Städa och tvätta husbilen

Tvättat och städat vårt hem

Mindre hem = mindre städning. Näää, inte alls. Litet hem kräver ständig städning.

I går vaknade vi på parkeringen vid Playa Mjörn som ligger precis vid vattnet, fantastiska vyer där.

Playa mjörn alingsås

Åkte därifrån direkt efter frukost och hängde på Rogers jobb hela dagen, där vi städade FrankieBoy ordentligt. Roger körde utvändig tvättning och rensning i garage och utvändiga förvaringsutrymmen och jag städade och strukturerade vårt bohag på insidan.

Vi har haft en matta i bilen sen leverans men jag vill helst inte ha den så nu tog vi ut den för att se vad vi gillar bäst. Med eller utan matta? Har du husbil? Använder du mattan i bilen, varför eller varför inte?

I vanliga fall är det Roger som sköter dammsugaren, men den här gången fick jag chansen att lära känna vår nya hjälpreda. Den funkade utmärkt 🙂

Vi fick även besök av goda vänner som bor i närheten, så en go fika och lite gött sällskap förgyllde dagen.

På kvällen gick vi in till Alingsås city och mötte upp ett par andra vänner och åt middag på stan, det blev smaklös lax för min del, på Cyrano. Kaffet efter maten tog vi husbilen tillsammans!

Så en lördag med massor av bra saker! Idag är det söndag med bara slappa på agendan. Kolla Formel 1, läsa bok och bloggar.

/Anna

Publicerat:

i:

6 svar till ”Tvättat och städat vårt hem”

 1. Profilbild för ReiseLinda

  Ingen matta i vår husbil, och även om vi försöker undvika att dra in sand och grus tycker jag vi sopar och torkar hela tiden…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja märker stor skillnad utan matta. Skiten syns…

 2. Profilbild för Helena Roth

  Påminns om Leo Baubata, tror jag, eller om det är någon annan minimalist som skrivit om det där med städning a la en minimalist. Som jag förstått det: att hela tiden ta och ”städa”, som i: när du använt ett glas, diska, torka och ställ undan det. När du borstar tänderna, passa på att torka av handfatet så håller det sig snyggt. Det är en tanke jag tilltalas av, om än endast i teorin hittills. Men vem vet! 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja så där är det. En vill ju inte ha grejer framme hela tiden när ytorna är så små. Det är verkligen ett annat tänk. Nu när mattorna är borta och hela hemmet är nystädat så går jag där direkt och torkar bort ev. smulor på golvet. Känns väldigt mycket fräschare än att låta allt döljas i en matta. Dessutom bättre utan matta för mig som är astmatiker.. Vi har mycket att upptäcka 🙂

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Vi har bara en liten matta innanför bodelsdörren och framme i förarhytten. Ibland kan jag sakna en liten matta under bordet, men kommer troligen inte att lägga dit nån. Har haft heltäckande och då var det grymt svårstädat så det bli det inte igen.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ni inspirerade oss att prova utan 🙂 Tycker det är kallt på golvet utan matta, men å andra sidan är det ju löjligt kallt nu. Tycker om att det lätt går att hålla rent, så mattan får hålla sig i garaget ett tag till.

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.