Ibland blixtrar det till och vi lagar något så gott att vi vill dela med oss av det!

Vi är absolut inte några mästerkockar och vi har ett helt vanligt kök i husbilen så egentligen är det inte så annorlunda än i ett vanligt kök. Skillnaden är väl utrymmet. Men samtidigt har vi ju alltid möjliget att stå ute och förbereda så det är inte heller någon anledning att inte laga det vi vill laga.

När vi var på Gibraltar så gick vi in på Mark & Spencer och kikade i deras food-avdelning. Lycka när vi hittade bland annat Mango Chutney som vi haft svårt att hitta här i Spanien samt Korma pasta! När vi äter på indisk restaurang väljer vi gärna Korma, och nu insåg jag att vi faktiskt kan försöka själva. Så två glasburkar (och lite annat plock) följare med över gränsen till Spanien och vårt hem.

Och i fredags kväll lagade vi en riktigt god vegetarisk Korma!

Ingredienser till vår Korma

  • M&S korma pasta
  • Tillgängliga grönsaker
  • Creme fraiche
  • Ris
  • M&S starka mango chutney

De grönsaker vi använde var lök, aubergine, sötpotatis och bladspenat. Hackade allt utom spenaten och stekte så det blev genomstekt. Sedan la jag i många nävar med bladspenat. Vid sidan om rörde jag ihop halva burken med korma pasta med en burk crème fraiche. När spenaten vätskat av sig och blivit mer hanterbar i storlek så hällde jag över såsen och lät allt bli varmt.

Serverade till ris och mango chutney!

Och vi har kvar så vi kan göra en gång till. Finns det Korma pasta överallt kanske, bara vi som inte sett det? Nu ska vi hädanefter hålla ögonen öppna i affärerna, så vi kan göra denna rätt igen. Fast då gärna med någon fast grönsak också, såsom paprika så det blir lite mer tuggmotstånd.

Mycket gott var det i alla fall, även om det inte är så väldigt fotovänligt 🙂

/Anna