julpussel

4. Börja lägga ett pussel

Idag är det 4 december och en ny lucka. Men jag berättar också om en mindre kul grej som hänt.

Lucka 4: Börja lägga ett pussel

Varje år i december börjar jag att lägga ett pussel. Och idag ska jag börja med det jag köpte för ett par veckor sedan.

Brukar du lägga pussel under hela året så kanske du redan är mitt upp i ett. Men även om du är van att lägga pussel kanske jag kan utmana dig att välja en annan typ av pussel?

Jag älskar att lägga pussel med bilder av städer eller landskap. Men för att utmana mig lite extra i år så har jag köpt ett med tecknat motiv. Med en massa små prylar i ett hus. Jag hoppas det är så utmanande att det inte går så fort att lägga utan att jag kan njuta av det hela december!

Kan du inte börja på ett pussel för du inte har något så kanske du kan fråga någon vän eller granne om du kan få låna ett? Att köpa nytt pussel varje gång behövs ju inte, jag lägger samma pussel flera gånger. Men när jag tycker jag är klar med det så ger jag bort det. I Sverige finns alla möjligheter att hitta begagnade pussel på loppisar och FaceBook.

Jullåt från min spellista

Covid-vaccin med elak biverkning

För drygt 2 veckor sedan tog jag vaccin nummer 4 för covid. Några dagar senare fick jag magproblem, som dessvärre höll i sig länge. Att inte få behålla det jag äter och dricker är så klart inte alls bra. Att befinna mig hemma med närhet till toaletten hela tiden är inte kul.

Jag var inte magsjuk, Roger mådde fint och jag har aldrig någonsin haft maginfluensa. Att det skulle vara något som jag ätit har jag svårt att tro eftersom jag har en väldigt tålig mage och Roger inte har reagerat heller samt att det pågick så länge. När vi tog spruta nr 3 fick Roger samma problem under några dagar, så vi är ganska övertygade om att det är en biverkning av sprutan. Vi har även läst att denna åkomma drabbar många med covid och att det är en vanlig biverkning av covid-vaccin.

Njuter i solen – önskar jag kunde gjort det

I början hade jag fortfarande energi, så kunde färdigställa en webbplats som skulle lanseras. Men dag 5 blev jag matt och väldigt sömnig, så kollade gamla filmer, som ex. Bridget Jones och löjliga julfilmer. Och sov ett par gånger på dagen. Dag 8 vände det, sakta men säkert, då fick jag behålla delar av det lilla jag lyckades äta.

Totalt blev det 12 dagar innan magen var hyfsat stabil igen, igår vågade jag mig utanför vår tomt för första gången på två veckor, det blev en mycket kort promenad hand i hand med Roger som stöd och trygghet. Det blir nog inget mer vaccin för mig!

Lucköppning 4 december
Så dagens utmaning är alltså att börja lägga ett pussel, eller starta jakten på ett att lägga!

Publicerat:

i:

,

38 svar till ”4. Börja lägga ett pussel”

 1. Profilbild för Ewa
  Ewa

  Så tråkigt att du blev sjuk. Men hade du Covid när du vaccinerades? Du skriver ”åkomma drabbar många med covid”. Det nya vaccinet (mot omikronvarianten) kan istället ha positiva effekter på de som har långtidscovid. Efter spruta 4 fick en god vän tillbaka smaksinnet som varit borta sedan hans covid år 2020.
  Det är ju synd om du tänker rata vaccinering fullständigt. Du kanske behöver vara fullvaccinerad i framtiden för att slippa andra besvär. Men det är ju ditt val.

  PS. Jag lägger elektroniska pussel på paddan när jag har tid över. Har du provat Jan van Haasteren-pussel? De är utmanande, för själva pusslet är lite annorlunda än bilden på lådan.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nej jag hade inte covid när jag tog vaccinet. Jag skrev otydligt ser jag, uppdaterade. Det är en vanlig biverkning med diarré av vaccinet. Jag hade covid i våras, fullständigt vidrigt. Dessa två veckor har också varit vidriga. Så just nu känner jag absolut inte för fler sprutor. Men en vet ju aldrig 🙂

   Nej, jag har inte provat ett sånt pussel, men har hört väldigt mycket gott om dem. Det ska jag prova en dag också!

 2. Profilbild för Hanneles bokparadis

  avkopplande, men ska nog göra annat, brodera duger också 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Brodera duger absolut!

