600 dagars bloggstreak

Idag har jag bloggat 600 dagar på raken, inget jag strävat efter men ändå kul att uppmärksamma!

Jag skriver inte en dagbok, alltså på det viset att jag i ett inlägg varje dag berättar om vad som hände igår. Det jag skriver är sådant jag upplevt, gör, tänker och tycker – det jag vill inspirera dig med eller dokumentera för mig själv.

Hur kan det då bli ett inlägg varje dag?

Det kan ju hända flera saker under en dag som jag delar upp i flera inlägg. Exempelvis vår utflykt till Estremoz och Elvas. Det blev fyra inlägg (vinprovning, Estremoz, stjärnborgen & Elvas) totalt från de två dagarna. Och så blir det ofta när vi gör utflykter, jag delar upp bilder och text i olika avsnitt (inlägg) beroende på vad vårt äventyr innehöll.

Men ett inlägg kan ju också innehålla händelser från flera dagar, t.ex. inläggen om våra projekt där jag försöker dokumentera från start till slut i ett sammanställande inlägg.

När jag började fotografera med systemkameran (och mer eller mindre la undan mobilen) så genererade det så klart massor av bilder av olika slag. Mitt övande och mitt intresse tar stor plats i mitt liv just nu och därmed också på bloggen. Många bilder som jag vill publicera och då blir det många inlägg, till färgsprakande fredagar, en utvald växt i många vinklar, en insekt, fönster & dörrar eller katterna t.ex.

Jag vill berätta om livet i Portugal. Det skulle jag kunna skriva mer om egentligen, men jag väljer att skriva om det som jag vill ha dokumenterat och sånt som jag tror kan vara intressant för dig som läsare.

Dessutom vill jag berätta om vad jag tänker på och reflekterar över, av det som händer i mitt liv. Ibland kan det också vara en artikel, en film eller någon annans blogginlägg som ger mig inspirationen.

Inlägg som följer ett visst schema har jag ju också. T.ex. färgsprakande fredagar varje fredag, månadssummeringarna och så Praktisera med pixlar den 1:a varje månad. Sedan hänger jag ju på selfie och fem en fredag ibland också.

Tidsinställda inlägg

Det är väldigt sällan som jag skriver mina inlägg dagen innan de publiceras. När jag skriver om något så brukar det bli många inlägg på en gång. Det är inte ovanligt att jag har 10-14 dagars tidsinställda inlägg. Jag möblerar om ifall det händer något som jag vill ska publiceras när det är aktuellt. Men de flesta av mina inlägg kan vänta några dagar.

Assi spanar

Bloggstreak viktigt?

Nej det är inte alls viktigt att hålla den här bloggstreaken igång. Men just nu blir det så automatiskt. När jag inte har något att blogga om, om jag inte haft inspirationen/tiden att redigera foton eller av någon annan anledning inte har lust att skriva. Ja då blir det inget inlägg.

Det finns inget som driver mig att jag ska blogga varje dag. Jag har bloggat sedan 2007 och jag älskar det. Jag bloggar för att jag vill och behöver skriva, för att jag vill publicera mina bilder och för att inspirera dig.

Hade jag haft något externt krav på mig (jagat följare, tjäna pengar eller liknande) så tror jag inte det hade varit lika roligt. Min drivkraft kommer inifrån och det har alltid varit den bästa drivkraften för mig.

Det är WordPress som informerar mig om hur många dagar jag har i min bloggstreak. Så jag skrev detta inlägg för två veckor sedan, då WordPress skickade mig ett mejl och berättade att jag hade bloggat i 585 dagar på raken.

Publicerat:

i:

34 svar till ”600 dagars bloggstreak”

 1. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Inget tvång här heller. För mig blir det lite dagbok över vad jag läser, och annat bokligt, inte svårt att skriva om böcker 📚

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja du har ju ett tydligt tema på din blogg 🙂

 2. Profilbild för Solan
  Solan

  Gillar bloggar som inte är så förutsägbara. Din överraskar ofta, följer en del andra, mest de som reser med husbil. På den vägen upptäckte jag dig. Men fortsätter att hänga med, numera nyfiken på katterna och hus/trädgårdsplaner.
  Livet i Portugal, alltid intressant med utflyttare…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt du hänger med Solan! Vet ju att du varit med sedan husbilstiden. Det är verkligen dags för kattinlägg igen 🙂

 3. Profilbild för Tricia Pimental
  Tricia Pimental

  You are correct, Anna, when you say you think it would not have been so much fun if you were blogging for payment. I write because I love to write, as a form of expression and connection with others. Congratulations on your streak! Best always to you and Roger.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Exactly, writing (& photography) is something I love to do. And the result ends up here 🙂 Apparently every day.. Thanks Tricia and all the best to you two as well!

