airbnb madeira

Airbnb boende på Madeira

Vi ville sköta oss själva de två veckor vi var på Madeira och slippa äta på restaurang två gånger per dag. Därför hyrde vi en lägenhet/studio via Airbnb.

Det finns många fördelar med hotell, men fler med eget boende när en ska vara på en och samma plats i två veckor. Att ha eget kök är värt mycket. Att slippa ha en massa folk kom omkring oss hela tiden, som det blir på ett hotell, är väldigt skönt. Glöm inte, jag älskar hotell. Men just på en sån här resa tyckte vi att en egen plats passade oss bättre, och det passade oss utmärkt, även med facit i hand.

Värdparet

Maria är född på Madeira men har bott i England i många år, där hon träffade Les. De flyttade hit som pensionärer, renoverade en del av huset för att kunna få en extra inkomst.

Studion

Den lilla studion var med en öppen planlösning av kök, vardagsrum och sovrum. Ett badrum med rymlig dusch hade vi också. I sovrumsdelen fanns en garderobsvägg, skönt att kunna packa upp kläderna när en ska vara på ett och samma ställe i två veckor.

Det var välstädat när vi kom, men det blev väldigt smutsigt under de veckor vi var där. Ingen städning mitt i och inte heller fanns några städgrejer tillgängliga för oss. Att köpa rengöringsmedel själva ville vi inte.

Saknade kryddor. En liten kostnad, men som gör stor skillnad så klart för en som bor länge i studion. Hade jag varit värdinna hade jag sett till att det alltid fanns en del kryddor i skåpet.

Att det är fuktigt på Madeira vet vi. Men inomhusklimatet kan göras bättre än det var i studion vi hyrde. Det fanns ingen avfuktare, vi som har torrare klimat i Alentejo, även vintertid, kör avfuktare en stund varje morgon. Såg galler i taken, vilka troligen är någon ventilation men antingen funkar den inte (hörde inget ljud) eller så är den otillräcklig. 

Ett element fanns, vilket vi använde hela tiden för att få bort både fukt och kyla i lägenheten.

Inga myggnät runt fönstren, som ständigt behövde stå öppna på grund av fukten. Total mörkläggning var inga problem med de stora och tunga gardinerna.

Skön soffa med inbyggda fotstöd och tillbakalutning – upp med fötterna efter dagens vandringar är väldigt skönt!

Sova

Jag var lite rädd för att sängen skulle vara för mjuk för mig. Om den varit det hade jag lidit mig igenom två veckor i samma säng. Men den var hård och bra. Riktigt skönt sov jag i den. Det framgick även av recensionerna av boendet, men alla har vi ju så olika preferenser så en vet ju aldrig. Men det var verkligen en bekväm och hård säng.

Andra utrymmen

Utöver själva studion så hade vi tillgång till en altan, med havsutsikt. Där fanns ett bord med stolar samt två solsängar. Dessvärre var det inte väder att nyttja detta mer än ett par tillfällen.

Vid entrén till studion finns även en tvättmaskin och sopsortering.

Tvättmaskin utanför entren

Läge & parkering

För oss var läget fantastiskt. Ett villaområde med fantastiska vyer. 5 km från citykärnan, i stadsdelen São Gonçalo. Översta bilden visar närmaste omgivningen. Hade vi hyrt en bil hade vi dessutom kunnat parkera den innanför en låst grind på tomten.

Busshållplats 50meter bort.

Mitt i bild är uteplatsen
Utsikt från uteplatsen om en ställde sig vid räcket.

Service

Maria och Les var väldigt tillmötesgående och trevliga. Mottagliga för den mesta feedback jag gav. De åtgärdade vidbrända stekpannor och en lös toalettstol direkt. Sånt som de själva inte märker när de städar så klart.

Hon tog nog dock illa vid sig när jag påtalade mögellukten i diskskåpet. För hon sa att det absolut inte var mögel. Men det vet jag att det var, jag har en mögelnäsa. Och det var en dålig silikonfog intill väggen plus att vattnet från kranen alltid hamnade där, så även om jag var noga med att torka undan hela tiden så tror jag inte alla hyresgäster är så noga. Helt klart har det runnit ner vatten däremellan. Om de åtgärdar det eller inte vet jag inte, men jag tycker det är viktigt att påpeka så de har möjligheten att göra det. Om de vill.

De hämtade och körde oss till flygplatsen, för en kostnad av €15,-. Smidigt och billigt. De erbjöd sig redan första dagen att ta med oss till affären. Vilket vi tackade ja till, perfekt att få storhandlat direkt. Maria hjälpte oss också då att införskaffa busskort.

Vi betalade SEK 7843,- för 14 nätter i det här boendet.

Blombild får bli på de vackra orkidéerna som fanns i kruka utanför dörren

Summa summarum, vi är jättenöjda med vår vistelse. Skulle gärna bo där igen, men vi tycker ju det är kul med nya platser så troligen blir det ett annat boende när (om) vi återvänder till Madeira.

