Andra som bor på heltid i husbil

Visst vill du väl läsa om fler som bor på heltid i husbil? Andra som valt den här livsstilen, oavsett om de jobbar eller inte, kommer från Frankrike eller delar husbilen med fyra katter?

Vi träffar ju en del andra som valt att bo i sin husbil på heltid och vi tänkte intervjua dessa intressanta personer så ni kan få läsa om andras val. Dessutom har vi ju många läsare som vi inte träffat, men som också bor i husbil. Vi vet att det är flera som är på väg att göra flytten i vår och vi vet att det är väldigt många som vill men kanske inte riktigt kan eller vill än. Det känns som att det är mycket rörelse kring den här livsstilen och det vill vi verkligen dokumentera.

Frågor och krav

Så för att stilla vår egen nyfikenhet och för att ge dig som läsare en så bred insikt som möjligt i den här livsstilen så håller vi på att sammanställa ett antal frågor som vi hoppas andra fulltidare (heltidsboende i husbil) vill svara på.

Vi kommer försöka variera intervjupersonerna vad gäller ålder, husbilsmodell, erfarenhet, försörjning, land etc. Men ingen av de som intervjuas har något annat boende som de kombinerar sitt husbilsboende med. Vi bor alla på heltid i husbilen.

Eftersom våra intervjuer inte bara kommer ske med svenska personer så kommer en del av intervjuerna att vara på engelska.

Har du någon fråga du vill vi ska ställa? Kanske du själv vill bli intervjuad? Känner du någon som du tror skulle kunna vara intresserad av att bli intervjuad? Svara i en kommentar eller skicka ett mejl till oss på boihusbil@gmail.com och dela väldigt gärna detta inlägget på Facebook eller andra kanaler så vi får en riktigt bra spridning och grymma frågor för kommande intervjuer. Tack på förhand!

Vi tycker detta känns jättekul och hoppas att vi hittar spännande personer som vill vara med på detta! Vi har startat en ny kategori, Heltid i husbil, för att du lätt ska kunna hitta de här intervjuerna.

Bilden är från en ställplats i Italien.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

12 svar till ”Andra som bor på heltid i husbil”

 1. Profilbild för Eva

  Spännande!

  Jag har några frågor.
  1. Vad saknar ni mest från ”normlivet”?
  2. Vilket/vilka är ert/era största avkall?
  3. Vad säger andra till er om ert val?
  4. Vad säger andra ”utan ord” om ert val?
  5. Vilken storlek på boendet upplever ni som optimalt?
  6. Varför har ni valt husbil och inte husvagn?
  7. Hur löser ni post, sjukvård mm?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för dina frågor. Vi Kommer sammanställa alla förslag vi fått och göra ett lagom stort intervjuunderlag. Angående dina första fyra frågor så tror jag de flesta som lever den här livsstilen är ointresserade av vad andra tycker och inte heller fokuserar på saknad och avkall utan på allt som tillkommer 🙂

 2. Profilbild för Eva

  Hmmmm, vi har olika upplevelser där. Jag tycker att det fokuseras otroligt mycket på vad andra tycker. Mest i form av att hela tiden behöva berätta om sitt val. Jag tänker, jag som bor i hus pratar/skriver inte om hur fantastiskt det är i lika stor utsträckning, eller hur? Förstå mig rätt, men det känns som att flera ”heltidscampare” måste…..äh, jag finner inte rätt ord, möjligen ”rättfärdiga sitt val”.

  Och avkall måste ni ju göra. Jag själv slits väldigt i tankarna över att lämna familj och vänner men även bekvämlighetsfaktorer så som ordentlig dusch och tvättmaskin.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag förstår vad du menar. I vår värld gjorde vi väldigt mycket större och fler avkall än vi gör nu, och så har jag upplevt det med typ alla heltidare vi mött. Men dina frågor är med i frågepaketet så vi får se vad svaren blir. Tack!

 3. Profilbild för Anna Viebke
  Anna Viebke

  Vilken kul grej! Precis vad jag själv tänkt.
  Vill du göra intervju med mig är jag på!
  Älskar din blogg, saknar dig på insta men njuter vart inlägg på fb.
  Kram Anna

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag har skickat mejl till dig!

 4. Profilbild för Mia bagare
  Mia bagare

  Har följt er ett tag och fått mycket bra info, tack för det! Vi har precis sålt vårt hus, bytt ut den älskade husvagnen och blivit ägare till vår första husbil. Jag, (Marie) har också hyrt ut mitt livsverk, ett vedugnsbageri. Vi kommer att röra oss runt i norra Sverige i sommar och i höst dra oss ner i Europa, där vi kommer att vara riktiga blåbär, MEN kul ska det bli!!
  Ser framemot nya inlägg

  Kram Marie o Gunnar

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag har skickat mejl till dig!

 5. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  Vi blir gärna intervjuade. Och angående vad andra tycker så upplever jag en enda sak: ÅHHH va häftigt att ni törs, det skulle jag också vilja göra MEN jag har ju barn och barnbarn….. (som om detta vore ett hinder)

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad kul! Kontaktar dig via mejl!

 6. Profilbild för Elsa
  Elsa

  Jag tycker det är roligt att du kört ingång med denna fråga! Jag tycker Eva har en stor poäng, att man hör ofta att dessa heltids campare lever så minimalistiskt..MEN man berättar aldrig att man belastar andra människor som skall:
  – lagerhålla deras grejor, ex vinterkläder /sommarkläder och allt man inte vill slänga
  – ta hand om posten och ibland betala vissa räkningar
  – samt att man är skriven på någon annans adress
  Så den här friheten är belastning för någon annan!!! – så tänk om de inte brytt sig, hur skulle det då funka?
  Man måste vända på alla stenar för att göra denna jämförelse rättvis, heltid eller inte. Jag har inget ont om de som bor ute heltid, men vi får inte glömma att det vanliga livet med hus, lgh, sommarstuga och båt vänner, släkt och barnbarn betyder allt för många och de stormtrivs. Jag har fått höra i +10år, passa på innan det är för sent, köp hus, lgh i Spanien eller övervintra där i husbilen. Min fråga blir alltid; Vad är det som blir försent??

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Om det är en belastning för någon annan är ju väldigt individuellt, det är ju omöjligt för dig att säga att det är så. Det går ju utmärkt att hyra ett förråd för eventuella prylar en har kvar och skriva sig på kommunen så det är inga problem att ordna det så om en vill. Och bara för att vi (och andra med oss) väljer denna livsstilen så betyder det ju inte att det är rätt för alla.

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 17°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.