Analys av bloggen 2021

Jag gillar att göra tillbakablickar och reflektera samt då fundera och analysera kring vad jag snubblar över. Idag funderar jag på bloggens utveckling.

Eftersom jag inte bloggar med någon målsättning alls är statistiken ganska ointressant för mig. Har därför ingen koll på analysverktygen under året. Men nu när jag ser tillbaka på året som gått hjälper det mig att analysera bloggen.

För mig är bloggandet främst ett sätt att få utlopp för mitt skrivande. Det är en hobby som jag haft sedan 2007. Du kan se i arkivet att det finns en hel del inlägg (över 2200 st) skrivna. Det handlade mest om minigrisar då i början och jag har haft många olika bloggar med olika ämnen. Men nu är allt samlat här på denna bloggen. Alla inlägg från minigrisen.com, annasodling.se, annasrecept.se webbtanten.se, tinyhouseportugal.se samt boihusbil.se är sammanslaget.

Eftersom jag arbetar med webb har jag så klart skrivit många inlägg som Google gillar och som driver besökare hit, det blir liksom omöjligt att låta bli med en viss typ av inlägg när det är inbyggt i mitt DNA 🙂 Och självfallet är det roligt att få besökare, att se att det jag skriver uppskattas av andra. Dessutom är väldigt många av inläggen skrivna för att hjälpa dig som läsare så då är det så klart roligt att någon vill läsa det. Eftersom att vi delar med oss av våra erfarenheter kan andra få lägre trösklar att kliva över, ett bredare perspektiv och dessutom bli inspirerade. Det är häftigt när vi får mejl och kommentarer från läsare som tackar för inlägg som hjälpt dem i deras beslut!

Jag står inför att ta ett livsavgörande beslut som inte bara påverkar mig själv, och som kan få stora och mindre bra konsekvenser i förlängningen. Så läste jag ”bara gör det”, och tänkte ”varför inte!”. Tack för en tankeväckare!

En kommentar till inlägget ”Hur tar en sig ett nytt liv?”

Så hur blev 2021 på bloggen?

Genom att slå ihop alla mina bloggar till en (vilket jag gjorde i början på 2021 med de tre aktiva bloggarna jag hade då) blev det rörigt för många läsare. Bloggen har inte längre en målgrupp, då den handlar om allt möjligt.

Husbilsintresserade tappade intresset när vi köpte hus och sen även sålde Vega.

Nya läsare har tillkommit som delar våra intressen och som är nyfikna på livet i Portugal.

Och allt ovan är självfallet väntat och inte alls ledsamt på något sätt, eftersom siffrorna inte är det som är viktigt med min blogg. Men vi har haft ca 136 000 användare som läst 3,9 inlägg/sidor vilket ger ca 531 000 visningar under året. Det är fantastiska siffror och den allra roligaste siffran av dessa är att varje läsare i snitt läser nästan fyra inlägg.

Antal inlägg: 289 (5,5 st per vecka i snitt)
Antal kommentarer: 800 kommentarer från besökare (+ lika många som är mina svar)
Antal bilder: 1081

De 10 mest lästa inläggen

Av de inlägg som är skrivna under 2021 är dessa de som lästs mest:

Sedan är det många inlägg som är skrivna under tidigare år som fortfarande driver en hel del trafik via Google t.ex ett inlägg som skrevs 2014 om blinningar, det är ett väldigt uppskattat inlägg.

Jag ser fram emot ett 2022 med förhoppningsvis fler inlägg i kategorin Resor & resmål.

Översta bilden visar vårt hus nu i soluppgången, den andra visar vackra blommor som växer överallt som ogräs.

Publicerat:

i:

,

6 svar till ”Analys av bloggen 2021”

 1. Profilbild för Mac
  Mac

  Väldigt fint hus har ni och ser fram emot att följa bloggen även 2022!
  God fortsättning på det nya året!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Mac! Detsamma önskar vi dig.

 2. Profilbild för Annika
  Annika

  Jag är så glad att ha hittat din/er blogg. Älskar att få följa ert nya liv.
  Gott nytt 2022!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Välkommen! Tack för fina ord!

 3. Profilbild för rosita widoff
  rosita widoff

  God fortsättning. Jag började följa bloggen när ni hade husbil vilket vi också har. Jag gillar Portugal och trädgårdsodling så därför fortsätter jag att följa er trevliga blogg.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att höra! Tack!

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.