Anna har införskaffat lustgas!

Anna har införskaffat lustgas!

Ja lustgas, det är nämligen så jag ser på hjälpen som en elcykel ger. Att liksom kapa av topparna av backarna, så jag orkar en backe till. 

Har faktiskt varit motståndare länge till att köpa elcykel. Men när Roger fått sin (efter att den vanliga blev stulen) och vi har varit ute och cyklat så har jag ju märkt hur lätt han tar sig uppför backar. Att han orkar så mycket mer och gärna cyklar längre. Jag har till slut insett att om vi båda har varsin elcykel så kommer vi kunna se mer. Vi kommer röra oss mycket mer. Vi kommer kunna välja boplatser som inte ligger centralt och vår aktivitetsradie (tack för det himla bra ordet Anette!) är större. Vi kommer alltså få ut ännu mer av vår livsstil! Och massor av rörelse!

Att handla elcykel från Tyskland är förhållandevis billigt. Nej, det är inte billigt med elcyklar, men vi har fått väldigt mycket cykel för pengarna. Roger är så otroligt nöjd med sin och har gjort massor av research innan han köpte sin att jag kände mig trygg i att köpa samma märke och av samma företag. Med leverans till Spanien. Fast jag passade på att lägga min beställning när det var 15% rabatt. Och köpte en helt annan variant. Lustgas istället för narkos.

Annas lustgas är alltså en elcykel

Våra cyklar skiljer sig åt en del, trots att det är samma märke och båda är vita. Det tyckte Roger var lite onödigt, hans tankar gick direkt till familjen i blå träningsoveraller i Macken 🙂

Men även om min nu är vit så skiljer sig cyklarna åt ändå. Jag har…

 • .. lustgas (Rogers är mer narkos, för han kan i princip flyga upp för de värsta backarna utan ansträngning)
 • .. trumbroms bak (trodde det var fotbroms men visade sig vi tolkat fel), Roger har bara skivbromsar
 • .. 8 st växlar (Roger har 24 st)
 • .. en centralt monterad motor (Rogers är bakmonterad)
 • .. en sittande sittställning (Roger ligger och cyklar, typ)
 • .. skärmar och lampor (Roger har fått köpa till detta)
 • .. en trekkingcykel med smalare däck (Roger har en MTB)
 • .. svagare batteri och en räckvidd på 6-10 mil (Roger har 4-13 mils räckvidd och ruskigt stark motor)

I princip betyder det att jag får hjälp när jag inte själv orkar. Men jag måste trampa. Och jag flyger inte upp för backarna. Men jag får hjälp, att orka mer och orka längre. Fast jag kommer fortsätta vara avundsjuk på Roger i de värsta uppförsbackarna, då han hinner facebooka lite i väntan på mig, eftersom jag cyklar mycket långsammare med min svagare motor. Fast jag kommer hädanefter inte behöva gå i backarna utan kan cykla jag med!

Se upp i backen, tusen hål i nacken! Här kommer vi!

Det här är min modell.

elcykel milano

/Anna

Publicerat:

i:

28 svar till “Anna har införskaffat lustgas!”

 1. Det skulle vara intressant att få veta fabrikat/modell/inköpsställe på Rogers elcykel.

  • Båda cyklarna är av märket NCM. Hans heter Moscow Plus. De är köpta på Amazon.es.

 2. Tänker på forna papperstidningen
  Råd & Rön när jag läser bloggen. Ni gör inget förhastat…konsten att köpa en elcykel tyder nog på det! Lycka till med hojandet …skoj på hoj är alltid rätt!?
  Hälsningar från Solan i Dethleffen

  • Hahah vad roligt att du tänkte på Råd & Rön. Nej, vi köper inget förhastat. Gör förhastade saker finns allt på reportoaren, men inte köp. Vi har riktigt roligt med hojandet. Är ni kvar på Malaga Beach?