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Pussel la vi ett varje jul i mellandagarna när mina flickor bodde hemma, nu är det längesedan och det blir nog inget i år heller.
  Vad tråkigt med sådana biverkningar efter vaccinet. Här fick vi spruta nr fem i ena armen och influensa vaccin i den andra för en knapp vecka sedan. Tack och lov blev det bara lite ont i armarna och en dag då vi inte gjorde så många knop och kände oss lite hängiga.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var verkligen en eländig biverkning. Nu ska jag gå och börja på mitt pussel!

 4. Profilbild för Christina
  Christina

  Pusslat klart femte 1000-bitars den här hösten. Jag pusslar helst Falcon men även Jan van Haasteren och Gibsons. Har helt slutat med naturpussel. Köper på loppis och byter med andra som gillar att pussla. Men nu är det väl dags att börja julstöka istället…..

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att läsa att du pusslar så mycket! Jag tycker det är kul men gillar också att längta efter det. Har inte börjat än, men nu ska jag faktiskt gå och sätta upp bordet för pusslet.

 5. Profilbild för Barbro Netz
  Barbro Netz

  Jag har ett oöppnat pussel sedan ett par år. Nu har jag skaffat en pusselmatta sedan några månader. Kanske det blir aktivitet i år! Ett 1000-bitars Ravensburger med massor av detaljer!

  Idag ska Tobias (31) Moa (22)och Lillie (12) firas hemma hos Tobias, som har lilla Edit (4) denna helg.

  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt då blir det kanske pusslande för dig i år 🙂

 6. Profilbild för Chatrine

  Pussel får vänta tills vi har ett annat boende men visst är det avkopplande 😊
  Jag säger som du, inget mer vaccin. Jag blev dålig efter 3an, hög feber i omgångar under flera månader, huvudvärk och tungandad. När jag sökte för detta sa läkaren att jag helt enkelt överreagerat på vaccinet för att mitt immunförsvar är så taggat mot viruset. Så hennes ordination var, inget mer vaccin.
  Känns bra eftersom jag inte är något fan av vaccin. Låter hellre kroppen ta hand om åkommor själv.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det förstår jag, la inga pussel när vi bodde i vanen heller. Nä, nu känner jag att jag inte vill ta mer. Det är inte heller obligatoriskt här längre heller.

 7. Profilbild för Micke

  De där biverkningarna är tyvärr något man får ta med i beräkningarna antar jag.
  Hade lite biverkningar av mindre allvarlig karaktär med de tre första sprutorna men den fjärde för ett tag sedan var helt ok om jag minns rätt.

  Pussel lägger våra elever ibland på jobbet, perfekt verktyg för ungar som behöver fokusera lite.

  Tillönskar dig en fin söndag nu. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja fast just det här var inte en biverkning jag uppskattar, eller räknat med eftersom jag klarat mig fint vid de tidigare sprutorna. Pussel är inte bara bra för ungdomar 😉

 8. Profilbild för Anki

  Pussel är en trevlig sysselsättning, men länge sedan jag lade något mer utmanande än barnbarnens … ska fundera på det 🙂
  Så tråkigt att du blev dålig av din vaccination … jag har inte känt något efter någon av de fyra jag fått – och vet inte hur jag ska göra med en femte spruta … ska jag eller ska jag inte …

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det riktigt kul med pussel! Känner mig allt bättre för varje dag.

 9. Profilbild för Ingrid

  Jag visste inte att man kunde få magproblem av covid-vaccinet, men i och för sig är det nog inte så konstigt att kroppen reagerar på ett eller annat sätt. Du får fortsätta krya på dig!
  Något pussel är det nog inte läge för just nu. Pussel hör mellandagarna till, men då ska det pusslas!!
  Ha en fin andra advent!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Kul du ändå har en tradition med att lägga pussel, även om det inte sker idag. Detsamma!

 10. Profilbild för Ditte

  Trist att du reagerade så häftigt på vaccinet men skönt att du nu är piggare. Kan ju bero på vilket vaccin du fick för de har ju delvis olika sammansättning.
  Har tagit fem sprutor och inte haft någon biverkning. Och har du nu tagit några vaccinsprutor blir du troligen inte lika dålig i Covid om du skulle bli smittad. En fördel det också .
  Pussel kan vara roligt , inte minst de geografiska, men idag har jag fullt upp med annat.
  Önskar dig en trevlig andra advent,

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var en häftig (i negativ mening) reaktion. De tre första har jag klarat utan större problem. Det är nog också väldigt individuellt. Detsamma!

