3 dagar & 457 foton

I går eftermiddag tömde jag kameran på bilderna från de senaste tre dagarna och det var 457 stycken som importerades till datorn. Det kommer bli flera inlägg med olika teman, fast idag får du veta vad vi gjort de senaste dagarna.

Fredag 22/12

Vi drog iväg till Milfontes efter frukosten och mötte upp en tvåltillverkare för att köpa några presenter och julklappar. Hon bor mitt inne i ”staden” och vi blev överraskade över hennes fantastiska patio och enorma utrymme på baksidan av radhuset.

Sen besökte vi ”vårt” garden center och köpte några nya växter och ett träd, som vi glädjande nog fick in i bilen. När vi ändå var där vid havet så körde vi till en strandnära restaurang och åt. Jag valde dagens färska fiskrätt (havsabborre) och Roger kött. Min var okej medan Rogers var riktigt bra.

På eftermiddagen satt vi hemma på verandan i kvällssolen, och Assi sov länge och gott i mitt knä. Plantorna fick stå i baljor med vatten några timmar och sen täckte jag dem med fiberduk över natten.

Jag skördade vår första apelsin, halva pressade jag till årets äggtoddy (jag tycker den blir godast med apelsinjuice) och den andra halvan åt vi i klyftor. På Spåret och en ganska dålig julfilm avslutade vi kvällen med, sen gick jag och la mig tidigt.

Lördag 23/12

Till frukosten kom en kompis förbi och hämtade saffran och drack kaffe med oss. Hon lämnade också över en stor kasse med gardiner som jag lovat att sy om lite. Därefter kom en annan kompis med en julklapp, en chokladask. Jag gav dem båda varsin tvål i julklapp.

Därefter tog jag en promenad till byn där det skulle vara en liten marknad och det var det. Jag köpte inget, men kul att se lite aktiviteter. Fortsatte rundan genom byn och gick in på ett café jag inte tidigare besökt och pratade med ägarna. Någon fika blev det inte denna gången.

Gick också in i kyrkan som var öppen för första gången när jag passerade och tittade på juldekorationerna.

När jag kom hem hade Roger gjort sina köttbullar och jag kokade lite rödbetor till rödbetssalladen. Jag blandar mina egna odlade som jag lagt in med nykokta för det tycker vi blir godast. Efter lunch (en sallad med god ost) så gick vi ut i trädgården. Jag planterade trädet (Judasträd) och en Kamelia. Ska bli spännande att se om de trivs här hos oss, på sommaren behöver jag skydda kamelian mot solen, det har jag läst. Vi får hoppas att alla knoppar som nu sitter på inte ramlar av. Det är kul att prova oss fram och se vad som trivs här.

Sen kom en kompis till med en julklapp, en flaska vin, vi pratade ganska länge var så längesen vi sågs. De jobbar väldigt mycket våra portugisiska vänner. En chokladask gav jag henne.

På kvällen åt vi frallor med rödbetssallad och köttbullar resp. göttbullar samt kollade julfilmen The Holiday.

Julafton 24/12

När morgonsysslorna var avklarade så packade vi ryggsäckarna. Roger med matsäck och jag med fotoutrustning.

Vi körde mot Porto Covo, men vi valde att köra dit via stranden São Torpes, där vi stått med husbilen i ett par nätter med kompisar när vi lekte i vågorna tillsammans med surfarna.

Jag ville testa att fota Sines hamn med teleobjektivet. Sen rullade vi vidare åt Porto Covo hållet, men stannade vid en strand vi tidigare inte besökt, finns massor utmed denna vackra klippkust. Parkerade och gick ner i sanden och försökte fånga vågskvätt.

En av mer än 100 bilder på vågor.. 🙂
Det var fler som njöt av närheten till havet.

När jag lekt färdigt hittade Roger en stig vi följde. Bort från havet. Den ledde oss till en camping vi inte provat när vi bodde i husbil.

När vi kom hem så googlade jag och insåg att vi nog valt bort den då den inte fått så bra kritik. Men vi bemöttes jättebra, de hade rena toaletter i kaféet och kaffet smakade gott. Läget är fantastiskt, lantligt och nära havet. Hur pitcher och servicehus ser ut har vi ingen aning om. Men läget skulle passat oss ypperligt.

