Apelsintryffel

Apelsintryffel

Det var många år sedan jag gjorde det här julgodiset. Kan dessvärre inte äta de här goda bollarna längre eftersom jag är laktosintolerant och vit choklad är inte lämpligt att äta då. Men du ska iaf få möjligheten att njuta av det här julgodiset om du vill!

ca 60 st.

Ingredienser:

  • 200 gram vit choklad
  • 150 gram smör
  • 3 1/2 dl florsocker
  • rivet skal av en apelsin
  • 1 msk apelsinjuicekoncentrat

Gör så här:

Bryt chokladen i bitar och smält i micron. Rör smör och florsocker vitt och luftigt. Tillsätt juicekoncentrat och skal från apelsinen. Blanda i den smälta, något avsvalnande chokladen lite i sänder. Rör tills krämen kallnat. Spritsa ut eller klicka ut smeten i ischokladformar. Garnera med något fint och ställ tryffeln kallt så den stelnar. Förvaras sedan i kylskåpet.

 

Publicerat:

i:

Translate »