kakel i portugal

Äntligen lite mer kakel

Jag vet att det är uppskattat när jag lägger ut bilder på kakel, och jag har lovat att det är på gång. Men det har kommit annat i vägen, men här kommer nu ett gäng kakelbilder!

Numera när jag redigerar bilder så hamnar de flesta kakelbilderna i en egen mapp för att kunna göra de här kakelinläggen. Men ett par av nedan bilder har jag redan visat, men tycker de kan få vara med igen!

Bilderna är från våra besök i Estremoz, Odeceixe, Porto Covo, Elvas och Castro Verde.

Jag har även skapat en ny etikett för att det ska gå lätt att hitta alla inlägg om kakel. Kakel i Portugal heter den och länk finns längst ner i alla inlägg där fokus är just kakel i Portugal, men också på sidan under Arkiv i menyn, där alla kategorier och etiketter listas.

Jag fortsätter samla på mig kakel av alla de färger och konstellationer och när jag har fått ihop en del så blir det ett nytt inlägg, jag lovar!

Publicerat:

i:

36 svar till ”Äntligen lite mer kakel”

 1. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Helt bedårande!
  Ingen rolig läsning om Semlan…..stackars lilla katten.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kakel är underbart. Igår kväll haltande hon nästan inte alls. Hon verkar ha repat sig rätt bra. Men ska fortsätta hålla henne under uppsikt så klart.

 2. Profilbild för Barbro

  Älskar´t !!

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Kommentarer överflödiga! Fortsätt gärna samla färgglatt kakel!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det lovar jag!

 4. Profilbild för Znogge

  Så mycket vackert kakel och vilka fina utsmyckningar det blir av det! Så ska kakel användas tycker jag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja jag håller med om att det blir väldigt fint med kakel, gillar att det används flitigt här.

 5. Profilbild för Mamma C

  Det är helt otroligt så mycket vackert kakel det finns.
  Ha en bra tisdag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är otroligt! Tack, kram!

 6. Profilbild för Micke

  Underbart kakel, lite trevligare än vårat ovanför diskbänken och spisen, lite annat hade man ju kunnat önska är dessa helvita.

  Ha nu en fin kväll. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Helvitt är lite trist, jag håller med 🙂

 7. Profilbild för Jossu

  Hurra för allt vackert färgglatt kakel! Det önskar jag det fanns mer av i Sverige.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag hurrar gärna med dig, älskar allt vackert kakel som finns härnere.

 8. Profilbild för ibod11 - Ingrid

  Vi är nog lite svältfödda på kakel här i Sverige. Vi har vårt kakel i kök och badrum men sälla så fantasifulla mönster och färger som man ofta ser både ute och inne i dina trakter och övriga sydeuropa. Man blir glad av dem och det är kul att du vill visa dem 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja här nere finns det mycket fina kakel, visar dem gärna. Kram!

 9. Profilbild för Channal

  Hej Anna! JA, äntligen mer kakel! Otroligt vackra… blir glad av dem! Önskar vi hade lite mer av dem här hemma.

  Må gott och KRAM! Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt du blev glad av dagens inlägg! Detsamma, kram

 10. Profilbild för Anki
  Anki

  Verkligen massor med vackert kakel … såå roligt att få ta del av!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul du gillar Anki!

 11. Profilbild för Susjos

  Minns att jag blev så betagen av kaklet jag såg i Lissabon!
  Så fina bilder du har tagit!
  Vad har hänt med Semlan? Nu måste jag gå tillbaka i dina inlägg…
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack snälla! Jag har inte berättat om Semlan på bloggen, skrev en kommentar på lillaSysters blogg. Hon hade ont i benet och såg allmänt sliten ut. Men nu verkar hon må bättre igen, haltandet är borta. Vi ser henne ju bara ibland, så vet inte. Hon lever ett fritt men tufft liv som vildkatt.

 12. Profilbild för Marianne

  Instämmer med de övriga, vackert, färgglatt och helt fantastiska konstverk.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kakel är verkligen något fantastiskt 🙂 Kram

 13. Profilbild för Carita Liljendahl

  Ja, vi är många som älskar dessa kakelbilder <3
  Kan inte få nog av dem egentligen och undrar varför vi inte har mera av den varan här i Norden.
  Så många vackra kakelmönster och enskilda plattor, konstverk i sig, som man ser i Mellan- och Syderuopa.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kanske för att det är ett kallt material? Vet inte, men det kan ju vara en anledning i alla fall. Bra du gillar!

 14. Profilbild för Jag

  Ja, vissa bilder känner jag igen. Fina bilder allihop men jag fastnar för den gallerförsedda nicshen och det turkosa kaklet. Jag har glas som stänkskydd i mitt kök, med tapet bakom. Skuggan i den nästsista bilden är också så bra.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Gillar också den gallerförsedda nischen och skuggbilden. Tack!

 15. Profilbild för Alice
  Alice

  Tack för dina många exempel. Kakel är mysigt. Även det strikta kan vara harmoniskt. Men på mitt inte alltid uppskattade sätt kan jag också kakla en vägg med fyra helt olika sorter som blivit över när jag använt de motiven i olika vrår. Kan bli ruskigt fult – och uppiggande i en kokvrå etc. Men finast är kanske kakel med människomotiv. Ditt foto på Sankt Isidore som herde eller vandrare på blåvitt kakel – så fint. Och så vardaglig han såg ut, innan han blev biskop. Nåja, själv har jag inte blivit omkramad av en biskop på nästan en månad (12 juni), då jag på Helsingfors årliga festdag hade skrivit årets festsångtext, utan att egentligen fundera på att jag skrivit in Gud i en av raderna. (Sök på YouTube gärna ahti nikkonen helsinki heaven, det är arrangörens namn och namnet på min text.) Men som lite motsats till kakel lär jag nog läsa mer om dina sysslor i trädgården, när jag nu hittat din blogg. Blir fint att följa dig. Och må Saint Isidore vara med dig.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul du tagit dig hit och uppskattar vad du hittat 🙂 Jag har aldrig blivit omkramad av en biskop! Tack!

 16. Profilbild för Anni

  Så mycket vackert kakel <3 men allra vackrast är såklart den blå väggen. Mums! 😉

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kan tänka mig du uppskattar den blå väggen mycket 🙂

 17. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Kakel får man ju aldrig nog av och jag kan säkert bidra med några jag också från mitt håll även om de kommer från ditt håll. Portugal kan..

  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Portugal kan verkligen, ja.. lägg ut kakelbilder! Kram

 18. Profilbild för Lena i Wales och lite överallt

  Underbara kakelbilder!
  Älskar kakel!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
31°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 20°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.