rincon-de-la-victoria-malaga

Börjar bli klara här

När vi skulle flytta in i husbilen var vi båda överens om att vi antagligen inte skulle bli långliggare någonstans, inte ens här i Europa. Att det inte är för oss.

Fast vi är långliggare just nu. Vi har bott här drygt en månad. Men nu börjar vi faktiskt känna att vi vill rulla vidare. Något vi skulle kunna göra imorgon. Egentligen. Men vi vill ändå inte för vi har lite planer framöver som vi vill följa. Men vi är väldigt överens om att vi börjar bli klara med den här platsen. Vi har skrivit förut om varför vi gör ett långligg här, här finns det inlägget.

Vi vill vidare

Den här ställplatsen är kanon, det var ju november månads bästa boplats dessutom! Helt klart en av de bättre vi bott på..

Men det är många återkommande långliggare här som känner varandra från föregående år och ju längre vi står här desto fler verkar det dyka upp. De är väldigt sociala, både dag- och kvällstid. De sitter utanför receptionen i princip varje kväll, alltså 20 meter från vår bil, där de är ganska högljudda. Klart det är roligt att folk trivs och har det bra. Men det blir för mycket av det goda för vår smak. Känns faktiskt lite som att vi tränger oss på bara genom att finnas här, att vi tar upp en plats som kunde använts till någon av deras vänner istället, någon som delar deras intresse av übersocialt liv.

Det är ju bara 35 platser här, vilket vi verkligen gillar, men det gör också klustren tydliga. Vi kan inte heller välja lugn och ro på den här platsen utan att stänga in oss i bilen.

Samtidigt är det fantastiska dagar med våra vänner som varit och fortfarande är här som gör att vi faktiskt kunnat stå här så länge. Anette & Göran var här nån vecka, Anette & Robert har varit här i omgångar och Tina & Bengt som vi fått möjlighet att lära känna, bland annat blev vi bjudna på smarrig ostfondue i deras bil när de kom hit. Utan er alla hade vi nog planerat om och åkt vidare för längesen.

ostfondue

Omgivningarna kan vi nu, vi har cyklat och gått massor. Det är ju trivsamt att känna igen sig när en rör sig i nya kvarter. Men detta är inte en stad vi känner så där jättestarkt för. Vi hittar massor av fina lägenheter med takterasser och hus som behöver renoveras med fina lägen. Men Rincon de la Victoria är för stort och alldeles för mycket folk för oss, även om vi tilltalas av det spanska livet vi får se här. Vi har tröttnat. Vi är nyfikna på andra platser. Vad finns det runt hörnet? Vår nyfikenhet behöver stillas. Snart.

Nu har vi testat långliggarlivet och har konstaterat att det faktiskt inte är för oss.  Nån vecka eller två kan ju vara skönt om behovet, humöret, lusten och platsen är rätt. Men inte en månad. Nu vet vi att vi hade rätt.

När du läser detta är vi faktiskt i Malaga, fast FrankieBoy står kvar på ställplatsen i Rincon. Vi firar vår 21:e förlovningsdag med en natt på hotell och igår njöt vi också av Malagas julbelysning på kvällstid. Det kommer separat inlägg med bilder från hotell och julbelysningen.

/Anna

Publicerat:

i:

12 svar till ”Börjar bli klara här”

 1. Profilbild för Solan
  Solan

  Hej i arla morgpnstund!
  Intressant inlägg om långliggare på ställplatser. Vi känner igen beteendet även från Sverige. Långbord och hojtande och i värsta fall allsång och dragspel!
  Vi står på AreaMalagaBeach och här är det ett litet gäng tyskar som tror att alla uppskattar låtar från 70-talet på hög volym. Men då reagerade personalen i receptionen. Bra!
  Tack för en välgjord blogg/hälsningar Solan

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Sång och dragspel har vi sluppit 🙂 Bra när personalen agerar. Tack Solan, roligt att du uppskattar vår blogg.

 2. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Jag förstår er precis. Vi tror inte att det är vår grej att ligga still för länge på en plats bland lite för många übersociala mönniskor.
  Det är kanske det som gör att vi nog inte kommer att övervintra söderut kommande vintrar trots att vi då inte kommer att ha något som binder oss här hemma.
  Ha det fortsatt gott var ni än hamnar.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Nu har vi verkligen gett det en chans och testat. Det blir inget mer sånt här för oss. Då kan en ju lika gärna ha en lägenhet, då blir det mer privat. Så känner vi. Övervintra med att luffa runt kan en ju också göra. Gäller bara att hitta platser att stanna på, men i år verkar det vara mer ledigt än tidigare.

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Att ligga still så länge är nog inget för oss heller!
  Vi gillar att röra på oss,även hemmavid!

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Håller med, det är kul att röra sig. Sen finns det vissa saker som är skönt med att ligga still ett tag. Men inte så här länge.

 4. Profilbild för Kors och Tvärs

  Jag kan höra hur det låter utanför receptionen…. Kom hit lite tidigare då! Det finns ff relativt gott om platser

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Nu har vi ju brutit vardagen lite och fått ny energi, vi stannar som planerat. Men vi ses 26:e och det ser vi fram emot!

 5. Profilbild för Tina

  Haha, ja vi är ju som ni vet också lite trötta på att stå still här. Och det är ju ert fel att vi står här 😉 Tur man har trevliga grannar som håller humöret uppe på en! Hoppas ni hade en mysig ”förlovningsresa”.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jättekul att ni är här, inget fel där som jag kan se 😉 Ja vi hade en fin tripp till Malaga.

 6. Profilbild för Matts Torebring

  Denna gången samtycker jag med er. Hur klarar människor stå på en och samma ställplats, månad efter månad? Vi fick frågan, på en utsökt camping i sydöstra Frankrike, hur länge stannar? Vi stannar sju, åtta dagar, svarade vi. Det blev rekord och 18 dagar. Detta var på en femstjärnig camping, på en slutning ned mot medelhavet. Vi stortrivdes och stannade helt enkelt kvar. Jag har läst om så många som ligger still i flera månader på en ställplats, tömmer gråvatten i dagvattnet och sniker till sig färskvatten. Där tar min fantasi slut

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det häftigt hur olika vi människor är. Det är ju fantastiskt att det finns personer som gillar det, även om inte vi gör det. Sedan tror jag också det beror på så mycket omständligheter – precis som med varje boplats.

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
37°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.