5. Skippa TV:n idag

Idag utmanar jag dig att strunta i att sätta på TV:n. Att hitta en annan sysselsättning.

Jag vet att TV:n är ett sällskap för många och då kanske detta inte är en uppmaning en vill följa. Och det är ju självfallet upp till var och en.

Fast kanske det finns något annat du kan göra istället för att slötitta på TV. Kanske finns det någon du kan ha ett långt och härligt telefonsamtal med? Eller du kanske kan baka något? Är du trygg i din omgivning så kanske en promenad när mörkret fallit vore mysigt?

Om du började med ett pussel igår, så kanske du vill fortsätta och lägga det i dag?

Jag tänker att livet är fullt av aktiva val och idag utmanar jag dig alltså att aktivt välja bort TV:n, särskilt om det är en vanlig sysselsättning för dig. Att hitta på något annat att göra eller faktiskt ha tråkigt, det är inte helt dumt egentligen. Det ger ofta nya tankar och ökar kreativitet.

Om du följer en serie, så går ju det mesta att ses på play-kanalen imorgon istället. Jag kommer se 13 minuters julkalender till frukosten, som är en jultradition för mig som jag inte vill bryta, men kommer skippa allt vad gäller TV/film på kvällen.

Jullåt från min spellista

Lucköppning 5 december
Utmanar dig att skippa TV:n idag, är du med på det?

Publicerat:

i:

24 svar till ”5. Skippa TV:n idag”

 1. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Det här var ingen svår utmaning idag då vi är i norra Tyskland på julmarknad. Serier och filmer dubbade till tyska kan jag klara mig utan. Skämt åsido är vi inga stora TV-tittare hemma heller, förutom sportsändningar, vi tittar inte på en enda serie och filmer väljer vi också bort…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så mysigt med julmarknad i Tyskland! Nu längtar jag efter marsipan från Lübeck! Vi gillar både serier och film, men är periodare. Nu när det är kallt och ruggigt blir det mer av den varan men ändå inte varje dag.

 2. Profilbild för Äventyret framtiden

  Det är ingen som helst svår utmaning för min del. Jag har flera tv-fria tillfällen/dagar då jag väljer annat att göra istället för att se på tv-n. Man blir lätt beroende av den också liksom så mycket annat.

  Ha en fin dag Anna!
  Här har vädret lugnat ner sig efter gårdagens stormande vindar och regnvädersskurar. I natt har det regnat ordentligt igen men nu ser det lite ljusare ut igen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja att hålla sig från beroendeframkallande beteende känns viktigt. Igår kväll blåste det rejält här och regnade också. Idag är det lugnare i vinden men kommer regna mer tror jag.

 3. Profilbild för Znogge

  Det är ingen svår utmaning för mig heller eftersom jag inte ser speciellt mycket på TV. Jag minns när Downton Abbey gick och alla diskuterade den. Själv hade jag inte sett ett enda avsnitt så ibland känns det lite konstigt när man är helt ovetande.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag ser gärna på serier och film, Downton Abbey älskade jag. Men lite avis på att du har det kvar, för kanske du en vacker dag vill se den.

 4. Profilbild för Hanneles bokparadis

  inte svårt, ser max EN film per dag, ibland en halv… kan dela i två dagar 🙂
  Just nu ser jag barnens Julkalender på morgonen i svtPlay 🎄

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   tycker julkalendern är spännande och ser den till frukosten varje morgon som tradition.

 5. Profilbild för Ditte

  Inga problem alls! Ser överlag väldigt lite på tv utan är mer radiomänniska. Gärna P1.’ Och böcker ägnar jag mig mycket åt. Både att läsa och lyssna på.
  Även det sociala utbytet med vänner är stort så tv.n hos oss är ganska oviktig

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Sen bloggar vi ju också, och det tar ju sin lilla tid varje dag 🙂

 6. Profilbild för Lillan Kind

  Jag tittar inte så mycket på TV längre, och det beror på att det finns så mycket annat jag hellre gör. På dagtid skulle jag inte kunna tänka mig att sätta på TV:n, och under den delen av året då kvällarna är ljusa är jag hellre utomhus och rider, läser och njuter av naturen på olika sätt. Så älskar jag att skapa på olika sätt också, vilket jag hellre gör än att se på TV 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Aktiva val är underbart! Det är den här tiden på året som jag ser mkt på TV eftersom jag ser på skidor. Och när mörkret infaller sig så ser jag gärna film eller TV-serier. Men är periodare, lägger ju pussel och handarbetar också. Och bloggar! De ljusa månaderna (som ju är många här) ser vi ytterst aldrig på TV

 7. Profilbild för Ingrid

  Jag ser aldrig på tv dagtid, men min dagtid i det fallet slutar vid 16-tiden och sen är tvn på resten av dagen/kvällen och det kommer den nog att vara i dag också.
  Förlåt!! ♥

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Du behöver inte be om ursäkt! En gör som en själv vill, hoppas du ser något roligt på TVn ikväll Ingrid.

 8. Profilbild för Anita

  Skippa tv:n gör jag gärna men inte just idag för idag är det fotboll och den vill jag se live. Det blir en högtidsstund för vår hund som älskar när vi ”långtittar” på tv (vilket väldigt sällan sker) för då får hon ligga och mysa emellan oss, helst på rygg så vi kan klia henne på magen.
  Men … mycket bra utmaning, det finns så otroligt mycket annat att göra än att titta på tv.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det förstår jag mycket väl! Jag valde ju en dag då det inte var skidor 🙂 Så var vår minigris också, älskade att ligga i soffan med oss när vi kollade på TV. Visst finns det så mkt annat att göra, men självfallet blir det fotboll för dig idag.

 9. Profilbild för Kraka

  Jag skippade TV:n i slutet av 1990-talet. Har alltså inte haft någon TV sedan före sekelskiftet. Jodå, jag ser TV-program, men alltid på playTV. Något slötittande blir det aldrig tal om. Med ett undantag, i personalrummet nattetid på vissa arbetsplatser. Men då är det bara medan man fikar eller äter. Alla mina TV-program är aktiva val. Just nu är mitt aktiva fokus studier och något tittande av vare sig det ena eller andra slaget är inte aktuellt. Lyssnar på ljudbok dock, för att vila hjärnan från studierna emellanåt. Hämta andan så att säga…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag var utan TV på helgerna i några år och det var så härligt att använda tiden till annat. Bra med ljudbok som avkoppling!

 10. Profilbild för LillaSyster

  Det var en lätt utmaning idag ♡
  Det blir bokläsning, är på sista delen i serien jag läser nu.
  Ha en bra eftermiddag, här har börjat att skymma nu.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Samma här! Läser X nu och har läst 3/4 så ikväll läser jag ut den! Och om det blir tid över innan jag går och lägger mig blir det säkert en stund vid pusslet också.

 11. Profilbild för Susjos

  Skippa Tv mitt under fotbolls-VM? Hihi, kanske inte BP gör det!
  Jag ska strax åka och jobba, så något TV-tittande hinns inte med.
  Har inte hunnit se julkalendern i år, men den verkar bra förstår jag, så kanske man kan hinna ikapp på svt play?
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja så korkat av mig, hade noll koll på fotbollsVM.. gillar ju inte fotboll 🙂 Ja du kan se ikapp julkalendern på svtplay, jag tycker den är mysig.

 12. Profilbild för Anni

  Det blir lugnare med tv-tittandet efter VM. Inte bara jag och BP som tillbringar timmar framför dumburken just nu 😀 😀 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Stå klart är det många som kollar VM 🙂

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
36°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
36°C / 19°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.