 4. Profilbild för Znogge

  Något tvång ska man inte behöva känna när det gäller bloggen utan ribban den lägger man själv.
  Trevlig lördag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Precis så är det, inget tvång – bara glädje! Tack detsamma!

 5. Profilbild för Channal

  Hej Anna! Grattis till dina 600 dagar! Jag har bloggat sedan 2008. Har lärt känna så många fantastiska kvinnor världen runt och det är så värdefullt tycker jag. Att blogga är kul! Jag kommer aldrig tröttna… jag ser mig som Dagny 100 år. Min blogg är mitt andrum… min hobby! Älskar att fotografera… så bloggen blir en bra match. Bloggen är värdefull. Har så många fina minnen sparade! Vi fortsätter att blogga!

  Må gott och KRAM Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Då har vi bloggat i princip lika länge! Tänk att det skulle ta 17 år innan vi hittade varandra 🙂 Ja, vi blir nog minst två Dagny då. Det gör vi absolut! Kram

 6. Profilbild för Sara i Barcelona

  Wow! Grattis och bra jobbat! Även om du gör det för att du tycker om det så är det imponerande tycker jag 🙂 Stor kram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack snälla! Kram

 7. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Grattis! Även om det inte var med avsikt- så är det bra jobbat. Håller med dig att det är perfekt som dagbok. Ha en bra eftermiddag, här är det en skön sommardag idag =)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad fint att höra att du har en skön sommardag idag! Tack!

 8. Profilbild för Susann "Susie" Bloom
  Susann ”Susie” Bloom

  Här är en till som älskar att blogga – men tyvärr händer det inte mycket i mitt liv just nu och inte heller har det hänt nåt under vintern. Jag – mitt fån – trodde jag skulle vara återställd till våren och att jag nu skulle ha MASSOR i trädgården att blogga om, men jag har inte orkat att gå ut ens och ta några bilder.
  Idag tog jag mig dock till växthuset och pysslade där en timme med att rensa några pelargoner. Det tar så vansinnig lång tid att göra sånt som förr tog några minuter!
  Poolen har jag inte ens börjat fundera på eftersom jag inte kommer kunna bada i den beroende på ett op.sår som inte vill läka.
  kram-Susie

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad dumt med ett sår som är ovilligt att läka, förstår att det kanske inte blir pool i år heller då. Hoppas det läker snabbt! Kram

 9. Profilbild för Husbil Kors och Tvärs

  Imponerande Och du varierar ju också dina inlägg så bra, så det är alltid intressant att läsa och följa med i er vardag
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack systra mi! Tänkte på dig igår, men glömde sen av att messa. Gör det nu! Kram

 10. Profilbild för Mamma C

  Grattis!
  Jag har bloggat sedan 2008 och gillar verkligen det för det är så himla kul.
  Tänk så många människor man fått lära känna under åren.
  Ha en fortsatt fin lördag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Eller hur, så många fina kontakter! Detsamma, kram!

 11. Profilbild för Veiken

  Lyfter på hatten och gratulerar! Bra jobbat – du har helt rätt bloggen ska komma till av lust och du verkar ha en uppsjö av det!
  Roligt att läsa om din vardag i Portugal!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Ja bloggen är verkligen ett stort intresse för mig. Roligt att höra!

 12. Profilbild för Carita Liljendahl

  Grattis grattis, jag förstår känslan! Jag har ju själv hållit på 3375 dagar, och medger att jag ogärna vill att striken kan brista. Jag skriver ibland förhandsinställda inlägg, då jag vet att jag på grund av jobbet inte skulle hinna skriva vissa dagar. Eller då jag ska på resa och inte vet om tekniken funkar där 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, grattis till dig också! Tidsinställda inlägg är toppen tycker jag, då blir det aldrig någon press för mig.

 13. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Grattis till 600 dagar, men den dagen bloggen känns som ett tvång då är det nog dags att lägga av. För oss har det nästan blivit mer och mer lustfyllt och sedan tror jag det är nyttigt för hjärnan att skriva, precis som att lösa korsord eller suduko.
  Hoppas du fortsätter länge än…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Ja det är nog en bra varningsflagga i så fall. Kul att det blivit mer lustfyllt för er! Jag har inga som helst planer på att sluta blogga.