Vi fortsatte förbi campingen och det blev några kilomenter genom en skön och fridfull miljö innan vi kom ner till havet igen. Hungern gjorde sig påmind och vi tog bilen den sista milen till Porto Covo. Där vi traditionsenligt dukade upp vår medhavda matsäck på picknick-borden på stadens utsiktsplats intill fyren vid havet.

Vi var nästan ensamma och nöjt av vår pastasallad (italiensk Rummo linspasta), varm choklad och chokladkolakakor till ljuden och doften från havet.

Mycket mätta och nöjda med dagens julaftonsutflykt körde vi sen hemåt. Hemma slappande vi och jag tog en sån där varm dusch så huden nästan krullar sig. Inte för att jag var kall, nej vi hade en julafton med strålande sol och väldigt sköna temperaturer.

Sen kollade vi på Karl-Bertils julafton, kokade risgrynsgröt och avslutade i soffan med Love Actually och en annan film som jag somnade ifrån.

Så nu har jag ett roligt och gediget arbete framför mig med att gå igenom och redigera alla bilderna från dessa dagar. Men idag åker julen ut här hemma. Har ju njutit av allt pynt sedan 1:a advent så nu är det dags att städa bort julen, det är lika skönt som det är mysigt att ta fram allt!

Publicerat:

i:

34 svar till ”3 dagar & 457 foton”

 1. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vilken härlig julhelg ni haft, så olik vår som jag plitade ihop ett inlägg om igår kväll, men på ett sätt lika lugn och skön.
  Lördagens underbara vinterväder gillar jag alla dagar i veckan men underkylt regn och blåst hade jag gärna bytt ut mot er klarblå himmel och några fler grader på termometern.
  Här ska tomtarna också få krypa tillbaka ner i lådorna innan nyår men stjärnor och ljusstakar får gärna lysa upp tillvaron ett tag till

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Olika men ändå så lika 🙂 I Sverige lät jag också ljusstakarna hänga med en bit in i januari. Men inte här, de är ju mestadels släckta ändå 🙂

 2. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Lycka att bo på en ö nära havet, som vi gör 🙂
  Riktigt så många foton blir det inte längre, men går ingenstans utan min lilla kamera i fickan.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så klart ni har det gött nära havet!

 3. Profilbild för Madde

  Ett av mina mål för 2024 är att verkligen lägga ner mer tid på just fotograferingen. Helt klart inspirerar du mig i detta.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att höra! Hoppas du hänger med på fotoövningarna i Praktisera med pixlar.

 4. Profilbild för Mamma C

  En mycket skön och mysig julhelg som ni haft.
  Här åker det lilla julpyntet som vi har bort efter nyår.
  Ha en fin dag.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det har varit härligt! Nu ser vi fram emot våren 🙂 Detsamma!

 5. Profilbild för Lillan Kind

  Men åh vilka härliga dagar ni har haft! Nog för att jag tycker att det är vackert med snö, men här i kalla Norden blir det ju bara kolsvart och trist att vara utan den. Att skörda en apelsin såhär års låter helt underbart, och att sitta och äta vid havet likaså 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi är väldigt glada och nöjda med våra dagar! Snö hör till på julen i Sverige tycker jag. Gör stor skillnad 🙂

 6. Profilbild för Susann "Susie" Bloom
  Susann ”Susie” Bloom

  Stranden ser otroligt mysig ut – och vi hade ju kunnat göra nåt liknande er, men här ställer vädret med kyla och snö till det… Vi fick ju snö dan före julafton, men nu är det grönt och skönt igen. Vi har väl kanske inte så varmt, men det är i alla fall runt 7-8 grader och det får man vara glad över!
  GOD FORTSÄTTNING/Susie

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Förstår att stranden inte lockar på samma sätt hos er. God fortsättning till dig också!

 7. Profilbild för Ingrid

  Åh, du städar ut julen redan i dag!
  Det tycker jag är så konstigt, men var och en gör som den vill. Själv har jag gärna kvar den till tjugondag Knut. ”Tjugondag Knut, ska julen ut”, så har jag fått lära mig.
  Ha en fin annandag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Du gör nog som de flesta, det är jag som går min egen väg 🙂 Tröttnar på julen direkt efter julafton så tycker bara det är trist att ha det kvar. Tack, varit en massa trädgårdsarbete idag, härlig!

