framförallt livskvalité.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Lite längtan då och då är ju rätt skönt tänker jag. Sen behöver det ju inte vara något en önskar sig i 6 månader 🙂 Ja vi är verkligen tacksamma för möten, sol och värme. Kram vännen!

 6. Profilbild för Kors och Tvärs

  Vintern, den ska tillbringas på nåt varmt och snöfritt ställe! Ochcsp känge vi har ork och möjlighet så kommer vi att fly Sverige.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Japp så är det! Håller med 🙂

 7. Profilbild för Ama de casa

  På den tiden vi campade så var tält vårt val. Vill inte hamna i trånga gränder med ett alltför stort fordon… 😉
  Nuförtiden har vi sen några år tillbaka lagt ned tältcampingen till förmån för hotellcamping. Det funkar hur bra som helst – även i snö 😀

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Nä trånga gränder kan vara lite väl spännande. Dock har vi god hjälp av vår GPS, vi har aldrig hamnat där vi inte får plats. Hotellcamping är väldigt trevligt!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
31°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 20°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.