6. Plocka skräp

I princip var jag än varit i världen har jag blivit ledsen på grund av allt skräp jag ser. Idag vill jag vi minskar den mängden tillsammans.

Så ta på dig kläder efter väder, ta med en påse och en skräpklo, om du har någon. Om inte blir det samtidigt övningar för baklåren & rumpans muskler.

Promenera under minst 10 minuter och plocka upp det skräp du ser. Samla i din medhavda påse och släng allt sedan i en soptunna. Klart!

Ett enkelt & viktigt (tycker jag) uppdrag som jag hoppas du hänger med på!

Jullåt från min spellista

Sov sött Emil & Knut

Igår fick jag veta att minigrisarna Emil & Knut (som föddes hos oss och levde sina första år med oss) har flyttat till grishimlen. De två var de enda vita i vår kull och de var alltid tillsammans. Höll ihop hela tiden. De har bott i Hedemora sedan december 2014. De blev 13,5 år gamla och har under sitt liv gett många fina minnen till så många 2-benta! Tack grabbarna, för allt!

Lucköppning 6 december
Jag utmanar dig att ägna 10 minuter åt att plocka skräp någonstans under dagen.

På översta bilden är det en övergiven van mitt ute på en åker, undrar om någon kommer och plockar upp den!

Publicerat:

i:

26 svar till ”6. Plocka skräp”

 1. Profilbild för Anette

  Nedskräpning är oerhört trist. Jag tror aldrig jag sett så mycket skräp i naturen som under mina år i Asien. I södra Europa är också ganska skräpigt. Här i Sverige har det varit förhållandevis rent men jag tycker mig se en förändring, till det sämre.
  Bra initiativ att uppmana oss att städa idag 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har aldrig varit i Asien, men har ju sett både bilder och film därifrån där jag sett hur det kan se ut. Måste säga att jag ändå tycker det är mindre skräpigt i Portugal mot vad det var när vi var i Spanien. Och särskilt på landsbygden, det bor och rör sig ju färre människor här. Kul du hänger på!

 2. Profilbild för Anni

  Ärligt talat så skulle jag inte hitta något skräp här i villakvarteren om jag promenerade i tio minuter. Utom en och annan tomburk som slängs in över staketet till min trädgård och sådant tar jag ju hand om så snart jag ser det.
  Ibland tror jag att det är värre på landsbygden där ”ingen ser” att man dumpar grejer.
  Men jag tycker att det är självklart att plocka upp skräp när man ser sådant, i natur eller på gator! Bra initiativ att alltid ha en påse med sig för skräpet.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag trodde inte jag skulle hitta särskilt mycket heller, men jag letade aktivt och fyllde en 50liters säck ändå. Jag tänker att i stan så städar ju kommunen så det hålls väl efter bättre där än på landet.

 3. Profilbild för LillaSyster

  Lyckliga grisar =)
  Jag gick en halvtimmes promenad i morse till viss del i spåret, men det var först nu jag såg utmaningen – men jag kan inte påminna mig om att jag såg något mer skräp en stor plast som troligen släppt från någon lastbil längs med cykelbanan – den kan jag plocka upp imorgon på vägen hem från jobbet då passerar jag där igen. Så just nu ganska skräpfritt och det är ju bra! Ha en bra tisdag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja de var lyckliga! Härligt med skräpfritt omkring dig! Detsamma

 4. Profilbild för Hanneles bokparadis

  på väg till Återvinning plockar jag ofta upp godispapper som skolungdomar bara släpper ner

 5. Profilbild för Hanneles bokparadis

  i Skottland var det fint, ingen kastar skräp i naturen

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jodå, det är många som kastar skräp i naturen, det märks tydligt här på sommaren när grönskan lagt sig och ersatts av torrt gräs. Men kan tänka mig att växtligheten döljer en del där.

 6. Profilbild för Znogge

  Nedskräpning är verkligen tråkigt och dessutom helt onödigt. När man jämför Sverige med andra länder så har vi det ganska rent här ändå. Minns när vi åkte från flygplatsen i Hurghada till vårt hotell i Makadi. Som det såg ut längs med vägarna! Likadant när vi åkte längs med Nilen.
  På min skola ordnas två skräpplockarveckor per år och klasserna får ansvara för var sin dag. Början är ju att inte skräpa ner i sin egen lärmiljö utan vara rädd om den.
  Själv skulle jag vilja slå ett slag för att alltid plocka upp efter sin hund! För övrigt är det inte mycket skräp här hos oss glädjande nog 😀

  Två grisar som fick ett gott liv tänker jag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   När vi åkte husbil märkte vi en stor skillnad på hur ”rent” det var i Sverige. Vi nämligen högre upp på vägen och såg rakt ner i det väldigt skräpiga dikena, något en inte ser från personbilen. Men det städas ju också i Sverige utmed vägarna, det är bra!

