cykelhjälm

Bättre sent än aldrig

Cykelhjälmar på. Äntligen. Det är sent, vi vet. Men istället för att ställa oss i skamvrån så berättar vi.

Det är det där med cykelhjälmar. Jag är en riktigt varm person, och inte blir det mindre varmt nu när jag klivit in i klimakteriet. Jag har alltid haft svårt för mössa just av anledningen att jag är så varm. Och samma sak med cykelhjälm. Det är för varmt.

Men nu när vi har elcyklar cyklar vi mer. Och vi cyklar på vägar som inte känns helt cykelvänliga. Vi är mer utsatta än på cykelvägarna i Alingsås. Ja, jag är fullt medveten om att risken finns överallt och att det bara är mina ursäkter som talar. Men låt vara så då, för faktum är att jag inte använt cykelhjälm mer än vid ett fåtal tillfällen tidigare. Tyckte inte alls om den jag hade och därför använde jag den inte.

Nu har vi i alla fall köpt cykelhjälmar igen. Och jag svettas så klart. Men eftersom jag har elcykel och får hjälp i de värsta backarna blir jag inte lika varm. Men oavsett om jag blir varm eller inte så lovar jag att använda den här hjälmen. Varje gång jag cyklar.

Skam är inget jag varken vill känna eller få någon annan att känna, så jag tänker inte ställa mig i skamvrån och skämmas för att jag varit korkad och inte använt cykelhjälm tidigare. Nu gör jag det. Och jag berättar dessutom att det tog tid, så kanske någon mer som inte använder en cykelhjälm kan ta sig över tröskeln och också börja använda en. Det är en bra livförsäkring.

Fick höra av en granne här på ställplatsen att det dessutom är lag på att använda cykelhjälm om en cyklar på elcykel. I Portugal. Och som jag tidigare berättat gillar jag ju att följa regler, så det är ju ett plus att vi gör det nu då.

/Anna

Publicerat:

i:

10 svar till ”Bättre sent än aldrig”

 1. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Ni har verkligen ingen anledning att skämmas! Ni har ju istället tagit ett jättebra beslut, som ni ska vara stolta över.
  Om ett tag cyklar ni nog ingenstans utan hjälm (hoppas jag).
  Njut nu ordentligt av era cykelturer!!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur! Vi cyklar ingenstans utan hjälm hädanefter 🙂 Tack!

 2. Profilbild för Helena på S/Y Wilma

  Gillar att ni trampar runt i hjälmar. Ni ser coola ut. Vi fortsätter att leva farligt på våra minicyklar, här på Naxos kör folk MC utan hjälm ???. Vi har inte planer på att köpa cykelhjälmar i nuläget, men lite sugna blev vi ju när vi såg bilden på er. Roger ser hur cool ut som helst.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Utseendet är helt ointressant, det har inte varit en issue alls 🙂 Ni köper om och när det passar er.

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Hjälm kan ju rädda liv, det har jag faktiskt sett med egna ögon när jag jobbade inom området personlig assistans. Nån gick det inte så bra för….. ?
  Med elcykel går det ju dessutom ganska fort ibland. Ni blev ju snyggare än mej! ?
  Kram på er

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det så!

 4. Profilbild för Merja
  Merja

  Det man inte minns har inte hänt! ?Ingen minns att ni inte har haft hjälmar! Där emot kommer vi minnas att just Ni såg särskilt glada och trygga ut på bilden med era nya hjälmar☺.
  Cykla i frid?. ?.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Söta du! Ja det känns tryggt nu 😀

 5. Profilbild för Husisblogg

  Min manlige ägare skaffade cykelhjälm för ett antal år sedan, men trivdes inte i den vanliga varianten. Han köpte istället en hövding som han är supernöjd med. Hoppas bara den smäller upp om han krockar..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi har också tittat på Hövdingvarianten, verkar ju riktigt bra!

Vädret

Ourique, PT
22°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.