När jag berättade på Instagram att vi köpt (reserverat) hus fick jag ovan kommentar. Frågan gnager i mig.

När en är van att ta många beslut, dessutom ofta, när en inte är rädd för förändringar, så blir en sån här fråga svår att bemöta. För den personen som ställer frågan kanske bara kan ha ett fokus i taget. Men för oss är inte ett beslut om en förändring samma sak som att vi offrar allt annat.

Svaret på frågan är både ja och nej

Ja, för att läget är som det är. Vi vill inte bidra till ökad smittospridning genom att förflytta oss omkring i världen nu, vi byter inte ens camping i onödan. Viruset är inte orsaken till att vi vill köpa ett hus i ett varmare klimat. Det är en dröm vi pratat om i många år och faktiskt även anledningen till att vi till flyttade in i husbilen 2018. Med livet på vägarna började vår jakt i att hitta vilket land och område som vi ville köpa ett hus i. Och vi vet ju nu att det är Portugal som vi vill flytta till.

Nej, för det finns så ofantligt mycket kvar att uppleva och göra på andra ställen än där vi är just för stunden. Vi gillar att resa, men vi har en ny förälskelse just nu i att återigen få skapa oss ett hem på en fast plats där vi vill vara större delen av året. En bas att utgå ifrån, en plats där vi kan dra oss undan och bara vara.

Hur resandet ser ut i framtiden får vi se, men vi har inte alls tröttat på kajka runt.