sommaraktivitet tandemcykling

Vad blir det för årlig sommar­aktivitet med guddottern?

Varje år hittar jag och guddottern på något roligt tillsammans, en sommaraktivitet. Bara hon och jag. Vi bestämmer och planerar tillsammans. Men i år är det total idétorka!

Förutsättningarna numera är:

 • vi ska tycka det är roligt båda två
 • vi vill gärna ha en övernattning
 • vi ska inte ha gjort det förut

Vad har vi då gjort för sommaraktivitet tidigare år?

Jag kommer inte ihåg alla saker vi gjort, men de här är väl de som sitter bäst bevarade i minnet. Hon är 11 år i år, så vi har kanske gjort det här under 7-8 år.

Snöleoparder på Nordens Ark

Första gången jag drog med mig Alice ut på äventyr var när hon kanske var 3 år. Minns inte exakt. Hennes två äldre syskon följde med och vi hade en heldag tillsammans med djuren på Nordens Ark. Minns att jag hade gjort pannkaksrullar till fika!

Tåg, hotell och vänskap

Förra året tog vi tåget till Lund, bodde på hotell och hängde med vänner i solskenet på Källbybadet i Lund. Käkade pizza i city och kollade fotboll på TVn på hotellrummet (hon gillar fotboll).

Pangpang på High Chaparral

För ett par år sedan bilade vi till Småland och köpte pickadoll, kollade teater och lekte cowboys bland salongkulisserna på High Chaparral. Åt ruskigt äcklig lax och min rygg pajade så jag låg på gräsmattan när hon lekte. Dagstur.

Vår bästa sommaraktivitet hittills – cykla tandem

Det starkaste minnet för oss båda är den sommaraktivitet vi gjorde när det var den absolut varmaste sommardagen (ca 30 grader i skuggan). Vi hyrde en tandemcykel för en liten och en stor. Cyklade 4 mil utmed Göta Kanal i gassande sol, och helt vindstilla var det också (vilket ju är bra när man cyklar.. men lite fläkt hade varit skönt). Vi badade i kanalen men också i en algblommande sjö (mindre bra val kanske). Självklart hälsade vi på i Cloettas butik innan vi cyklade tillbaka mot bilen.

Borås Djurpark

Ett år hade vi ingen fantasi alls, så vi drog iväg till Borås Djurpark och kollade in djuren där. Men självklart hade vi en mysig dag tillsammans även om vi var på hemmaplan i en djurpark vi båda besökt flera gånger.

Astrid Lindgrens värld

Jag hade inte besökt Astrid Lindgrens värld med mina egna barn (fanns det ens då?) så jag passade på med Alice när hon var liten. Vi gjorde en dagstur och hade packad matsäck. Tycker det var ett väldigt trevligt resmål! Vi såg teater och kollade in Pippis hus bland annat.

Hjälp oss gärna att hitta på årets sommaraktivitet!

I år slänger vi ut krokar lite överallt för att få hjälp med att hitta på vad vi ska göra. Förhoppningsvis får vi många bra förslag så vi kan planera för nästa, nästnästa och därefter kommande år också!

Jag lovar att jag samlar ihop alla förslag jag får i ett inlägg som tips för er läsare när ni ska planera inför sommarens aktiviteter.

Har du något tips på sommaraktivitet med en 11-åring får du gärna skriva en kommentar om det!

 

Publicerat:

i:

6 svar till ”Vad blir det för årlig sommar­aktivitet med guddottern?”

 1. Profilbild för Maria Björkman

  Vilken rolig grej! Vi har vänner som gör samma sak med sina barnbarn, har en årlig ”busdag” som de kallar det för. Vad sägs om en resa till Stockholm för att gå på något spännande museum? En elvaåring brukar ju vara rätt nyfiken… Eller Tomt Tits i Södertälje, det är en riktig höjdare!

 2. Profilbild för Anna
  Anna

  Ja det är jätteroligt att tillsammans planera och sedan glra det man planerat. Tack för dina tips!

 3. Profilbild för Chaly Danckwardt

  Cykla dressin? Tex i delsbo. Eller nöjespark? Klättra höghöjdsbanan i lida friluftsområde, accropark.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för tips! Dressin står högt på min lista!

 4. […] hjälp av Google heller. Så jag frågade mina vänner på Facebook, mina Instagramföljare och er mina fina bloggläsare. Det här är en sammanställning av alla fantastiska svar och förslag jag […]

 5. […] hjälp av Google heller. Så jag frågade mina vänner på Facebook, mina Instagramföljare och er mina fina bloggläsare. Det här är en sammanställning av alla fantastiska svar och förslag jag […]

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 14°C
38°C / 20°C
39°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.