moodboard-boende-utomlands

Moodboard – min dröm om vårt framtida boende utomlands

Att bo utomlands under en period i våra liv är en dröm jag och min man delar tillsammans. Jag gjorde en moodboard på hur jag tänker och känner kring det boendet.

Varför göra en moodboard och vad är det?

I flera år har jag lockats av att göra en moodboard, men jag har aldrig kommit till skott. Har ju tänkt att det är sånt man gör när det handlar om inredning, möbler och grafisk design. Det är ett annorlunda sätt (för mig i alla fall) att beskriva känslor och tankar med bilder. Jag som gärna använder ord är helt utanför min bekvämlighetszon här. Och det gillar jag ju!

Så här står det på Wikipedia om vad en moodboard är

Moodboard (av engelska: mood, ’stämning’, och board, ’bräde’; på engelska är ordet mood board särskrivet) eller stämningsplank, är ett collage av material (till exempel bilder, texter, färger, foton, materialprover) som beskriver stämningen eller känslan i en plats eller en design.

I mitt jobb att producera webbplatser har moodboards, mockups och andra stadier av design en naturlig plats, men inte när det gäller mitt privatliv. Förrän nu.

Jag använde verktyget Canva för att göra min moodboard.

Annas moodboard om ett boende utomlands

Den här moodboarden är alltså mina tankar kring hur jag vill bo när vi en dag flyttar utomlands, för alltid eller för en period. Vad som är viktigt för mig. Mer eller mindre. Eftersom drömmen är gemensam med min man så kommer självklart hans önskemål med när valet väl ska göras. Vi pratar om detta titt som tätt, så jag vet att vi delar det mesta i min moodboard. Men ändå, detta är mina tankar idag.

Och självklart kände jag att förklaring till bilderna behövs.. de står under min moodboard.

 

moodboard - annas bo utomlands

Närhet till vatten

Boendet ska vara tillräckligt nära vattnet så att jag kan ta med vänner och eventuella framtida barnbarn dit och njuta av både strand och vatten året runt. Valde medvetet en bild utan sommarkänsla för att visa på att jag gillar vatten alla årstider. Är inte en person som ligger i timmar på en strand. Men gillar vatten. Och vill bo i ett land där vattnet inte fryser. Om vi skulle hamna en bit i från vatten är en pool nödvändig, för jag älskar att bada.

Natur och vyer

Att lätt kunna ta sig ut i naturen och vandra, gärna med vackra utsikter, vore fantastiskt. Jag är inte så förtjust i skog så gärna öppna landskap med lite träddungar här och där för svalka vore det mest optimala. Att dra på sig kängorna och/eller cykeln och ge mig ut på dagsutflykter utomhus med matsäcken packad är något jag skulle vilja göra mer av.

Odla för husbehov

Jag har ju odlat en hel del tidigare, haft stora odlingar och enormt växthus. Jag lärde mig massor och hade fantastiska dagar i landet med rumpan i vädret och smakrika eftermiddagar i växthuset där jag åt mig mätt på solmogna tomater. Jag saknar inte arbetet, men jag saknar skörden. Därför skulle jag vilja ha möjligheten att odla igen. Men i en helt annan skala. Gärna i pallkragar på en terass t.ex.

Nyfiken på vinkultur

Vill lära mig mer om vin. Vill bo i en vinkultur. I ett land eller by där vinet spelar roll. ”Att som kvinna dricka 15cl vin om dagen är hälsosamt”, det ställer jag självklart upp på.

Digitalt arbete möjligt

Mitt arbete är digitalt, jag vill utveckla och fortsätta blogga. Flyttar vi utomlands får bloggen en annan vinkel, men känner det är rätt. Bloggen handlar ju om mina val och mitt liv. Men för att kunna fortsätta med mitt jobb behöver jag ha en bra internetuppkoppling. Jag skulle gärna anordna workshops i min då fantastiska miljö för andra, kanske vintertrötta svenskar, som känner att de vill inspireras och utvecklas. Då måste uppkopplingen vara bättre än ok.

Stadsboende

Vi har bott på landet, been there, done that. Det är inte där jag är i mitt esse. Jag vill bo i en större by eller i en stad. Inte i ett bostadsområde med utlandssvenskar. Utan i staden, mitt bland de inhemska i landet. Helst av allt skulle jag vilja ha en takterass där jag kan ha mina odlingslådor och spendera de flesta timmarna av dagen. Under ett parasoll, med vinden fläktandes och med en utsikt, bara ett par kvarter duger, men åtminstone så utåt. Bortåt. Framåt.

Var hamnar vi?

Självklart har vi redan börjat undersöka var denna drömmen skulle kunna utspelas. Vi tror själva att England, Portugal, Spanien eller Italien är det mest troliga. Men vi har ingen aning. Egentligen. Vi är fortfarande nyfikna, lyhörda och väldigt, väldigt sugna.

Har du något tips? Känner du någon som gjort liknande resa? Alla tips mottages varmt. Kanske moodboarden kan utvecklas med nya insikter framöver.

Och har du gjort någon moodboard någon gång? Länka gärna i en kommentar!

Publicerat:

i:

6 svar till ”Moodboard – min dröm om vårt framtida boende utomlands”

 1. Profilbild för Magnus Blixt

  Har aldrig gjort någon moodboard, men blir faktiskt riktigt sugen på att göra det med eleverna. ”Hur vill du att vi ska ha det tillsammans i skolan”.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är en rolig aktivitet, hoppas ni gör i skolan. Återkoppla gärna hur mottagandet blev.. och gör en själv oxå 😉

 2. Profilbild för Chaly Danckwardt

  När jag såg din moodboard och du pratade om vin, tänkte jag Tyskland och Rhendalen. Spanien är inte sådär grönt, förutom norra Spanien kanske. Frankrike är fuktigare. Tyskland har godare mat och bättre väder än England, men det är nog skönast i Portugal, Vi har själva spenderat mycket tid i Spanien och älskar det torra karga och beiga. Men eftersom jag är uppvuxen i Tyskland ligger även en del av mitt hjärta där.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för input! När du säger Tyskland tänker jag på vitt vin.. jag var inte tydlig, det gäller rött vin. Tycker inte alls om vitt vin, champagne eller rosé 🙂 Skulle gärna spendera lite mer tid i Tyskland för att utforska, men är inte lockad att bo där. Ja det karga är inget fel, behöver inte vara grönt. Men det är inte lätt att veta var man trivs bäst, innan man provat.

 3. Profilbild för Helena Roth

  Inspirerande – lycka till i att testa er fram.
  Och ja, har gjort en moddboard, en gång. Den börjar slå in, har jag insett… 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Vad roligt att den börjar slå in för dig, då kan jag ha tilltro till min också 🙂

Vädret

Ourique, PT
11°
Klart
06:1720:41 WEST
TorFreLörSönMån
27°C / 9°C
30°C / 10°C
29°C / 12°C
29°C / 11°C
29°C / 11°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.