köksbord

Äntligen hittat ett matbord!

Matbord och stolar till det har inte varit lätt för oss att hitta. Men nu har vi i alla fall äntligen ett matbord. Och någonstans att ställa den snygga vasen vi haft i många år.

Vi vill ha ett litet matbord för två, men som enkelt kan användas när vi är fyra. Har funderat på ett klaffbord, ett fyrkantigt eller ett runt. Som vanligt har vi jagat på IKEA, för det har varit enkelt. Men vi hittade aldrig ett bord där som passade oss.

Det är viktigt att bordet är i vitt och trä, eller helt vitt eller helt i trä. Att det inte är för stort. Och gärna att det har nån snygg designdetalj.

design matbord
Designdetaljer på vårt bord, snygga sneda träben med svart stål emellan.

Eftersom det inte varit bråttom att få bordet på plats, vi äter ju alltid utomhus (utom frukosten som vi äter i soffan), så har vi heller inte fokuserat på att leta i andra butiker. I onsdags körde vi till Alvalade, en by i grannkommun, som enligt Google har en möbelaffär. Jag googlade på móveis Ourique (som betyder möbler Ourique) och fick träff på Móveis Aguiar, som butiken heter.

Mina förväntningar var inte höga, på Google maps satellitläge såg jag att butiken låg mitt inne i byn och husen var små. Så jag tänkte de kanske hade lite möbler att visa och att resten fick beställas via katalog. Men så fel jag hade! Möbelaffären var stor, säkert sex hus som de slagit upp väggarna mellan. Fanns massor av möbler i en salig blandning. Här var det inte uppdelat med sovrumsmöbler i en ände och soffor i en annan som vi är vana vid. Därför gick vi runt i hela butiken, 2 plan, och letade. Till slut hittade vi ett litet rum där det var ett kök och faktiskt flera köksbord och stolar.

Där hittade jag vårt bord! Litet runt med vit bordsskiva, träben och snygg designdetalj med svart stål där benen sitter fast i bordsskivan. Vi köpte det och fick med oss det direkt. Priset var €130,- vilket vi tyckte det var värt. Väldigt trevliga och efter en stunds knagglig portugisiska kom det en annan som jobbade där och hjälpte till på engelska.

Bordet och en plaststol.

Stolar däremot är mycket svårare att hitta. Har siktet inställt på Voxlöv på IKEA men de har varit slut länge här i Portugal. Vi har provsuttit dem och de är grymt sköna. Tills vidare har vi en gammal vit plaststol vid bordet som jag kan använda när jag jobbar där. Det är lite för varmt att ha en laptop knäet hela tiden.

Sitter och skriver detta inlägg vid bordet!

Publicerat:

i:

2 svar till ”Äntligen hittat ett matbord!”

 1. Profilbild för Casalundmark
  Casalundmark

  Vilket sammanträffande, våran vecka har varit att leta upp och besöka möbelaffärer i jakt efter soffor ???? Vi lyckades hitta en bra och trevlig butik i närheten av Caldas de Rainha,Moveis Siopa & Baptista.
  Tack för trevliga inlägg som kommer varje vecka!
  Trevlig Söndag och en ny, kommande vecka☀️

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Se där! Vad bra ni hittat en butik ganska nära. Kul att du läser!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
36°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
36°C / 19°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.