Böljande rapsfält – liten bildkavalkad

Böljande rapsfält – liten bildkavalkad

De ljuvliga böljande fälten av raps med den intensiva gula färgen, det känns så svenskt.

Finns ju mängder med raps i Tyskland och Danmark också. Men ändå. Jag förknippar det med Sverige. Och det gav Sverigekänsla när de första fälten dök upp ute i Europa. Det var mest raps söder om Hallandsåsen, för när jag planerat att stanna till för att ta lite närbilder så försvann de gula ljuvliga fälten. Men vi hade tur att ha några plantor utmed ställplatsen vid Grimeton Radiostation där vi stod häromnatten, så närbilderna är därifrån.

I Sverige är fälten så nära, odlingarna går ända fram till vägen, blommorna finns i vägren och även mellan de mötande filerna på vissa vägar. De finns överallt och färgen känns intensivare, odlar vi tätare eller kanske det var blomningen som inte var fullt igång längre söderut?

Men vi kör väl lite bilder istället för att ”prata”. Det mesta är fotat från rullande FrankieBoy och några bilder blev så pass bra att jag kände att de faktiskt kan få ett helt inlägg för sig själva 🙂

raps nära hus
Drömläge på bostad
Raps nära vägen
Rapsen växer så nära vägen
gult och blått
Gult & blått
Rapsfält
En gul liten kulle
gula rapsfält mot blå himmel
Kontrasterna!
raps
Snyggt även med brun bakgrund 🙂
raps
Liggande blomma i dike
raps
Närbild uppifrån

Vi fortsätter rulla och njuta av vidderna, färgerna och dofterna!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

14 svar till “Böljande rapsfält – liten bildkavalkad”

  1. Otroligt fint, riktiga vykort! Den gården är som gjord för B&B + ställplats om den oxå ligger vid havet. För mig är rapsfälten o pilealleer genuint skånskt, känns tryggt o ”himma”.

  2. Inget speciellt förhållande till rapsfält annat än att det är trevligt med lite färg längs med vägarna! Många fina foton du fått till i farten!

    • Ja rapsen går inte att missa om en är i södra Sverige den här årstiden 🙂

Translate »