Ja lustgas, det är nämligen så jag ser på hjälpen som en elcykel ger. Att liksom kapa av topparna av backarna, så jag orkar en backe till. 

Har faktiskt varit motståndare länge till att köpa elcykel. Men när Roger fått sin (efter att den vanliga blev stulen) och vi har varit ute och cyklat så har jag ju märkt hur lätt han tar sig uppför backar. Att han orkar så mycket mer och gärna cyklar längre. Jag har till slut insett att om vi båda har varsin elcykel så kommer vi kunna se mer. Vi kommer röra oss mycket mer. Vi kommer kunna välja boplatser som inte ligger centralt och vår aktivitetsradie (tack för det himla bra ordet Anette!) är större. Vi kommer alltså få ut ännu mer av vår livsstil! Och massor av rörelse!

Att handla elcykel från Tyskland är förhållandevis billigt. Nej, det är inte billigt med elcyklar, men vi har fått väldigt mycket cykel för pengarna. Roger är så otroligt nöjd med sin och har gjort massor av research innan han köpte sin att jag kände mig trygg i att köpa samma märke och av samma företag. Med leverans till Spanien. Fast jag passade på att lägga min beställning när det var 15% rabatt. Och köpte en helt annan variant. Lustgas istället för narkos.

Annas lustgas är alltså en elcykel

Våra cyklar skiljer sig åt en del, trots att det är samma märke och båda är vita. Det tyckte Roger var lite onödigt, hans tankar gick direkt till familjen i blå träningsoveraller i Macken 🙂

Men även om min nu är vit så skiljer sig cyklarna åt ändå. Jag har…

  • .. lustgas (Rogers är mer narkos, för han kan i princip flyga upp för de värsta backarna utan ansträngning)
  • .. trumbroms bak (trodde det var fotbroms men visade sig vi tolkat fel), Roger har bara skivbromsar
  • .. 8 st växlar (Roger har 24 st)
  • .. en centralt monterad motor (Rogers är bakmonterad)
  • .. en sittande sittställning (Roger ligger och cyklar, typ)
  • .. skärmar och lampor (Roger har fått köpa till detta)
  • .. en trekkingcykel med smalare däck (Roger har en MTB)
  • .. svagare batteri och en räckvidd på 6-10 mil (Roger har 4-13 mils räckvidd och ruskigt stark motor)

I princip betyder det att jag får hjälp när jag inte själv orkar. Men jag måste trampa. Och jag flyger inte upp för backarna. Men jag får hjälp, att orka mer och orka längre. Fast jag kommer fortsätta vara avundsjuk på Roger i de värsta uppförsbackarna, då han hinner facebooka lite i väntan på mig, eftersom jag cyklar mycket långsammare med min svagare motor. Fast jag kommer hädanefter inte behöva gå i backarna utan kan cykla jag med!

Se upp i backen, tusen hål i nacken! Här kommer vi!

Det här är min modell.

elcykel milano

/Anna