Advokaten Daniel anlitad

När en gör en fastighetsaffär i Portugal är det bra att ha en advokat. Vi känner ingen med den kompetensen här och vi visste inte var vi skulle börja söka.

Men vi behövde inte tänka så mycket, det löste sig automatiskt eftersom vi var med på ett seminarium hos Expats Portugal där en advokat gav vägledning inför köp av fastighet i Portugal.

När vi skulle kolla på ett hus med en oregistrerad pool i slutet av förra året så kontaktade vi honom med ett par frågor. För det hade han under seminariumet uppmanat deltagarna att göra. Vi var så klart beredda på att bli debiterade men vi kände att vi hade fått förtroende för honom så vi ville se hur en direktdialog funkade.

Allt känns väldigt bra, snabba och tydliga svar på engelska. Och inte tog han betalt för våra frågor heller. Däremot fick vi veta timpriset och möjligheten att få ett fast pris beroende på vilka av tjänsterna vi vill nyttja. Dessutom har vi 10% rabatt genom vårt medlemsskap i Expats Portugal.

Daniel utgår från Lissabon men företaget Reis & Pellicano International Lawyers är verksamt i hela Portugal, vilket kändes bra då vi inte visste exakt vet var skulle hamna.

Just nu arbetar Daniel för fullt med att analysera dokumenten för det hus vi reserverat. Vi har haft ett zoom-möte där förtroendet växte ytterligare.

Nästa steg är att han återkopplar med sin rekommendation på om vi ska slutföra köpet eller inte, vilket vi verkligen hoppas på. Även Daniel tyckte allt såg bra ut vid en första anblick men det ska ju analyseras djupare än så.

Kostnaderna för tjänsterna kommer jag redovisa senare, vi handlar mot löpande räkning.

Publicerat:

i:

3 svar till ”Advokaten Daniel anlitad”

 1. […] Läs hela blogginlägget här: Advokaten Daniel anlitad […]

 2. Profilbild för Rolle o Carina

  Ja det är ett bra beslut att vända sig till juridikens lagman när man köper där!

  Ha det gott och Lycka Till…………

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det känns tryggt för oss i alla fall.

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
24°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 12°C
30°C / 14°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.