16. Dansa till 3 låtar

Dans är källa till så mycket glädje, så idag hoppas jag du vill skutta runt hemma till några av dina favoritlåtar.

Jag vet att alla inte gillar att dansa, min man är en av dem som inte alls uppskattar det. Jag hoppas i alla fall att så många som möjligt vill vara med på dagens utmaning.

Välj ut tre låtar du älskar, skruva upp volymen och dansa! Låt dig ryckas med av rytmen och fundera inte en enda sekund på hur det ser ut eller om du är i takt eller inte. Det är ingen showdans du ska göra, du ska njuta!

Jag dansar till tre låtar ganska ofta. Det är en av de saker jag tagit med mig i min kamp mot glukostopparna, om jag ätit stärkelse eller socker i en måltid så dansar jag (eller gör något annat där jag använder muskler) efteråt för att glukosen ska pumpas ut i musklerna direkt.

Så häng med idag, vi dansar tillsammans, för glädjens och rörelsens skull!

Några av låtarna jag gärna dansar till:

 • Hot n cold / Kate Perry
 • Bad romance / Lady Gaga
 • Living la vida loca / Ricky Martin
 • Bailando / Enrique Iglesias

Julmusik från min spellista

En gammal goding, här kan du även se artisterna när de sjunger. Inte bara lyssna på orden.

Idag är det min mammas födelsedag, så vill så klart skicka en hälsning även här när jag nu har ett särskilt inlägg för 16 december.

Lucköppning 16 december
Jag utmanar dig att idag dansa till tre låtar och njuta!

Bilden föreställer en glada, vi har många av dessa ståtliga fåglar som flyger över fälten här. Men att lyckas fånga en i mobilen är inte lätt. Graciös som en fågel behöver du inte vara i dagens dans, men hoppas du kan känna dig lika fri!

Publicerat:

i:

24 svar till ”16. Dansa till 3 låtar”

 1. Profilbild för Anette

  Vilken rolig idé, att dansa för att förbruka kolhydrater.
  Trevlig helg 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Att dansa för glädje, rörelse och undvika glukostoppar är fantastiskt! Detsamma!

 2. Profilbild för Äventyret framtiden

  Tänk, jag har inte ens tänkt på det där med att förbruka kolhydrater :). Jag dansar ändå men nu kanske lite längre, lite häftigare när jag blev påmind om förbränningen inom mig. Tack Anna! Ha en fin fredag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Att dansa för att minska glykostoppen är både trevligt och bra, men det går ju att göra yoga, rensa ogräs eller ta en promenad också. Hoppas du får en härlig svängom idag! Detsamma!

 3. Profilbild för Hanneles bokparadis

  älskar att dansa, maken och jag kan ta en sväng på köksgolvet 💃🕺🏼 Min mor dansade hela kvällen på sin 80-års dag 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Underbart att ni delar den glädjen! Jag dansar när jag diskar till och med 🙂 Härligt att kunna dansa på sin 80-årsdag!

 4. Profilbild för Anki

  Hm … jag som är omusikalisk och saknar taktkänsla … dans har aldrig varit min grej … men säkert en källa till glädje för många 🙂
  Hur som helst med mitt deltagande – jag önskar dig en fin fredag Anna!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Anki! Önskar dig detsamma, med eller utan dans 🙂

 5. Profilbild för Znogge

  Det dansades mer förr. När jag var liten och bodde hemma och mina föräldrar hade middagar eller fester så var det alltid dans. Alla dansade och det hörde till. Själv var jag på studentkåren varje fredag och självklart dansade alla där med. Glädjande nog ingår dans i idrottsämnet numera. Det behöver inte vara klassiska danser utan eleverna får göra egna. Oftast samarbetar man med musikläraren och det är väldigt uppskattat. Det handlar främst om ännu ett sätt att röra på sig. Dans utlovas inte men jag ska jaga barnbarn efter lunch 😀

  Trevlig fredag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag hade också dans i skolans gymnastiklektioner (är 55 år..). Älskar att dansa även om jag inte alls gör det särskilt bra 🙂 Jaga barnbarn är ju också en härlig rörelse.

 6. Profilbild för Barbro Netz
  Barbro Netz

  Tack kära Anna! Jag lyssnar till Elvis, Peter Jöback och Mahalia Jackson på dagarna. Ja, jag rör mig – går inte att vara stilla när tonerna klingar. Nu lyssnar jag till Tänd ett ljus. Vilket underbart foto! Du är sååå duktig att ta bilder.
  Ha en fin dag!
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Härliga toner hos dig ser jag 🙂 Tack! Kram

 7. Profilbild för Ingrid

  Tack för den trevliga julmusiken!
  Triad är jättebra!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är de! Ha en skön kväll!

 8. Profilbild för Marianne Cargus

  Ja det var en gammal goding.
  Du fick en fin bild på fågeln, trodde nog det var en glada, visst är det svårt att få till bilderna med mobilen, jag har ärvt en Nikon, det är ännu svårare med den, haha, men om jag kunde lära mej hur den fungerar, så kanske….
  Dans ja, när man var ung dansade man här på idrottsparken varje onsdag och lördag på somrarna, det blir nästan alltid prat om de kvällarna då man träffar gamla Bödabor. Jag älskar att dansa, så jag ska nog hitta tre låtar att dansa till idag. Jag gillar att dansa till gamla diskolåtar, salsa, och så´nt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Systemkamera har jag en också, men är så kass på att använda den. Något jag ska ta tag i en vacker dag 🙂 Hoppas du hittade några sköna danslåtar!

 9. Profilbild för Anita

  Oj, det var evigheter sedan jag dansade. Men en form av dans är ju att träna till musik vilket jag ibland gör. Kul utmaning och bra låtar du valt att dansa till.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hoppas det blev några danssteg, eller åtminstone rörelse till dans idag!

 10. Profilbild för Ditte

  Vi gillar båda att dansa och det finns många favoriter i olika genrer. Några är dessa. Men det finns många.
  Var ju med på den tiden när discot Studio 54 fanns i N.Y. och jag var där en del 1978-79. Minnesvärt.
  1. Tina Turner och ”Simply the best” . Har sett henne live här i Stockholm och i Las Vegas .Så bra!
  2. ”Summer of 69”; Brian Adams
  3. ”Dancing in the Dark”; Bruce Springsteen
  4.” Don´t stop me now”; med Queen
  5. ”Believe” ; Cher,

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Bra låtar där, alla fem! Tina turner har jag inte i mitt bibliotek, men den ska jag lägga till. Trevlig lördag!

 11. Profilbild för Susjos

  Härligt att få dansa! Kan nog tycka att i mitt jympapass på F&S är det en hel del danssteg, min startlåt är just nu Baila baila ( dansa dansa) med Alvaro Estrella!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja dansa är härligt, gör mig alltid glad och fylld av ny energi. Baila baila är bra!

 12. Profilbild för Carita

  Bad Romance är en av mina favoriter.
  Hör ihop med minnen från härliga innebandyresor.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är en medryckande och skön låt att dansa till också 🙂

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Klart
06:2320:54 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 14°C
30°C / 13°C
34°C / 14°C
36°C / 16°C
37°C / 17°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.