Publicerat:

i:

22 svar till ”Airbnb boende på Madeira”

 1. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Mycket utrymme. Hyra en lägenhet kan vara en bra lösning, sonen hyr alltid en stuga på fjällen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var en bra lösning och lagom med space. Behövs inte mer 🙂

 2. Profilbild för Marianne

  Fint boende och inte särskilt dyrt kan jag tycka, bra service också, men synd på lukten, det är ju många som mår riktigt dåligt av mögel.
  Jag brukar också hyra studio, att få rå sej själv är viktigt. Men sist köpte jag en gruppresa, jag är ingen van resenär och det blev enklast när vi skulle flyga och så.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var trist med lukten, tack och lov bara när en öppnade skåpet så inget som störde annat än då. Kan förstå att en gruppresa är tryggt, jag skulle inte uppskatta att resa ensam.

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Visst är det härligt med en lägenhet när man ska stanna lite längre och viken service av hyresvärdarna att köra er för storhandel, samt hämtning vid flyget.
  Vi har haft lägenhet de gångerna vi varit i Anguilas och spelat golf. Nöjda var vi båda gångerna.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var riktigt bra alltihop, smidigt med egen kuppe 🙂

 4. Profilbild för Znogge

  Stannar man två veckor så hade jag också föredragit ett sådant boende i stället för ett hotell. Jag har ett mycket bra väderkorn och känner direkt om det finns mögel. Det har en speciell lukt helt enkelt som det inte går att ta miste på.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tycker också det var ett bra val med ett sånt boende. Jag känner oxå mögel, tack o lov var det bara inne i skåpet och där behövde jag inte sticka in näsan mer än några få gånger.

 5. Profilbild för Madde

  Vi har bara bott på hotell eller lägenhetshotell de gångerna vi varit iväg. Tyckte ändå det såg fint ut, men vill nog bo nära centrum.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var rent och fint. Vi uppskattar att inte bo mitt i smeten när det är såpass lång tid.

 6. Profilbild för Susjos

  Smart sätt att bo på när man är borta i två veckor ju! Billigt blev det också! Börjar fundera nu på en höstresa…kanske inte så dumt med airbnb!
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det blir både billigare och skönare tycker vi, åtminstone om vi är borta så länge. Kul att planera en höstresa!

 7. Profilbild för LillaSyster

  Fina orkidéer ♡
  Vi får hoppas att de tar tag i möglet innan det blir värre och kräver en större renovering. Bra pris på boendet =)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja de vara väldigt fina. Det är fuktigt som tusan på Madeira så de har nog blivit vana vid vissa dofter hon tyckte det luktade instängt bara. Hoppas oxå de tar tag i det.

 8. Profilbild för Barbro

  Uppskattar verkligen dina recensioner av olika platser (o.dyl) som du/ni besöker. Du är bra på att skildra hur det verkligen var – med alla ”ups and downs”.
  Bara en sådan människa till har jag mött tidigare i livet. När hon kom hem från sina utlandsresor så beskrev hon hur det hade varit. Ingen skönmålning (som alla andra ägnade sig åt efter alla sina utlandsresor – som jag uppfattade det), utan det här var bra, jättebra eller det här var inte bra, dåligt.
  Upplevde det som ärligt.
  Säkert har jag själv också skönmålat resmål som jag har besökt, men numera gillar jag lite mer varierade beskrivningar. Då får ju de som lyssnar/läser en mer korrekt bild och kan välja eller välja bort. Bra!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Barbro! Jag tycker det är viktigt att berätta hur jag upplevde det, både för mig själv och för er läsare. Skönmålade recensioner har ingen glädje av 🙂 Dessvärre har ju många samarbeten och då håller de nog tillbaka negativ kritik, de är ärliga i vad de skriver men de skriver inte allt. Det är min övertygelse iaf.

 9. Profilbild för Kraka

  Ser riktigt fint ut.

 10. Profilbild för Tove
  Tove

  Bra alternativ 🙂 Du älskar hotell också. men bor gärna så här; flexibel praktiskt lagd!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jajamen, flexibel är jag och väljer det passar tillfället bäst.

 11. Profilbild för Äventyret framtiden

  Jag känner väl igen utsikten så jag kan ana var ni bodde ungefär. Det ser väldigt trevligt ut .
  Vi har bott i airbnb i Malaga, Lissabon och här i Funchal. Innan vi anlände har vi kommit överens om vi skulle städa själva eller om de skulle sköta städningen. Åtminstone borde ju värdfolket ha hållit er med städmaterial. Så har vi alltid haft det där vi har bott. Det verkar som om de inte är medvetna om hur ett airbnb fungerar men jag kanske har helt fel. Ni hade lite otur med väderleken, åtminstone den sista veckan.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tycker det var skönt att städningen ingick men visst tycker jag att vi borde kunna få hålla rent under tiden vi var där, det kändes konstigt. Kanske de inte brukar ha gäster som stannar så länge. Jag tror att en som värd kan bestämma rätt mkt själv inom airbnb, så var det åtminstone när jag var värd. Men det var otydligt vad gäller städningen definitivt. Och deras omdöme om oss var väldigt kort, vilket kändes mycket märkligt efter två veckor och där vi dessutom bjöd i dom på ett glas vin vid ett tillfälle. Nåja, vi träffade ju en mycket bättre värd och värdinna nere i Funchal (ja jag tänker på er!). Kram

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
10°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 9°C
26°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.