   • Jepp…stortrivs här med
    Malaga in på knuten.
    Kanonkommunikationer.
    Rullstugan har blivit
    Vinterstugan i tre veckor till.
    Sen har vi bofasta vänner
    i en bergsby ovanför Torre del Mar…?

 3. Halloj,
  Det låter vettigt att ni båda har elcykel. Antingen har båda elcykel eller ingen. För det är inte roligt för någon att ni har olika aktionsradie.
  Lycka till med utforskandet. Jag tycker det låter käckt med cyklar som komplement till husbilen.

  • Tack, ja vi är nöjda med den här lösningen. Cyklade i går lite smått och idag blir det helt klart mer. När solen värmt upp luften lite mer… var bara 3 rader här i bergen när jag gick upp.

 4. Ska Roger hinna fejsbooka så får det bli väldigt korta uppdateringar får du lär inte vara långt efter.
  Ni har väl hjälm också nu då, när det går så fort? Jag vill ju inte att nåt ska hända er ?

 5. Det tycker vi var en bra investering! Din gamla tralla var inte att leka med… Hoppas ni får många, mer avslappnade och härliga cykelturer tillsammans 🙂

  • Hahah, nä den var lite trögcyklad 🙂 Tack, vi har haft fin cykeltur idag och jag har kunnat känna ordentligt på hur det är och gillar det skarpt. Lite öm i benen ändå, för har ju snålat med elen så klart.

  • Ja det också! Skönt att ena dagen kunna cykla tills hjärtat vill hoppa ur kroppen och andra dagen ta hjälp av motorn.

 6. Himla bra! Och inte minst att du ser hur ni kommer röra er m e r tack vare detta!

  Jag testade elcykel för 2 år sedan i ett par veckors tid, men jag avstod från att införskaffa en därefter, medan exmaken slog till. Han cykelpendlar typ 2,5 mil om dagen så där finns det verkligen all anledning med lite lustgas (himla bra liknelse!) medan jag cyklar fram och tillbaka i hela Malmö ä n d å liksom, och verkligen gläds åt att cykla loss (svettig till tusen, men det bjuder jag på), och Malmö är inte så backigt att det krävs lustgas.

  Lycka till med utvidgad aktionsradie!

  • Jag hade nog inte bytt till elcykel heller on jag hållet mig i Malmö. Men här är det backigt. Överallt 🙂 så ja nu finns inga hinder längre, bara möjligheter.

 7. Smart att ni båda har elcykel. Vi kör med vanliga cyklar än så länge och ser ju hur mycket enklare det går med elcykel.
  Lite sugna på elcyklar, men där vi har varit har det inte varit särskilt backigt och de väger ju rätt mycket mera än vanliga cyklar plus att det blir en kostnad…. vi får fundera lite till helt enkelt

  • Vi har inverter så har 230 även när vi inte står på stolpe. Dock är vi inte världsbäst på det där med V/A/W så vet ärligt inte om invertera klarar våra batterier. Vi tänkte vi skulle ta reda på det. Men ville ändå inte att invertern skulle vara en begränsning vid val av cyklar så det får bli som det blir. Vi håller tummarna att det ska gå. I alla fall med mitt, då jag ju har mindre batteri än Roger.

 8. Hej på er,
  Har igentligen ingen kommentar på dagens blogginlägg men vill bara säga att jag har verkligen uppskattat era inlägg från ni beslutade att införskaffa husbilen till nu. Jag och min fru är ”gravida” med husbil och håller som bäst på att förbereda oss på vad vi vill ha och ta del av alla tekniska och praktiska bitar med att ha husbil. Era blogginlägg har varit en guldgruva. Jag har plöjt igenom hela 2018 under ledigheten och vill bara tacka er för att ni har tagit upp alla praktiska saker som alla kommer i kontakt med men som få skriver om. Jag fortsätter att följa er och lär mig mer hela tiden.

  • Men åh vad roligt att du har glädje av vad vi skriver Sören! Tack för att du skrev några rader och berättade. Vi uppskatter det väldigt mycket!

Translate »