skicka julkort

7. Skicka ett julkort

Senaste gången jag skickade ett fysiskt julkort var julen 2019 då vi bodde i husbilen. Skickade iväg en hel hög med vanliga spanienvykort till Sverige.

Innan det gjorde jag mina egna digitala julkort som jag skickade på mejl. På senare år har det blivit enstaka julhälsningar och någon julbild på sociala medier, på sin höjd. Nu är det dags att återuppta traditionen att skicka några julkort!

Lucka 7: Skicka ett julkort

Brukar du skicka julkort så är detta en lätt utmaning för dig. Kanske du vill lägga till en person på julkortslistan, någon du normalt inte brukar skicka till eller så gör du precis som vanligt. Aktiva val är bra!

I år blir det dock inget fysisk julkort från mig, då jag ju inte lämnat hemmet på dryga två veckor och därför inte kunnat leta efter något i affärerna. Vet faktiskt inte ens om det finns att köpa här. Därför blir det digital format i år och det ska jag sätta ihop och förbereda för att skicka iväg, men jag kommer inte skicka det idag eftersom det blir lite för tidigt. Men om det varit ett fysiskt hade jag behövt skicka det idag för att vara säker på att det skulle komma fram till Sverige innan jul.

Ett digital julkort (till våra glasmästerikunder) som jag gjorde 2008.

Kanske jag ska använda en bild på min fina blommande hibiskus i monteringen av årets julkort? Har alltid använt något av det julpynt jag har, men nu är det ju nya tider och kanske blommor kan vara ett nytt tema.

TIPS! Förr gjorde jag alltid julkorten i Photoshop, men numera finns en lättanvänd app som heter Canva (och som är gratis) som jag kan rekommendera. Finns färdiga mallar och olika element att använda för att skapa sitt alldeles egna julkort! Bilden är lätt att ladda ner till sitt bildarkiv och därmed enkel att bifoga i SMS/mejl eller liknande. Tjänsten är utmärkt även för inbjudningskort, grattishälsningar eller annat digitalt en vill skapa själv.

Jullåt från min spellista

Lucköppning 7 december
Idag är utmaningen att skicka ett julkort till någon.

Publicerat:

i:

22 svar till ”7. Skicka ett julkort”

 1. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Det har blivit färre julkort… förr när barnen små skickade vi egna julkort varje år… något av årets händelser

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Samma här, en av upptakterna till jul. Jag ser fram emot att göra året digitala julkort idag.

 2. Profilbild för Anita

  Jag skickar alltid fysiska julkort. Köper alltid julkort som är till stöd för cancerfonden och UNICEF. Älskar att sätta mig och skriva dom, lägga dom i kuvert och klistra på frimärken och lägga dom på lådan. En jultradition jag inte vill vara utan.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Väldigt mysig tradition! Bra att det finns julkort som samtidigt stödjer organisationer som gör skillnad.

 3. Profilbild för Ditte

  Jag tycker det är trevligt med en personlig julhälsning och skickar några mer gammaldags vykort i papper.
  Sedan skickar jag några julhälsningar digitalt.
  Men andra sidan gillar jag tanken bättre att höra av sig när som under året och det gör jag egentligen hellre än just till jul.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det ena behöver ju inte utesluta det andra tänker jag 🙂

 4. Profilbild för Ditte

  Slutet på min kommentar försvann. Så den kommer här.
  Du kan ju det här med det digitala så kan tänka mig att det både är roligt att skapa julkort, att skicka dem och att få dem.
  Tack, för musiken!
  Trevlig onsdag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är kul att skapa julkort absolut! Vassego och detsamma!

 5. Profilbild för Ingrid

  Skicka julkort ska jag göra, men kanske inte just i dag.
  Trevlig onsdag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nä det är ju ingen panik än, detsamma!

 6. Profilbild för bmlarsreseblogg

  De första åren vi levde tillsammans skickade vi personliga julkort i massor, gärna sådana som sponsrade något gott ändamål t ex Vi-skogen. Numera har vi ett par stycken vi skriver julbrev till annars blir det uppskattade telefonsamtal eller digitala julkort. Vi skänker istället portokostnad osv till Operation Smile som vi tycker gör ett enormt arbete. En narkosläkare vi känner var nyss på Filippinerna där de opererade 71 barn på 3,5 dagar och dessa får troligen ett helt nytt liv.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad underbart att ni stödjer Op Smile och att ni har insyn i deras verksamhet via läkaren ni känner.

 7. Profilbild för LillaSyster

  Runt 20 julkort är skrivna och lagda i påsen som posten vill ha julkorten i.
  Jag gör som så att jag sparar de kort vi fick förra december och skickar traditionella julkort till dem i år, ibland får man komplettera med någon ny och ibland så slutar jag att skicka – så där har jag alltid gjort =)
  Men den där appen lät intressant – ska ta och spana in den för de som inte får julkort i brevlådan får ju såklart ett sms. Nu ska jag jobba en liten stund till. Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Heja dig! Precis så brukade jag också göra och till slut fanns det inga kvar att skicka julkort till 🙂 Alla gick över till digitalt och då skickar jag till de jag vill skicka till oavsett om de skickar till mig.

 8. Profilbild för znogge

  Det här var ingen svår utmaning för mig! I går skrev jag klart julkorten för självklart hör det till med en hälsning. Dock börjar jag misstänka att jag hör till ett utdöende släkte för korten som anländer hit blir färre och färre…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kanske du är det 🙂 Digitalt har ju verkligen tagit över och sen dog det också ut. Julhälsningar är inte lika vanligt idag i min umgängeskrets i alla fall.

 9. Profilbild för Äventyret framtiden

  Ikväll blir de sista julkorten skrivna, bara ett fåtal. Men jag tycker om att sända julkort till andra och helst så ska de förstås innehålla en lite längre hälsning och helst ska de vara skapade av mig personligen . Men inte i år…nästa år hoppas jag att jag har bättre ordning med mig.
  De flesta hälsningar sänds digitalt och via telefonhälsningar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Underbart Karin! Kul att du har det som tradition även om den varierar i format.

 10. Profilbild för Kina

  Så bra! Nu blev jag påmind om att jag måste fixa julkorten. Jag skickar kort varje år. Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad bra! En fin tradition tycker jag. Detsamma!

 11. Profilbild för Susjos

  Jajajmen, nog skriver jag julkort för hand fortfarande, men numera blir det ”bara” ett tjugotal, förr i värdlen blev det minst det dubbla! Så kul att få julkort i brevlådan, även fast de blir färre och färre….

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, jag tror jag skickade över 50 julkort förr. Kul att du håller fast vid den traditionen!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
30°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 14°C
38°C / 20°C
39°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.