 11. Profilbild för Kina

  Det verkar vara så olika vilka biverkningar man får av vaccinet. Själv har jag tagit fem sprutor och det enda som hänt är att jag blivit svullen och fått lite värk i armen någon dag.
  Jag har bara två pussel, och dom är småååå. Det är sådana där Wasgij? originalpussel, där man ska få fram en bild som någon på förlagan ser. Jättekul! Har faktiskt gett bort många stora sådana i present. Vilket varit uppskattat!
  Skönt att du kryat på dig! Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är ju väldigt individuellt, kände inget av de tre första heller. Har förstått att det är en kul variant av pussel, ska provas! Tack!

 12. Profilbild för znogge

  Jag lägger mycket pussel och mina favoriter är Jan van Haasterens motiv. De är extremt detaljrika samt tecknade och min personliga erfarenhet är att det är mycket enklare att lägga ett sådant pussel än ett med naturmotiv.

  Jobbigt med biverkningarna av vaccinet. Efter tredje sprutan fick jag en märklig biverkning så jag kommer inte att ta fler sprutor eftersom det inte rekommenderas för min åldersgrupp.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det ska bli spännande att lägga en annan typ av pussel idag! Ja det var verkligen en vidrig biverkning.

 13. Profilbild för Gunnel

  Det är många år sedan jag la pussel. Jag tycker det är kul, men det blir ändå inget sådant i år. Så trist med biverkningen efter sprutan. Jag har fått 5 stycken och inte haft några större problem efteråt. Ha en trevlig andra advent.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad skönt att du sluppit biverkningar, det har jag också fram till nu… Detsamma!

 14. Profilbild för Susjos

  Jobbigt med biverkningar, hoppas du mår bättre nu!
  Pussel var det länge sedan jag la, är inte så intresserad av det heller. Peter Jöbacks julskiva, den gick varm i bilen när jag hade min lilla opel corsa, en underbar skiva!
  Njuta i solen kan den katten, och det har jag också gjort, nu hemma i ett kyligt Sverige, brr!
  Ha det gott och krya på dig!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det har varit jobbigt, men är bättre nu. Förstår det är en stor skillnad i temperaturerna för er nu.

 15. Profilbild för Äventyret framtiden

  Hoppas att vaccinationseländet har tagit en annan bra riktning nu, att du snart är dig själv igen. Min dotter blev också väldigt sjuk efter sin fjärde spruta. Ungefär liknande symtom fick hon. En vecka si så där så var hon still going strong igen.
  Jadå, jag pusslar men på Internet. Jag har helt enkelt inte utrymme för att lägga ett fysiskt pussel så det blir Gratis pussel på Internet som gäller.
  Krya på dig Anna!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja nu mår jag bättre, tråkigt att hon också drabbades, men känns mindre ensamt, så tack för att du delar med dig. Digitala varianter är ju jättebra!

 16. Profilbild för LillaSyster

  Mycket tråkig biverkning du råkat ut för. Hoppas att det vänder nu.
  Pussel är verkligen inte min grej, så sorry.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vidrig biverkning faktiskt, det har vänt nu, tack! Inget att be om ursäkt för, alla kan ju inte gilla allt ju!

 17. Profilbild för Carita

  Jag vurmar också för pussel <3
  Har lagt säkert över trettio sedan jag började för ett antal år sedan. Ett i månaden blev det från hösten över vintern och en bit in på våren. Paus under sommaren. Ravensburger har jag lagt, men favoriten är nog Jan van Haasteren och hans tecknade motiv 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var många pussel det! Blir inte så många för mig. Ska köpa mig ett Jan van Haasteren nästa gång.

 18. Profilbild för Kraka

  Man får ju ofta olika sjukdomssymptom av vacciner. Magproblem är ett vanligt symptom vid Covid19. Jag blev rätt sjuk senast, men tog ju både min 5:e och influensa samtidigt. Tror det var en reaktion på influensavaccinet. Jag kunde inte stå på benen och ramlade ihop när benen vek sig. Men det gav sig på två dagar.

  Jag har inte tid med pussel just nu, får vänta till senare.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jo jag vet, men jag klarade mig utan större biverkningar på de tre första iaf. Och att få en två-veckors symptom tycker jag var taskigt.

 19. Profilbild för Anna
  Anna

  Skönt att det har vänt och du känner dig starkare!
  Jag har själv haft biverkningar och kommer inte att fortsätta med dessa vaccinationer.
  Äger inget pussel själv men på jobbet läggs det på våra avdelningar. Gärna av Jan van Haasteren (kan vara felstavat). Vissa är riktigt svåra men roliga eftersom det finns så mycket i bilden.
  Kramar till dig

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja nu har det vänt och jag vågar till och med gå på en promenad 🙂 Kram!

Vädret

Ourique, PT
24°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.