 7. Profilbild för Ingrid

  Jag ska tänka på din uppmaning i dag om jag ser något skräp. Det lovar jag! ♥

  1. Profilbild för Anna Forsberg
 8. Profilbild för Anki

  Visst är det trist med denna nedskräpning som verkar öka på en del håll. Just här i ”mina” skogar är det dock sällsynt att hitta något, men när jag gör det så brukar det få respass till närmaste soptunna/ papperskorg. Minns hur bedrövligt det var i Tunisien när vi var där för många år sedan – skräp, mest plast överallt!
  Så söta grisar! Härligt att läsa att de fick leva så länge och hade det bra! ♥

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Glad att du plockar upp det du ser! Ja de har haft ett riktigt bra liv tillsammans.

 9. Profilbild för Äventyret framtiden

  Idag plockar jag inte men i vanliga fall plockar jag varje dag när vi är ute på stan.
  Nedskräpningen känns så meningslös för här finns så många kärl att lägga sina sopor i. Hur ska man ändra på attityden? Föregå med gott exempel, tror jag. Jag ser här på gränden att när jag började städa, sopa etc tittade de först konstigt på kvinnan från Norden men mitt i allt som kom någon efter med vattenslangen och tvättade gränden. Så snart så har jag fostrat dem , tror jag. Optimist som jag är.
  Grisarna fick ett långt och lyckligt liv förstår jag. Så fina på bilden. Gullkultingar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Heja dig! Visst är det så att en ”uppfostrar” lite med att gå och städa. Idag var det ingen som såg mig, men kanske nästa gång. Ja det hade det bra i livet de små bebbarna.

 10. Profilbild för Anita

  Jag bor i en kommun som har väldiga problem med sopdumpning. Hu som det kan se ut vid sopstationer men även i naturen. Jag har rapporterat till kommunen flera gånger om sopdumpning och fått mail tillbaka efter någon dag om att ”nu har vi åtgärdat”. Men däremot ser jag i princip aldrig något skräp på marken i bostadsområdena. Och ser jag något så ligger det av någon anledning nedanför soptunnan vilket gör att jag misstänker skatorna. Vi som har hund är noga med att plocka upp efter oss men tyvärr finns det en del som inte gör det men även på den fronten fungerar det i varje fall rätt bra i mitt närområde.

  Och så de fina grisarna Emil & Knut … dom verkar haft ett riktigt fint liv.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är så otroligt tråkigt att se allt skräp! Jag är övertygad om att fåglarna hjälper till att skräpa ner.. Så bra ni plockar upp efter hundarna, det är inte kul att trampa i.. Ja de har haft ett rikt och fint liv!

 11. Profilbild för Susjos

  Åh, Chris Reas jullåt, älskar den! Jag plockar och städar en del på jobbet under natten, det räknas väl?
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är den fin! Det väljer du själv vad som räknas 🙂

 12. Profilbild för Ditte

  Varit ute länge idag men måste säga att jag tycker Stockholm är en tämligen ren stad. Gott om stora soptunnor och papperskorgar bidrar till detta.
  Mer skräp under den varma årstiden blir det när soptunnorna i parkerna inte räcker till.
  På 30 minuters promenad plockade jag idag med plocktång upp två påsar och två pappersservetter.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Bra där Ditte! Tack för du hängde på. Jag ser oxå mer skräp på sommaren (eftersom gräset nu döljer mycket) men det vi plockat nu är borta och det finns ju inget som hindrar oss att plocka fler gånger 🙂

 13. Profilbild för Jag

  Senast idag bar jag med mig en stor pappmugg till soptunnan. Vartenda litet skräp på vår gata åker dit. Jag har tagit med mig barnbarnen och plockat skräp på busshållplatser och särskilt dagarna efter nyårsfirandet med fyrverkerier går jag runt på lekplatser och plockar ihop så gott jag kan, meddelar kommunen om sånt jag inte förmår och det fungerar bra. Sommarflickan har utnämnt mig till hjälte.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad glad jag blir av att läsa hur du gör Lisa! Tack!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
23°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 16°C
24°C / 13°C
21°C / 13°C
25°C / 12°C
30°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.