Portugal

Första intrycken av Portugal

Vi har nu varit i Portugal i en dryg vecka och de här är våra första intryck!

Efter 3 månader i Spanien så märker vi faktiskt att vi åkt in i ett nytt land, även om vi inte kommit längre än till Albufeira. Och eftersom vi haft sjukdom och otur så vill vi ju även ge er lite positiva vibbar (tack för tipset Titti!).

Spanien och Portugal är de två länderna på Iberiska halvön och eventuella jämförelser är alltså med Spanien.

Klart vatten

Första besöket med havet efter att vi passerat gränsen var i Altura och där var vattnet så klart! Det kändes också varmare när jag ställde mig barfota i vattenbrynet. Men det kanske bara är ett önsketänkande, Atlanten är väl i regel kallare än Medelhavet. Längtar efter att få bada igen.

Vi kan kommunicera

Här i Portugal kan alla engelska. Vi kände direkt att det kommer vara så skönt att kunna kommunicera igen. Det är helt klart en fördel att kunna språket i det landet en befinner sig i, men vi har inte haft möjlighet att lära oss tyska, holländska, belgiska, franska, spanska och portugisiska inför den här resan. Därför är vi ytterst glada över att här kunna prata mer med de vi möter.

mandelblom portugal

Blommande mandelträd

Utmed vägarna ser vi blommande mandelträd. Letade efter det i Spanien, såg bara några när vi körde till Sevilla. Här är de överallt. Det är även en massa apelsinträd. Och utmed vägarna sitter det personer och säljer sin lilla skörd. Vägarna är sämre och cykelvägar existerar knappt. Google Maps funktionen att ta fram rätt väg för cykel fungerar inte i det här landet alls. Tydligen något politiskt sa ställplatsägaren i Faro.

Renare och grönare än Spanien

Det är renare här. Mer sand, men inte lika nedskräpat. Inte hittills i alla fall. Vägrenarna är städade. Och det är mycket mer grönska.  Ja det är vårt första intryck i alla fall.

Så nu när vi har sjukdom och otur bakom oss så kan ju allt bara bli bättre och i det här landet känns det som vi verkligen kan trivas. Själv tror jag mer på västkusten än Algarve, vi får se om jag har rätt.

Översta bilden är från när vi cyklade runt i Faro, detta är strandpromenaden utanför den gamla delen av staden. Den andra är från när jag äntligen kunde komma nära ett mandelträd som blommade.

/Anna

Publicerat:

i:

16 svar till ”Första intrycken av Portugal”

 1. Profilbild för Lisa

  Ja det var synd att inte cykelvägarna varvitmärkta i den mån det fanns några. Algarve är fantastiskt men lite svårt att hitta just den optimala ställplatsen. Det blir kallare när ni kommer mot västkusten så tycker man som vi om värme så håll er kvar i Algarveregionen.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi tycker det är riktigt synd att de inte fattat att cyklister är bra turister. Men det kommer kanske! Ja vi håller oss här i Algarve ett tag till,

 2. Profilbild för Hanna Telon
  Hanna Telon

  Välkommen till Portugal!
  Så intressant att läsa dina intryck. Vi ska ta en tur till Spanien nästa to/ fredag och stanna där kanske några dagar kanske några veckor. Men vi har hört många liknande reflektioner som du har haft så vi planerar att komma tillbaka till Portugal.
  Människor är verkligen hjälpsamma i alla lägen och försöker prata så länge att vi förstår varandra. Solen har skinit i princip alla dagar och ja, stränderna är underbara, städade och fina.
  Många säger att ” det är inget att se i faro och österut” , men det är bara åsikter.
  Vi har älskat den västra delen av Algarve och vill helst inte lämna denna plats alls.
  Glöm inte besöket till bergen!!!
  och missa inte alla grottor/ stränder i varje liten byhåla och praia de rocha!!!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Hanna! Vi tyckte inte Faro hade något särskilt. Men Albufeira är jättefint. Det svåra är var en ska stå. Och bergen vill vi också kolla på, kanske tar en hyrbil dit för enkelhetens skull. Självklart står Portimao på listan! Tack!

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Portugal är härligt och även om vi trivs här längtar jag ibland tillbaka till Albufeira, Quartiera och andra ställen. Visst är det skönt när språket fungerar!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Quartiera och Falesia har vi passerat, men tänker åka tillbaka, kanske med hyrbil.

 4. Profilbild för Hanna
  Hanna

  Och ja åker till sagres ( en härlig plats) men det blåser mer där så hör års så åkte tillbaka till mitten avar algarve igen.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Absolut ska vi till Sagres!

   1. Profilbild för Hanna
    Hanna

    Mitt inlägg var alldeles tokig ?
    Meningen var att säga att det blåser mycket i västkusten så kring alvor och portimao är det nog skönast.
    Alvor har en stor och populär ställplats nära stranden vi såg att det finns också ett badhusalldeles intill den.
    I portimao finns det cykel banor från gamla centrum långsträckta floden mot stranden och sedan längst praia vägen längst havet.

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Ingen fara, jag förstod 🙂 Tack för dina tips, vi ska se var vi landar när vi lämnar Albufeira!

 5. Profilbild för Christel

  Roligt att läsa om era iakttagelser och visst är det skönt att engelskan fungerar här med alla. Håller med dig i allt, jag gillar verkligen Portugal, människorna, arkitekturen, kulturen och mycket annat. Har det fortsatt bra, västkusten är fin med många fina platser, men kanske lite rått och kallt vid denna tiden.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi har verkligen massor att utforska av detta land vi bara börjat kika på. Älskade Madeira när vi var där, och det tillhör ju också Portugal.

 6. Profilbild för Deciree

  Nu testar jag om det går att kommentera? ?Det verkar vara blogger som har bekymmer efter nya data lagen…det var då allt bekymmer började

  Ni ser ut att ha det superhärligt o skönt att ni mår bättre. Sköt om er o Kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Bra att det funkar hos oss iaf 🙂 Hoppas det löser sig med din bloggs kommentarer. Vi har det finfint!

 7. Profilbild för FREEDOMtravel

  Jag tycker nog också att Portugal generellt (finns förstås undantag) är lite grönare än Spanien längs kusterna, och så är bebyggelsen lite lägre. Vet inte om alla är jättebra på engelska överallt i landet direkt, men generellt brukar jag iofs tycka att människor som bor i länder med ”mindre” språk, är bättre på engelska än de som bor i länder som pratar stora språk, som tyska, franska, spanska …

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Din teori om stora/små språk tror jag oxå på!

Vädret

Ourique, PT
22°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.