Asfalt mot kaross och kattkiss

Vissa dagar är riktigt kassa även om vi lever vår dröm just nu.

Igår skulle vi besöka en vingård, endast ett par mil från Faro. Hade bestämt att gå all-in och testa fina viner och njuta av att även få se produktionen. I mejldialogen sa de att vi gärna kunde få övernatta med bilen också så vi båda kunde njuta av provsmakningen, nej vi spottar inte!

Däremot så kom vi inte in till vingården. Vi skrapade i underredet på överhänget och stod bara och spann i gruset. Det blev inte någon  provsmakning av något vin. Skit! Inget att göra, men trist som bara den. Tur att inget gick sönder, bara skrapmärken under.

Positivt dock att vi på vägen till vingården fått ett mail från ställplatsen Motorhomes Friends som är en omtalad och väldigt populär personlig ställplats som jag sett fram emot att få stå på. De hade fått en ledig plats till oss! Så när vi körde från vingården var jag ändå glad att vi skulle få komma till en fantastisk plats, så jag började planera för att stanna där ett tag, hyra bil och njuta av en grym ställplats.

När vi skulle köra in på ställplatsen så var det ganska kraftig lutning precis vid grinden. Och i och med händelsen från vingården var vi inte så sugna på att testa. Vi ställde oss utanför och gick istället in för att se om det var värt att ens chansa. Men nej. Vi blev vänligt bemötta av värdparet, men annars var känslan inte alls positiv. Ställplatsen är en stor trädgård där de tryckt in 25 husbilar. Väldigt stökigt överallt och sällskapsrummet de använder för gemensamma aktiviteter luktade kattkiss och det stod grejer högt och lågt. Överallt. Jag blev riktigt stressad av miljön, fanns så mycket prylar och bilar att jag inte kunde fästa blicken någonstans.

Inte värt att chansa på att köra in bilen där med andra ord. Men eftersom klockan närmade sig 15 så var det ingen idé att rulla vidare och leta ställplats. Vi fick stå i grannträdgården, inte lika trångt. Vi sticker iväg innan frukost idag och tror vi hittat en bra plats, närmare havet, där det ska vara lediga platser.

Ytterligare en besvikelse. Fasen! En riktigt kass dag igår, idag blir det bättre!

/Anna

Publicerat:

i:

14 svar till ”Asfalt mot kaross och kattkiss”

 1. Profilbild för Christel

  Så kan det gå ibland, de dagarna byts mot bättre. De är dagar en minns iallafall. Hoppas det blir bättre nu, jag vill få lite positiv feeling av Portugal nu haha! Jag älskar Portugal sedan vi seglade och vill så gärna komma dit med husbil också.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Absolut blir det bättre! Men vi tycker det är viktigt att berätta även om sånt som inte är tipptopp 🙂 Sjukdom och otur har vi nu passerat hoppas vi. Allmänt är känslan bra.

 2. Profilbild för Anki
  Anki

  Åh, så tråkigt med dubbel otur! ? Som tur är, så kommer bättre dagar ?
  Portugal är ju så fantastiskt! ?
  Jag vill också passa på att fråga: Har ni stött på landets alla olika betalvägar?
  Det låter ju ganska besvärligt med 4 olika betalsätt ? Fast ni håller er kanske på icke betalvägar?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är fint här! Vi undviker betalvägar. Har hittills bara registrerat oss och bilen när vi passerade gränsen.

 3. Profilbild för Tina

  Trösta er med att ni skrattar åt det om några veckor 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack, det gör vi 🙂

 4. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Ibland blir inte livet som man tänkt sig. De där omskrivna platserna har inget som tilltalar en o s v. Ändå är det ofta de där tillfällena vi kommer ihåg och kan skratta åt efteråt.
  (Vi skrattade inte när GPS-damen ledde in oss i en återvändsgränd i Opatija, så smal och brant att Lars fick backa uppför en hisklig backe med infällda backspeglar, jag sprang utanför och dirigerade och slutligen luktade det brända lameller ett helt dygn. När husbilen inte tig skada och allt gick bra glömmer vi aldrig den kvällen)

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så är det! Men vy vilken obehaglig återvändsgränd ni hamnade i! Kan tänka mig ni fortfarande ryser när ni tänker på den.

 5. Profilbild för Reiselinda

  Låter som det blev lite mycket på en gång, men det blev åtminstone nåt att skriva om 😀

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja så kan en ju se på det också 🙂 Idag har i alla fall varit en mycket bättre dag, också något att skriva om framöver.

 6. Profilbild för Helena Roth

  ”skrapade i underredet på överhänget”

  Va?
  Jag är nog inte tekniskt bevandrad tillräckligt i husbilars byggnad för att förstå.
  Däremot går frustrationen och besvikelsen fram, glasklart.

  Som tur är har du rätt – imorgon är en ny dag.
  Med hopp om en finare sådan!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Efter bakhjulen är bilen ganska lång. Det kallas överhäng. Och när vi försökte köra upp i en backe så var vinkeln sådan att det överhänget skrapade i. Bara att tvärbromsa och backa tillbaka. Bra du frågar! Och idag var det en fin dag.

 7. Profilbild för Nathalie Sjögren

  Usch vad tråkigt, men samtidigt tur att ni har friheten att kunna ändra er när det är något som inte passar.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi har verkligen en stor frihet i att ändra oss. skönt!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
19°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
24°C / 13°C
23°C / 12°C
26°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.