flugdörr

En till flugdörr på plats

En flugdörr gör att jag kan ha dörrar på vid gavel utan att huset fylls med allehanda insekter, vilket jag tycker är viktigt. Jag gillar ju inte småkryp, inte inne i alla fall.

Redan när vi bodde i Vimle, också på landet, så insåg vi behovet av flugdörrar och flugfönster. Och vi hittade riktigt bra produkter så vi blev till och med återförsäljare via vårt glasmästeri.

Inga myggor

Först och främst – vi har inte en enda mygga. De borde dykt upp, för deras kompisar (andra insekter som vi ofta sett samtidigt som myggor tidigare) är här. Vet att grannarna haft mygg redan i över en månad. Vi tror att alla våra åtgärder för att minimera myggen har hjälpt!

Men det finns ju andra flygfän och krypande insekter jag inte vill ha inne, så det är lika aktuellt med flugnät även om myggen helt uteblir (hoppas, hoppas..).

Flugfönster

På våra fönster har vi satt myggnät på utsidan med kardborreband. Det är billigt, enkelt och en riktigt bra lösning, då våra fönster går inåt (som är brukligt här i Portugal). Visst hade jag hellre haft nätfönster som jag kunde dra för vid behov, så vi slapp ”rutnätet” även när fönstret är stängt. Men funktionen är grym. Och som sagt billig som tusan.

Flugdörr

Dörrarna kräver dock lite bättre lösning. Vill ju såklart kunna gå in och ut utan att montera ner ett fast nät varje gång. Balkongdörren fick sin flugdörr på plats förra våren. Vi köpte både flugdörr och tjänsten att montera av en firma där grundaren bor i området. Han jobbar nog dock mestadels i Algarve, åtminstone enligt webbplatsen.

Så eftersom Roger monterat en dörrstoppare i kombo med en automatiskt dörrstängare (för att inte behöva smälla igen dörren) kom behovet för en flugdörr även till entrédörren. Denny kom och måttade för ett par veckor sedan för att beställa material, och den monterades av två man i torsdagsmorse (var tvungen att ställa klockan!) och det blev precis lika bra som på balkongdörren. Allt som allt kostade det €300,- inkl. moms.

Dessutom många extra plus till hantverkare som städar efter sig och som använder dammsugare samtidigt som de borrar. Att de är dåliga på kommunicera är tråkigt, men det glömmer jag gärna för jag är grymt nöjd med både arbete och produkt av M2M Blinds.

Bilderna i detta inlägget är fotat med Iphone 13 Pro. Och nej, även om jag både länkar och hyllar så är detta inget sponsrat inlägg, det är det aldrig hos mig.

Publicerat:

i:

22 svar till ”En till flugdörr på plats”

 1. Profilbild för Znogge

  Så skönt att ha löst det problemet för mygg, småkryp och flugor är ingen hit att ha inomhus. Vi har myggnät på fönster och dörr i husvagnen vilket jag är mycket tacksam för. Minns en sommar när vi hyrde en lantligt belägen stuga som var granne med en gigantisk kohage. Man kunde icke ha ett fönster öppet och varmt var det.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är bra att slippa få in flugor och andra insekter. Och mygg så klart om de dyker upp någon gång. Vi hade också myggnät i husbilarna, men de hjälpte inte alltid då det inte var myggnöt över ventilationshålen…

   1. Profilbild för Znogge

    Det har vi så det blir helt krypfritt om vi är noggranna 😀

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Ja en det gäller ju att stänga efter sig också 🙂

 2. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Skönt att ni fått flugdörr på plats så ni kan ha öppet dörrar och fönster.
  Insekter och kryp vill vi inte ha inne, samtidigt som det är underbart att ha öppet ut.
  Härligt att ni inte sett till några myggor än. De kan förstöra den skönaste utekväll…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är väldigt bra med flugdörren. Att ha just entrédörren öppen gör en stor skillnad då det ju är där vi springer ut och in hela tiden. Verkligen, mygg vill vi gärna slippa. Håller fortfarande tummarna.

 3. Profilbild för Ingrid

  Jag som har levt på en bondgård med djur i över 50 år har verkligen erfarenhet av hur bra det är med både flugdörr och flugfönster. Det finns väl ingenting så irriterande som flugor inomhus, för att inte tala om myggor.
  Ha en fin tisdag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Förstår att du en positiv erfarenhet av det. Det var på landet vi bodde när vi upptäckte att det behövdes. I stan är finns ju inte behovet på samma sätt. Detsamma!

 4. Profilbild för Kraka

  Nej, flugor, mygg och andra kryp vill man ju helst slippa inomhus.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Precis så, de får hålla till på sina egna domäner 🙂

 5. Profilbild för Marianne

  Det finns många bra lösningar för att hålla små flygfän ute.
  Flugor inne kan vara irriterande, mygg har jag knappt haft några varken här eller på gården jag bott på trots gynnsam miljö, men däremot gott om fladdermöss både där och här, en enda kan äta upp till 1000 mygg i timmen.

  De länkar jag delar är heller aldrig för någon förtjänst, utan för att jag vill dela med mej av något jag gillar, precis så som jag tror du också gör 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så tacksam för bra lösningar! Tror inte vi har fladdermöss. Så tänker jag också.

 6. Profilbild för LillaSyster

  Toppen! Blev ju hur bra som helst. Skönt att kunna ha öppet =)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja fönstren och balkongdörren har vi ju kunnat ha öppet sen vi flyttade in i princip. Men entredörren är skön att nu också kunna ha öppet, blir mer korsdrag då också.

 7. Profilbild för Lillan Kind

  Flugnät och flugdörrar är guld värda under insektssäsongen, för annars måste man ju ha stängt överallt om man ogillar att insekter flyger in. Myggnät med kardborreband visste jag inte att det finns, men det låter väldigt praktiskt när fönstren går inåt. Så fantastiskt att få hem hantverkare som städar efter sig. Det är man inte van vid.

  Jag har förresten återigen varit i kontakt med en it-kunnig person som i vanlig ordning inte hittade vad som är fel på RSS-flödet. Nu har jag lagt vill en extra RSS-funktion längst ner i sidebaren, men jag vet inte om den funkar. Du kanske kan prova den? Ska kolla mera bland WP-tilläggen vad som finns, men min kunskap är obefintlig beträffande RSS.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag fick ju alla dina inlägg i mitt flöde i går (som jag skrev i en kommentar hos dig). Så kanske det är något ni gjort som hjälpt. Vi fortsätter hålla koll.

 8. Profilbild för Tove
  Tove

  Smart 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg
 9. Profilbild för Micke

  Det där har vi funderat på att skaffa i många år, blir ju en del flygfän som kommer in i lägenheten på somrarna, usch, sådant vill man ju helst slippa om man kan.

  300 euro är det ju absolut värt.

  Ha en fin kväll nu.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tycker det är väldigt skönt att ha både flugdörrar och flugfönster. Ja mycket värt. Detsamma!

 10. Profilbild för Äventyret framtiden

  Smart lösning! Märkligt nog så har vi inte mycket insekter här inne hos oss under sommaren, vilket vi är förundrade över. Kanske de gav oss lite andningspaus senaste sommar och kommer dubbelt upp inkommande sommar. En flugdörr får vi ta till i så fall och inte endast flugsmälla.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Insekterna kanske trivs på er fina altan och hänger där istället 🙂 Hoppas ni slipper dubbelt upp. Kram

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 8°C
26°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.