boihusbil 5 kartonger

5 kartonger & en gammal och speciell piedestal

Ja det är vad vi sparar. 5 kartonger och en piedestal. Sen räknar jag inte kartongerna med bokföring 7 år tillbaka som vi måste spara. 

Idag var vi hos Rogers föräldrar med de sista kartongerna med det vi ska spara (som inte ska med i husbilen alltså). God fika och fina samtal. Totalt är det bara 5 kartonger med prydnad, tavlor, foton och andra saker vi tycker är svårt eller onödigt att göra oss av med. 5 kartonger. Det känns overkligt. Skönt!

Vi har aldrig varit särskilt intresserade av prylar (annat än tekniska prylar då.. ) och inredning har inte varit ett stort intresse även om det så klart är roligt att ha det fint hemma. Kanske lättare för oss att sälja/ge bort allt. Vi samlar inte på prylar i alla fall.

Särskilt sålt-konto

Vi har ett särskilt konto på banken för pengarna vi fått av det vi sålt. Det är ett varmt tips till dig som vill börja sälja av prylar, att spara pengarna på separat konto så du inte blandar in pengarna med den vanliga ekonomin. Då kan du se högen växa. Och inspirera dig. Motivera dig. Så funkar vi i alla fall. Men det hindrar oss inte från att ge bort också.

Dammsugare i husbilen

Vi känner en enorm lättnad att inte ha så mycket saker. Men snart ska vi börja utrusta husbilen, och idag tittade vi t.ex. på en dammsugare. Har varit inställd på att bara ha sopborste men har insett när jag läser andra husbilsbloggar att det kan bli väldigt mycket sand i södra Europa och det är svårt att få bort genom att bara sopa. Så det får nog bli en dammsugare i husbilen i alla fall. Tog svängen om Elgiganten på vägen hem och kikade lite.

/Anna

 

Publicerat:

i:

12 svar till ”5 kartonger & en gammal och speciell piedestal”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Oj det var verkligen inte mycket kvar! Bra gjort Jag har mer än 5 kartonger saker som jag vill ha kvar….
  Vi har en liten 12 v dammsugare som fungerar kanonbra, som vi köpte på Lidl för nåt år sedan när de hade ”bil-vecka” Tidigare hade vi en Black&Decker 12 v, men den hade sämre sugförmåga

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja tycker vi med 🙂 Vi har kikat på en 220V dammsugare. Vi har inverter i bilen och med litiumbatterier så tror vi inte vi behöver en 12V variant.

 2. Profilbild för FREEDOMtravel

  Vilken fin ny blogg! Nu följer jag på FB 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Men inte på FB väl, där har jag nämligen inte skapat en sida. Men på Bloglovin såg jag att du följer 🙂 Tack!

 3. Profilbild för Johan | grattisvarlden.se

  Helt rätt i att separera kontot för det som har sålts. Det kommer bli intressant att följa eran resa.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det tycker vi oxå 🙂 Kul att du vill följa med oss på resan.

 4. Profilbild för Sofia Hult
  Sofia Hult

  Bor ni i husbilen året runt? Är det inte jobbigt på vintern?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi har inte flyttat in i den än. Men jobbigt tror jag inte det blir då vi ska vara i Europa på vintern, om det är vädret du syftar på när du skriver jobbigt. Vet dock en hel del som bor i husbil även på vintern, i Norrland och älskar det.

 5. Profilbild för Katta Bucketlife
  Katta Bucketlife

  Åh vilken spännande resa att följa! Och jag blir väldigt inspirerad av rensandet. Trots att jag flyttat många gånger och rensat duktigt varje gång, så verkar det ändå bli för mycket prylar och det känns som om de äger en i stället för tvärtom.

  Ser fram emot att hänga med här!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi tycker också det är spännande 🙂 Ja det där med att vara ägd av prylarna, spot-on! Du är så välkommen att hänga med!

 6. Profilbild för Cicci

  Åh, vad roligt att läsa det här 🙂 För mig ser friheten lite annorlunda ut, men energin i just FRIHET är ju densamma. Och den är smittsam – så härligt att det finns folk som ni, som smittar ❤

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kul att smitta med energi och frihet!

Vädret

Ourique, PT
25°
Växlande molnighet
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.