 8. Profilbild för Znogge

  Vilka bra juldagar ni har haft! Här stannar julen nog till Knut om inte granen barrar tidigare men det vet man aldrig 😉

  God fortsättning!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Skönt vi alla kan göra som vi vill med att ta ut julen 🙂 Detsamma!

 9. Profilbild för Stefan

  En vädermässigt annorlunfa julhelg än den vi i Sverige upplevt. Jag älskar inte vintern, men Julafton ska vara kall med ett täcke av nyfallen snö och i år fick vi vårt lystmäte.

  Fina bilder i inlägget. Visst är jag lite avis, erkänner gärna 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Absolut ska julafton vara vit och kall i Sverige, det är väldigt juligt. Här är det annorlunda 🙂

 10. Profilbild för Micke
  Micke

  Det var ju en fin jul ni fick där, underbart. ❤️

  Helt underbara bilder återigen, härligt härligt.

  Julpyntet åkte ju upp redan innan första advent här men nu ska väl lite av det bort iallafall.
  Men det mesta får stanna uppe tills vidare.

  Ha nu en fortsatt fin dag, 🙏

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack det var det verkligen! Skönt ni gör som ni vill med julpyntet. Detsamma!

 11. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Det låter som superhärliga dagar med diverse upplevelser och njutningar. Bara att få skörda och smaka sin egen apelsin måste vara såå tillfredsställande 😀 Göttbullar är ett väldigt bra namn på vad jag gissar är veganska bullar 😀 Mycket roligare namn är vegobollar. Kanske är de gjorda med Anamma formbara färs?
  Jag är också väldigt sugen på att plocka bort julen nu men jag brukar försöka stå ut till nyårsdagen. Men då sätter jag fart.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Här finns inte Anamma färs, jag gör mina på svarta bönor, soja, havregryn, solrosfrön, lök och kryddor. Så himla goda! Nyårsdagen kan det få stanna till om vi ska ha gäster på nyår, men det ska vi inte i år (sällan faktiskt..) så därför är det nu borta. Så skönt! Kram

 12. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Njutbart i kubik! Så fint att bara vara tillsammans på en strand och njuta av livet.
  Så ska det vara!

  God fortsättning önskas!
  Kramar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Mycket njutbart med både lek på stranden och skön promenad i ”skogen”. Kram till er också!

 13. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Åååå en Kamelia! Det är en växt jag bara kan drömma om, men så vackra. Bra gjort att knäppa av så många bilder. Fortsatt trevlig julhelg.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hoppas vår placering norr om en stor ek gör att den får den skugga den behöver under dygnets hetaste solstrålar på sommaren.

 14. Profilbild för Åsa Danielsson

  Vilken härlig julhelg ni verkar haft det. Snart är den över och en Nyårshelg står för dörren.

  Dom senaste jularna har jag slutat att ha massa saker framme. Ljusstakar o stjärnor pryder fönstren, dom får stanna in i Januari..Men allt annat tar jag bort ganska snabbt. Är mättad vid Nyår.

  God fortsättning och ett Gott slut på 2023.

  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad fint du hittat din grej vad gäller pynt. Jag gillar pyntet men en knapp månad räcker fint. Detsamma!

 15. Profilbild för Husbil Kors och Tvärs

  Vilken härlig julhelg ni haft. Mysig med utflykt och hav. Och matsäck.
  Vårt lilla julpynt funderade jag på att ta bort igår, men det kom nåt emellan så kanske det får stå över nyår. Det är så lite att en knappt märker att det finns …..

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var mysigt! Ska jag ha julpynt ska jag ha mycket i hall och vardagsrum (pyntar inte i rummen). Och då är det extra skönt att ta bort det också 🙂

 16. Profilbild för Marianne

  Vilka fina juldagar ni hade, så trevligt att kunna gå in i kyrkan och se på pyntet, I år hoppade vi över julmässan men tittade på den fina krubban från förra årets foton, härom dagen.
  Den första bilden på vågorna, jättefin och så härlig grön färg på vattnet, jag blir badsugen 🙂 Att fotografera vågor kan fylla kameran och det är extra roligt särskilt när det skummar eller stänker, jag har lyckats vid några tillfällen.
  Önskar dej en din dag,
  kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Väldigt fina, det tycker vi med. Bada på du, jag hoppar över tills vidare 🙂 Detsamma, kram!

 17. Profilbild för Matilda

  Det lät som att ni hade en riktigt skön och lugn julhelg i solen! 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det hade vi verkligen!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 19°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.