Ut med 2021 & in med 2022!

En kort reflektion om året som gått samt en ödmjuk förväntan på 2022.

Igår på nyårsafton åt vi en 3-rätters middag som vi lagade tillsammans, sen hade vi ett mysigt videomöte med goda vänner i Sverige. Inatt när klockan närmade sig midnatt här i Portugal stod vi på vår altan och njöt av en stjärnklar himmel. När kyrkklockan ringde 00.00 kikade vi upp mot byn och kollade in fyrverkerierna samt åt våra 12 russin (som är tradition i Portugal).

Förrätt som Roger gjort – jättegott!
Stjärnklar himmel!

2021 har varit ett fantastiskt år, trots covid-pandemins grepp. Vi hoppade av husbilslivet, köpte hus i Portugal och flyttade hit. En ny livsstil igen och en förändring vi mår väldigt bra av. Nytt språk, nya relationer och ny kultur är spännande. Tacksam för tekniken som gör att vi kan ha video- eller telefonsamtal med familj och vänner i Sverige.

Varje månad gör jag en tillbakablick och reflektion om du gillar att läsa mer detaljerat kring hur de olika månaderna har varit. Decembers hittar du här.

Hur blir 2022?

Med förra årets många glädjeämnen i minnet ser jag fram emot ytterligare ett år här i Portugal. Jag vill lära mig mer om odling, förbättra språket, träffa nya vänner och upptäcka många nya platser och vyer i vårt nya hemland.

Vi har tänkt oss en resa till Sverige under detta år annars är det bara turer inom Portugal och eventuell Spanien som vi planerar för under 2022.

Önskar dig ett fantastiskt 2022!

Publicerat:

i:

8 svar till ”Ut med 2021 & in med 2022!”

 1. Profilbild för Anette

  Önskar er ett gott 2022.
  Det blir spännande att se vad du tänker odla, kanske kan vi också få ta del av några goda maträtter gjorda på det ni odlar.
  Det skulle också vara kul att få se lite mer av byar och städer i närområdet .

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, ja jag har berättat om olika maträtter i samband med att jag berättar om grödor, du hittar redan flera såna inlägg under kategorin odling Portugal. Men det blir fler! Ja det kommer också komma inlägg om närområdet nu när vi renoverat det mest akuta har vi mer tid. Här ser du de inlägg jag skrivit om vår region Alentejo.

 2. Profilbild för Tricia Pimental
  Tricia Pimental

  I had forgotten the 12 raisins tradition! Happy New Year to you and Roger, and many blessings in 2022. We see the same lovely stars at night when we walk from the farmhouse to the cabin, except that when we look down, everything is white!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   All best for you too! Well you are in Sweden now, so maybe found new traditions? We are very glad we don’t have that white stuff 😉

 3. Profilbild för Miriam
  Miriam

  Det är så kul att följa er livsresa!!! God Fortsättning på er!????

 4. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Gott nytt år!
  Nu har vi äntligen kommit till vårt hus i São Marcos da Serra. Vi är ganska överväldigade det är så mycket att göra. Om ni har lust och tid skulle det vara roligt att träffas någon dag.
  Allt gott
  Jenny och Nils

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hej! Välkomna 🙂 Skickar mejl.

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.