Har en tid tillbaka använt Afterlight app för iPhone och iPad för bildredigeringar av Instagram och bloggbilder. En favorit just nu!

På datorn använder jag alltid Photoshop för mina redigeringar. Men nu när vi bor i husbil permanent använder jag bara datorn när jag jobbar, av flera anledningar.

Det gör att jag behövde hitta lämpligt verktyg för iPhone och iPad till bloggbilderna. Men också för att kunna leka mer med Instagrambilderna då jag tycker filtren och redigeringsmöjligheterna är lite tråkiga i Instagram. Afterlight är den perfekta bildredigeraren för mig! Verkar bara finnas till Apple-enheter.

Bloggbilder med Afterlight

Jag vill inte använda originalbilder i något sammanhang nästan, vill gärna snygga till färger och kontraster till exempel. Ofta beskär jag bara, men jag drar även i andra reglage beroende på motivet. Med Afterlight kan jag ändra storleken. Beskära som jag vill och sedan använda en mindre storlek så filerna inte blir så tunga. Perfekt till bloggen. Nedan ser du exempel på bild jag redigerat för senaste inlägget till anna-forsberg.se, både original och redigerad variant.

Som du ser är det inte så stora justeringar på just denna bilden, men det är flera olika reglage jag använt för att få den krispighet och nyans jag önskade. Beskärningen är tydligast. Nästan alla bloggbilder på anna-forsberg.se, vår livsstilsblogg, den senaste tiden har jag redigerat med Afterlight. Och där bloggar jag ju flera gånger i veckan så det blir en del bildfixande.

Afterlight redigering

Instagram-redigerare

När jag redigerar för Instagram så är det dels den fyrkantiga beskärningen men även funktionen ”Light leak” som jag tycker så mycket om! Det ger ett annorlunda ljusskimmer till bilderna. Titta på mitt Instagramflöde så ser du nog vilka jag använt det till. Tydligast kanske är bilden på mina ben som ligger i fönstret när vi kör.

Faktum är att det var Bianca Ingrosso som tipsade om denna app i nåt sammanhang och jag testade. Och är så nöjd!

Så vill du testa något nytt att redigera dina bilder med så kanske du vill ge Afterlight en chans.

Finns möjlighet att köpa till pro-funktioner, något jag inte gjort än men kommer göra lite längre fram.

Vilken är din favoritapp för att redigera bilder på iPhone/iPad?