14. Skriv ner 3 saker du är nöjd med i ditt liv

Det är lätt att alltid önska mer av livet, att sträva framåt mot nya mål. Men jag tycker det är viktigt att landa också och faktiskt njuta av det som en är nöjd med just nu.

Så det är dagens utmaning till dig. Att fundera på vad du är nöjd med i ditt liv och skriva ner det. Kanske det får hamna på kylskåpet så du lätt kan påminnas om det när det kommer en mindre kul dag.

Det går ju att göra detta på vilken nivå som helst. Jag skulle kunna skriva att jag är nöjd med mitt äktenskap, mitt hem och mina kunder. Men det är så självklart för mig, så jag ville istället fundera ut några detaljer jag är nöjd med.

En del av en av solarna jag gjort i macrame, som jag är väldigt nöjd med.

Jag är nöjd med:

 1. MIN SÄNG
  Efter strul med sängen i husbilen och oro över att köpa en billig IKEA-säng när vi hade avancerade sängar i senaste lägenheten i Sverige så är jag så glad och överraskad att denna IKEA-säng är den bästa säng jag haft. Har aldrig kunna ligga så länge som jag kan i denna sängen! Underbart att ha en god nattsömn varje natt utan att vakna av att jag är öm och stel i ryggen.
 2. MINA SOLAR I MACRAMÈ
  Jag har gjort tre olika storlekar på solar i macramé och jag är så otroligt nöjd med dem. De ska få pryda verandan på framsidan tänker jag. Men väntar med att sätta upp dem till det fuktiga klimatet ersatts av sol och värme, snart där!
 3. VÅRT MARSIPANGODIS
  Varje jul gör vi marsipangodis. När barnen var små färgade vi den köpta mandelmassan och tillsammans satt vi och gjorde olika julfigurer som vi sen doppade i choklad. Numera gör jag min egen mandelmassa av portugisisk mandel, florsocker, citron el. apelsinzest och äggvita. Maler inte mandeln till mjöl utan låter det vara lite större bitar för att få lite struktur, sen rullar vi bollar och doppar i choklad. I år är de vansinnigt goda! Jag äter ett par varje dag till efterrätt!

Idag hurrar vi för världens bästa svärmor, henne är jag också väldigt nöjd med 🙂 Grattis Silvia på födelsedagen!

Julmusik från min spellista

Hittade en video från en livespelning för bara några dagar sedan!

Lucköppning 14 december
Jag utmanar dig att skriva ner 3 saker du är nöjd med i ditt liv

Jag är ju väldigt nöjd med vårt hus och våra omgivningar, därför är översta bilden en ganska nytagen bild på just det 🙂

Publicerat:

i:

18 svar till ”14. Skriv ner 3 saker du är nöjd med i ditt liv”

 1. Profilbild för Äventyret framtiden

  Så tänkte jag också, precis som du, då jag funderade på vad jag är nöjd med men jag kunde inte bestämma mig på vardagsbasis vad jag är nöjd med så det blev lite historik istället.
  Solen i makramé är toppenfin! Att ha en bekväm säng kunde jag också ha skrivit att jag är nöjd med. Vi bara måste ta vår säng med oss hit, så skön är den att sova i.
  Maripangodiset ser jättegott ut!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, jag är väldigt nöjd med makramén, och det är så roligt att göra. Vi köpte IKEA-sängar och är så nöjd! Njuter av marsipanen enormt mkt 🙂 Sticker in till dig nu för att se dina svar.

 2. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Lycka att vara nöjd, vi sover gott i vår gamla billiga ikea-säng, köpt dock nya billiga ikea-madrasser 🙂
  Fina solar, maken gjorde en del macramé i sin ungdom, nu har äldste sonen gjort fina hängande ”korgar” till fruns blomkrukor, riktigt fräckt.
  Låter kul att modellera med marsipan. Maken gjorde varje år pepparkaks”hus” som berättade om något som hänt under året, nu har mellansonen övertagit traditionen med sina barn, kul. Nöjd med det 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Macramé är riktigt fint tycker jag, amplar till blomkrukor är väldigt fint, men jag är så kass på att sköta krukväxter så hoppar över att göra såna. Pepparkakshus gjorde vi också förr, fast det blev till slut det i byggsats… och nu gör vi inget. Förstår du är nöjd att traditionerna gått över till nästa generation.

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Nog är det som du säger att när man tänker på vad man är nöjd med i livet blir det ofta de stora sakerna; att leva i ett gott förhållande, få vara hyfsat frisk osv. Naturligtvis är det inte fel men nog är det skoj att kunna vara nöjd med de mindre sakerna i livet.
  Igår bakade jag brownies på ett nytt recept som blev kanongoda.
  Jag har just tovat ett par stickade vantar som ska bli julklapp till äldsta barnbarnet och de blev inte dockvantar som förra paret blev.
  Sist men inte minst är jag så glad att smärtan i min artrosaxel förhoppningsvis börjar ge med sig så jag har sovit hyfsat i tre nätter, det är lycka!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tre underbara saker att vara nöjd över BM! Särskilt den den sista.

