Afterlight bildredigerare

Afterlight en fantastisk bildredigerare i Appstore

Har en tid tillbaka använt Afterlight app för iPhone och iPad för bildredigeringar av Instagram och bloggbilder. En favorit just nu!

På datorn använder jag alltid Photoshop för mina redigeringar. Men nu när vi bor i husbil permanent använder jag bara datorn när jag jobbar, av flera anledningar.

Det gör att jag behövde hitta lämpligt verktyg för iPhone och iPad till bloggbilderna. Men också för att kunna leka mer med Instagrambilderna då jag tycker filtren och redigeringsmöjligheterna är lite tråkiga i Instagram. Afterlight är den perfekta bildredigeraren för mig! Verkar bara finnas till Apple-enheter.

Bloggbilder med Afterlight

Jag vill inte använda originalbilder i något sammanhang nästan, vill gärna snygga till färger och kontraster till exempel. Ofta beskär jag bara, men jag drar även i andra reglage beroende på motivet. Med Afterlight kan jag ändra storleken. Beskära som jag vill och sedan använda en mindre storlek så filerna inte blir så tunga. Perfekt till bloggen. Nedan ser du exempel på bild jag redigerat för senaste inlägget till anna-forsberg.se, både original och redigerad variant.

Som du ser är det inte så stora justeringar på just denna bilden, men det är flera olika reglage jag använt för att få den krispighet och nyans jag önskade. Beskärningen är tydligast. Nästan alla bloggbilder på anna-forsberg.se, vår livsstilsblogg, den senaste tiden har jag redigerat med Afterlight. Och där bloggar jag ju flera gånger i veckan så det blir en del bildfixande.

Afterlight redigering

Instagram-redigerare

När jag redigerar för Instagram så är det dels den fyrkantiga beskärningen men även funktionen ”Light leak” som jag tycker så mycket om! Det ger ett annorlunda ljusskimmer till bilderna. Titta på mitt Instagramflöde så ser du nog vilka jag använt det till. Tydligast kanske är bilden på mina ben som ligger i fönstret när vi kör.

Faktum är att det var Bianca Ingrosso som tipsade om denna app i nåt sammanhang och jag testade. Och är så nöjd!

Så vill du testa något nytt att redigera dina bilder med så kanske du vill ge Afterlight en chans.

Finns möjlighet att köpa till pro-funktioner, något jag inte gjort än men kommer göra lite längre fram.

Vilken är din favoritapp för att redigera bilder på iPhone/iPad?

Publicerat:

i:

10 svar till ”Afterlight en fantastisk bildredigerare i Appstore”

 1. Profilbild för Sofia Hult

  Spännande med de ipadapparna . Jag hsde ipad gör några år sedan men i dagsläget använder jag en samsung galaxy su platta. Ska se om den appen finns på Google play också.
  Va kul du förljer Bianca blogg den måste jag kolla in faktiskt.
  Jag premunerar på dina inlägg så får i mejlkorgen varje gång du lagt upp ett inlägg en av mjna favoritbloggar just nu är detta. Hoppas ni får en fin valborg

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Vad roligt att du gillar webbtanten 🙂 Tror inte den finns på Google Play dessvärre. Jag följer inte Biancas blogg, men hon dyker upp i vissa sammanhang och jag ser nåt då och då. Tack, önskar dig en skön Valborg också, här är kallt och ruggigt.

 2. Profilbild för Helena Roth

  Tack för tipset – ska genast kolla in!

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Vassego, hoppas du gillar 🙂

 3. Profilbild för Liw

  Själv sitter jag oftast vid datorn och redigerar bilder. Men jag håller med om att det är sällan jag använder bilderna precis som jag tagit dom eller hittat dom. Framförallt så gör det ju mycket hur man beskär dom. Har inte hittat något riktigt bra program för datorn för att enkelt lägga på några snygga filter. Men det finns säkert hur mycket som helst. Det gäller bara att hitta dom. 🙂 Bra tips om Afterlight i alla fall. Ska jag testa!

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Jag använder Photoshop på datorn. Det är oslagbart tycker jag. Hittar du nåt med intressanta filer får du gärna dela med dig!

 4. Profilbild för ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Verkligen häftigt tycker jag att bo i husbil :D. Jag som blivit husvagnsfrälst skulle absolut kunna tänka mig något liknade senare i livet :). Härligt med friheten 🙂

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Hihi ja det är kul! Häng med på den bloggen om du vill. Där är det lite mer aktivitet än här. Friheten är en stor drivkraft i vårt liv.

 5. Profilbild för Imelda
  Imelda

  Kul med tips på bilrefigeringsprogram. Tack för det! Jag använder mest Snapseed men skall prova denna också, får se om den finns till android.
  Vill jag ”sudda” bort något i en bild så blir det med appen Retouch.
  Nu skall jag läsa lite mer av dina bloggar
  Allt gott! //Imelda

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Tack för tipset om Retouch, ska kika in det. Och välkommen hit och till boihusbilbloggen!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 14°C
38°C / 20°C
39°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.