matlagning utomhus

Ännu mer matlagning utomhus

Ingen av oss gillar ju att laga mat, vilket du säkert förstått om du följt med här på bloggen. Men nu är det faktiskt lite roligare!

Vi har en gasolgrill med paellapanna. Men just brännaren i grillen är igensatt och det blir inte mycket grillande. Funderade på att köpa ny grill, men känns inte roligt när den inte är mer än 8 månader gammal. Diskussion förs med Forsbergs just nu.

Grannen här på ställplatsen lagar sin brunch-frukost ute varje morgon. Det är engelskmän och de steker bacon bland annat. De slipper doften av matos inne i bilen och vi blev nyfikna. De använder en gasolplatta!

Roger tyckte vi skulle köpa en också, men jag tyckte vi kunde investera i en elplatta istället, vi har ju gasolgrillen. Men nä, den har vi ju egentligen inte eftersom den är kass. Så det bidde en liten investering på 17.50 Euro för att köpa den här gasolspisplattan. Och det är verkligen en fantastisk bra lösning!

Nu gillar vi att laga mat igen, så länge vi får stå utomhus 😀

/Anna

Publicerat:

i:

20 svar till ”Ännu mer matlagning utomhus”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Sån där har vi med oss i Bobilen,köpt på Jula,99:-!
  Perfekt att stå ute o fläska på ??.

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja riktigt bra investering, fast vår var lite dyrare än er 🙂

   1. Profilbild för Hasse
    Hasse

    Vi har en liknande, mycket trevlig.. Tiggde till mig en sån när vi köpte gasolbrännare till uterummet hemma.

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Ja vi gillar den skarpt!

 2. Profilbild för Marita
  Marita

  Intressant! Ser ingen slang, är det små engångstuber?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Inte engångstuber men små flaskor (håller 50min användning ungefär) som sitter innanför knapparna.

 3. Profilbild för Marita
  Marita

  Ok. Kollade på Jula nu, och de har både plattan och små engångstuber ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Perfekt!

 4. Profilbild för Kors och Tvärs

  Vi köpte billighetsvarianten på Biltema och den har vi rangerat ut. Er kommer säkert att funka bättre.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så länge den funkar är vi glada, men det är säkert en billighetsvariant också 😀

 5. Profilbild för Husisblogg

  Mina ägare köpte en likadan på Elmia för några år sedan. Väldigt smidig och det finns sedan billig gasol på flaska på Biltema, så har alltid en extra med mig i garaget.
  Har en elplatta också men det är så sällan jag står med el så den används väldigt sällan.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det var nog smart att inte köpa en elplatta, denna gång gjorde vi rätt val helt klart.

   1. Profilbild för Anna-K
    Anna-K

    Tack för en härlig blogg ! Undrar var ni köpt er gasolplatta?

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Tack! Vi köpte den i Spanien. Nu har vi sålt den och ersätt den med en grill där vi steker också 🙂

 6. Profilbild för Eva

  Dom första åren vi övervintrade i södra Europa så lagade vi också mat ute. Men vi har slutat med det för rätt så många år sedan. Och att grilla det har vi även slutat med på sommarhalvåret i Sverige. Har ingen grill för vi har tröttnat på att grilla. Min spis i husbilen har tre lågor och där lagas all mat. Är alldeles för lat för att bära ut maten som ska tillagas utanför husbilen när jag kan tillaga den på spisen som finns i husbilen. Avskyr allt onödigt arbete. För övrigt så äter vi aldrig tillagad lunch utan bara varm mat på kvällen och den serveras omkring klockan sju. Och då är det både mörkt och lite svalt. Men det är ju så underbart att var och en får göra precis som de vill. Ha det bara så underbart var ni än befinner er.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Eva, ja precis så är det. Fantastiskt skönt att vi får lov att göra som vi vill allihop. Hade jag lagat maten helt själv hade jag nog känt som du. Men nu är en av oss utomhus och den andra inne, om vi behöver mer än uteplattan. Vi lagar också bara mat en gång om dagen. Men vi äter vid 17-18 och då är det fortfarande ljus.

 7. Profilbild för Björn Olsson
  Björn Olsson

  Nödvändiga o onödiga prylar. Jag köpte en likadan gasol spis på Jula för tre år sedan och den är perfekt att steka på. Vi har en plåtis och vill inte ha stekos och fettstänk i bilen så allt sådant sker utanför bilen. I bilen koker vi bara. Vi var iväg 5 månader i somras och det fungerade suveränt bra. Enda nackdelen är att efter ca 5-8 minuter så blir gasol flaskan så kall så trycket försvinner men tiden räcker till för att steka en omgång hamburgare eller biffar.
  Onödiga prylar: Grillen är en onödig pryl. När vi står bland andra vill vi inte/får vi inte grilla och annars så är det för bökigt. Grill o grillkorv kör ut ur packningen inför vårens resa. En annan pryl som vi asat med oss utan nytta är den lilla dammsugaren. Vad har vi för nytta av den i det lilla utrymmet. Tacka vet jag borste, skyffel och fuktig trasa.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det har vi inte märkt, kan köra långstekningar utan problem. Och ja, grillen har blivit ganska överflödig efter att ha investerat i den här plattan. Visst är det gott med grillyta också, men för mig som är vegetarian så kan jag vara utan grillen. Roger grillar dock gärna sitt kött, vi får se om grillen lämnas i Sverige till våren. Dammsugaren kan vi inte vara utan – älskar den! Den sitter fastmonterad i vårt garage. Perfekt att även dammsuga dynorna emellanåt – där är det mycket damm!

 8. Profilbild för Björn Olsson

  Då åker våra dynor ut. Borstas och underlaget torkas av o så in igen. Snabbt o enkelt. Som plåtiägare blir man minimalist och då sugkraften är usel i vår lilla dammsugare så får den bli hemma tillsammans med grillen. Det finns grillgaller till gasolspisen.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Låter som ni hittat en bra lösning för er. Vår dammsugare är ruskigt effektiv 🙂

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.