Arbeta platsoberoende med ljuvlig utsikt

Arbeta platsoberoende med ljuvlig utsikt

Lästid: 2 minuter

Det är en enorm ljusning för oss som kan att arbeta utomhus. Många bilder är dock overkliga tycker vi.

Alltså vi älskar att kunna arbeta platsoberoende, att kunna svara på mejl eller göra en snabb åtgärd på en sajt oavsett om vi är på rull, äter lunch på en rastplats eller har parkerat på en magisk plats. Bilden ovan visar hur jag satt och jobbade i söndags på Hälsö, under markisen med en väldigt fin utsikt. Det var ett arbete som inte var tidsberoende och inte heller särskilt fokuskrävande, så det gjorde inget att både tankar och ögon svävade iväg på utsikten i bland. Och när sånt arbete ska göras så kan en så klart jobba i princip var som helst.

Men vi föredrar att jobba inne, hemma. Där är det bekvämt och fokuserat.

Arbeta i princip var som helst

Vi kan så klart bara prata för oss själva. Men alla de bilderna med datorer placerade i alla möjliga och omöjliga miljöer känns oftast overkliga och arrangerade.

Alla illustrerar dock det viktigaste – vi kan välja vår arbetsplats!

Här är några exempel och vi börjar med en egen arrangerad bild som vi själva gjorde för 1,5 år sedan. Skulle aldrig jobba så men den förtydligade vad inlägget handlade om.

hur-kunna-jobba-resa-hela-tiden

Skulle du vilja sitta och arbeta så här? Inte vi i alla fall.
Väldigt obekvämt att jobba på en gunga..
För att snabbt svara på ett mejl ja, men annars inte så här vi jobbar. Särskilt inte med jackan 😀
jobba i en pool
Big no-no! Är vi i vattnet så njuter vi av det, utan dator!

Har sett massor av exempel på lite annorlunda arbetsplatser, men hittar så klart inte när jag letar nu.. Oavsett hur det illustreras så är det faktumet att kunna arbeta platsoberoende något riktigt härligt! Kanske har du fått erfara det under pandemin också, och fått mersmak?

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

4 svar till “Arbeta platsoberoende med ljuvlig utsikt”

  1. Jag jobbar också helt platsoberoende nu. (Även med jobbet där jag är anställd eftersom vi jobbar ”hemifrån” sedan i mars, dvs från datorn). Men jag håller med om att många bilder är orealistiska. Det är väldigt sällan jag lyckas jobba utomhus, tycker att det är svårt med ljuset.

Translate »