 4. Profilbild för Znogge

  Helt rätt tänkt där. Många gånger så hamnar fokus på det som vi är missnöjda med i stället för att tänka på allt som verkligen är bra. Så roligt att ni gör marsipanfigurer. Det har alltid varit en tradition hos oss och redan i mitt föräldrahem. Själv är jag nöjd med att ha hund för det berikar mitt liv mycket. Sedan är det en stor glädje med familj, barn och barnbarn. Sist men inte minst är jag nöjd med att vi helt spontant slog till och köpte en husvagn 😀 Hade aldrig testat husvagnslivet men ibland måste man våga!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är lätt att fokusera på negativa saker. Vi gör inte marsipanfigurer längre, vi gjorde när barnen var små, nu rullar vi bara bollar 🙂 Vad kul att ni köpt husvagn, det har vi aldrig haft, men vi har ju bott i husbil på heltid i 3 år så förstår lite vad ni har på gång i upplevelser. Kul!

 5. Profilbild för Marianne Cargus

  Håret på armarna reser sej till Ave Maria, så mäktigt.
  Mor gjorde marsinpangodis till oss barn varje jul så länge hon orkade, jag tror det var den enda jultradition hon höll fram tills hon var klar med sitt liv och somnade in. Jag är inte så mycket för godis, men det var speciella godisar så de slank ner.
  Behövde inte fundera så länge på vad jag är nöjd över, något jag tänker på varje vecka är
  1, att jag är nöjd över att jag kom levande från misshandel och stalking!
  2, att jag innerst inne, under det trasiga skalet, blev en väldigt stark person som vågade sätta ner foten!
  3, mitt beslut att flytta till Öland!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, jag älskar den sången och deras röster! Blir ledsen av att läsa vad du gått igenom, men också väldigt glad att du kommit igenom det och dessutom utvecklats som person. Kram till dig (om du vill ha)!

   1. Profilbild för Marianne Cargus

    Tackar för kramen, den tar jag gärna emot och kramar så klart tillbaka.
    Ja, jag har valt fel väg i livet, men nu är jag rätt, det är huvudsaken.
    Jag läste Dittes svar här och såg hennes tankar om att hon är huvudpersonen i sitt liv, och även ditt svar om att vara kapten på skutan,
    precis de tankarna hjälpte mej att ta mej vidare, att jag är den viktigaste personen i mitt liv, man önskar att alla fick den insikten.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Livet består av många vägval och ibland blir det inte det bästa. Glad du nu hittat rätt väg.

 6. Profilbild för Anki

  Bra att då och då tänka efter vad man är nöjd med … ska fundera lite …
  Din makramésol är verkligen snygg – bra jobbat!
  Jag är nöjd med mina söner och mina barnbarn, som ger mig så mycket glädje och kärlek.
  Jag är nöjd med att jag hittade mitt nya boende.
  Jag är nöjd med att jag vågade att ta steget till att efter många år bli matte igen och tag hand om Muffin.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så fina saker att vara nöjd med Anki! Jag är otroligt nöjd med mina solar, ska så klart fota dem när de är på plats också så ni får se!

 7. Profilbild för Ditte

  Ganska knepigt tycker jag att svara på. Jag är nöjd med det mesta. Jag har sedan många år haft tankarna att det är jag som har huvudrollen i mitt liv och levt efter det. Något jag är verkligt nöjd med.
  Att vara nöjd med känns för mig mer som om det handlar om något yttre.
  Viktigast för mig är alltid familjen. Men där handlar det inte för mig om att vara nöjd utan mer att uppskatta och känna lycka och det är för mig något annat.
  Nöjd med är jag just nu med: att i stort kunna leva det liv jag vill och gör, vår lägenhet och att vara självständig och att jag vågar göra det som utmanar mig.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har också i många år haft inställningen att jag är kaptenen på den här skutan. Gör många aktiva val och därför påverkar jag mitt liv hela tiden. Men jag är inte nöjd med allt ändå. Men vill fokusera på det som är bra och sånt som jag gjort bra. Härligt att du kan leva det liv som du vill!

 8. Profilbild för Veiken

  Oj det var svårt att väja. Just nu är det mesta riktigt bra, medveten om att det kan ändrats riktigt fort!
  Jag är nöjd med att jag kan och har möjlighet att bo på två ställen, som jag trivs med.
  Båda mina barn kommer hit i omgångar den här vintern och hälsar på.
  Vår sareng som tar oss runt i vårt område med en svindlande hastighet av 40km/h
  Jag förstår mycket väl att du är nöjd med din makramé, så läcker och proffsigt gjord! Marsipan är inte min cup of tea fast jag förstår att den är rolig att jobba med!
  Här kan du se hur vår sareng ser ut.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Förstår att du är nöjd med de sakerna! Sarengen ser helt underbart härlig ut, skönt att åka i ett öppet fordon i värmen. Och fint att få besök av barnen. Att bo där en önskar är verkligen något att vara nöjd med tänker jag 🙂

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
19°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
24°C / 13°C
23°C / 12°C
26°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.