drömhus i portugal

4 år senare uppfylldes drömmen

2017 bloggade jag om min dröm att hitta ett boende utomlands. Jämför mina tankar då och nu!

Läs gärna först nedan inlägg från 2017, där du kan se en moodboard för boendet vi då ville köpa. Frågan är ju om den stämmer mot hur det blev idag, nu när vi köpt vårt hus utomlands.

Närhet till vatten – det är fortfarande viktigt, men en ekonomisk omöjlighet för oss. Vi har kompromissat och härifrån har vi en timme i bil till både den ljuvliga Västkusten och Algarvekusten. Utedusch och kanske en pool får svalka oss de heta somrarna vi har här.

Natur & vyer – denna punkten är väldigt aktuell fortfarande. Vi har tittat på många olika hus som legat i helt fel miljöer för oss och även sett fantastiska vyer från hus vi inte haft råd med. Och vi har hittat ett hus där vi njuter av vyerna från vår tomt och från den sköna verandan i östläge.

Odla för husbehov – jajamen, stort fokus. Dock tänkte jag 2017 att det skulle bli i mindre skala än tidigare, fast tittar jag på min odlingslista är det nog precis tvärtom. Vill verkligen bli självförsörjande i så stor utsträckning det går och det finns inga utrymmesbegränsningar här, vi kan gå all-in utan problem med den marken vi har. Massor att rensa och strukturera upp dock men så kul!

Nyfiken på vinkultur – Portugal är ett fantastiskt vinland! Här kan jag verkligen få möjligheten att lära mig allt om vin (rödvin). Just nu är intresset inte jättestort, men det är något jag ser fram emot att ta mig tid till framöver.

Digitalt arbete möjligt – väldigt viktigt att vi har bra internet. Vi jobbar ju digitalt och gillar det digitala mycket mer än papper och penna. Här har vi bra mobiltäckning, fast dessvärre ingen fiber. Än.

Stadsboende – nej, den punkten har vi ändrat oss på. När jag skrev det där inlägget så har jag för mig att vi mest var inriktade på en lägenhet. Det är inte alls aktuellt idag, som du ju redan säkert vet. Men hade vi köpt en lägenhet skulle den ligga i stan, inte på landet. Fokus då var ju att hitta ett boende som vi kunde åka till emellanåt, då hade stadsboende och lägenhet nog varit rätt. Nu var ju fokuset att hitta ett boende som vi kan flytta till permanent så småningom.

Portugal stod med på listan över tänkbara länder. Så även om vi svänger lite med våra önskemål och behov så stämmer listan i alla fall på alla punkter utan en, och som förändringsberoende är ju 5 av 6 ganska bra efter fyra år.

Nu har vi ett hus utomlands – nästa steg är att flytta hit.

Publicerat:

i:

, ,

2 svar till ”4 år senare uppfylldes drömmen”

  1. Profilbild för bmLarsreseblogg

    Det är så kul att läsa och följa ert projekt och era tankar i ert nya boende. Här har vi just lämnat över vårt hus till en barnfamilj och plötsligt känns det som om vi också fått ett nytt liv med färre måsten och mer frihet!

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Så kul du hänger med. Jag läser hos dig oxå även om jag inte kommenterar (funkar inte alltid på telefonen). Sett att ni nu lämnat nycklarna, härligt! Grattis 🙂

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.