 14. Profilbild för Anneli

  Hej Anna,

  Men helt underbart! Att kunna blogga alla dagar och så många i rad. Precis så vill jag ha det. Du lever som jag vill leva. Äga min egen tid på en varmare och billigare plats. Kliva av ekorrhjulet och göra det man vill medan man fortfarande kan. Jag älskar att läsa bloggar och att blogga själv.. Men nu har jag knappt tid med att få till inlägg om livet, och ännu mindre tid att läsa och njuta av andras fina bloggar, som din till exempel. Förr bloggade jag mycket mer, nu är livet galet. Nej jag måste få till en ändring. Även om du inte har din blogg som en dagbok, som du skriver, så är den ju ändå en enormt fin dokumentation om ditt liv och dina tankar. Nej, sluta inte blogga 🙂

  Ha det gott och tusen tack för dina kommentarer hos mig.

  Varm kram,

  Anneli

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi lever vår egen dröm verkligen. Så tacksamma att vi kunnat göra det här. I Sverige hade det aldrig gått pga kostnadsläget. Hoppas du snart får mer tid för det du vill göra. Ja det är en bra dokumentation, blir mina memoarer en vacker dag 🙂 Sval (nybadad i poolen) kram!

 15. Profilbild för Marianne

  Precis, bloggen ska vara ett nöje och inget tvång, när jag öppnar fin blogg är jag oftast spänd på vad du skriver om just den dagen, det är ju väldigt varierande och blir en överraskning varje gång.
  Jag tror jag började blogga 06, eller kanske till och med 05, och då handlade det om livet med hästarna, sen blev det lite mer efter hand.
  Jag försöker ju skriva OM varje dag, men det kan vara flera dagar i samma inlägg, som idag.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt du är lite förväntansfull när du kommer hit. Har inte hunnit med att kolla in alla bloggar idag, får se om det blir av eller inte. Nu middag 🙂 Kram

 16. Profilbild för Annika

  600 dagar på raken, varje dag! Damn you!!
  BRA gjort!
  Jag vet inte hur många inlägg jag har skrivit, men min blogg har just ”fyllt år” så jag ska vika ett inlägg åt det i veckan.
  Men ja, att schemalägga inlägg är guld. Det gör jag alltid. Skriver det dagen före, och lägger ut det exakt samma tid varje dag. Numera skriver jag inte varje dag, som du vet. Tar ”ledigt” vid semestrar, besök etc.
  Så glad att jag vi hittat varandras bloggar. Guld!! Och jo Anna, i höst får du allt hjälpa mig att byta portal … men mer om det via mess. Kram!!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Kul att läsa om din bloggs födelsedag i veckan. Jag är jätteglad att vi hittat varandra också. Ja i höst gör vi något nytt tillsammans. Kram

 17. Profilbild för ibod11 - Ingrid

  Alla har vi olika sätt att hantera våra bloggar och alla sätt är bra så länge man själv trivs med det. Om jag hade haft en så lång bloggstreak skulle jag inte vilja bryta den och då kanske jag skulle känna ett uns tvång. Men så är det inte för dig och du har massor av bilder, ämnen och händelser att dela med dig av. När jag tycker att jag har mycket att skriva om så blir det fler inlägg och sedan kan det bli uppehåll i en vecka. Huvudsaken är att vi gillar att blogga som vi gör för det är ju kanske mest för oss själva vi skriver. Om andra sedan gillar och vill läsa så är det så klart jättekul och inspirerande 😀 Jag gillar din blogg och variationen i den så fortsätt gärna med dina dagliga inlägg 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är klart roligt om den kan fortsätta, men det är inget som jag känner är viktigt egentligen. Har jag inlägg så publicerar jag. Jag prioriterar mitt eget skrivande och fotograferande. Så att läsa andras bloggar och kommentera kommer i andra hand i ordningen. Även om jag gillar det också, men jag väljer min först. Därför jag inte kanske läser allt, särskilt inte varje dag. Men flera bloggar går jag tillbaka och läser det jag inte hunnit läsa. Särskilt såna inlägg som jag vet att jag vill läsa ordentligt. Som dina t.ex 🙂 Kram!

Vädret

Ourique, PT
14°
Fair
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.