Hur gör en när en ska sälja allt i hemmet? Hur känns det? När det finns något som en vill spara, får det plats & orkar en släpa på det? Vill/kan en magasinera? 

När en ska flytta in i en husbil minskar förvaringsutrymmet drastiskt. Vi har genom åren och alla våra flyttar varit bra på att rensa. Att sälja, skänka  och slänga. Så det finns inte så otroligt mycket prylar i vårt hem. Men trots det dyker det upp mycket saker som vi inte har något behov av. Egentligen. Sådant vi sparat för att vi tänkt att det kanske kommer till användning eller sådant som vi känt varit viktiga att spara.

Däremot är det inte mycket som är särskilt viktigt att spara när vi väl börjar analysera vad som får plats i vårt framtida lilla förvaringsutrymme i husbilen (även om vi kommer ha mer än de som bor i kappsäck). Det är en otroligt nyttig process att sälja allt i hemmet. Även om vi i framtiden återigen kanske kommer bo i hus/lägenhet igen så är jag övertygad om att vi inte kommer lägga mycket pengar på prylar igen. Jag har verkligen förändrat min syn på konsumtion. Begagnat är det nya!

Minimalistiskt leverne

Att vara nomad betyder ju att man lever minimalistiskt, eftersom man inte är bofast. Man orkar inte bära med sig så mycket saker. Vi har ju en modern husbil att förvara saker i, så vi kommer inte leva helt utan ägande. Men om (när troligen) vi flyttar till en lägenhet/ett hus igen skulle jag gärna leva efter devisen: En sak in i hemmet, då åker två ut. Det var en smart strategi som jag fick höra när vi var i Los Angeles.

Vill du läsa mer om minimalism så rekommenderar jag läsning hos Sofia som skriver på bloggen hildas.se

En sak som vi gjort som är ett mycket bra incitament till att faktiskt försöka sälja hellre än slänga är vårt konto på banken, som vi öppnat endast för att sätta in pengarna från försäljning av våra prylar. Det är en skön tillfredsställelse att flytta över 50,- när man sålt något. Känns lika bra som att flytta 2000,- – så om du ska sälja allt i hemmet föreslår jag att du skapar ett konto för försäljningspengarna och se det växa!

Var säljer en prylar?

Marketplace, intresse- och ortsgrupper på Facebook

Vi har sålt en hel del via Facebooks nya marketplace och gruppen för köp/sälj i Alingsås. Vi gjorde motsvarande när vi sålde prylar vid förra flytten, då i Herrljungas köp/sälj grupp. Här lägger vi ut det mesta egentligen, möbler, kuddar, lampor, väskor etc. Vad som är viktigt här är att det är billigt. Att försöka få ut så mycket som möjligt för sina saker är ingen idé i den här kanalen. Vrålbilligt är bra. Då säljs det fort!

Tradera

Tradera är ett bra ställe att auktionera ut lite mer specifika saker, sånt man känner har lite värde, som kan vara av intresse för flera personer och därmed få igång en budgivning. Märkesvaror och samlarsaker. CD-boxar, finbestick, ljuslyktor har vi till exempel sålt via Tradera. Här måste man vara på vakt med fraktpriserna bara. Tradera har avtal med Schenker, för att kunna skicka med dem måste du ha en skrivare och skriva ut fraktsedlar.

Blocket

En kanal vi använt tidigare mycket mer. Den här gången har vi inte kommit igång med att annonsera på Blocket alls. Vi kanske kommer dit. Eller så gör vi inte det.

Loppis för vänner, bekanta & bloggföljare 🙂

När lägenheten är såld och stylisten hämtat alla sina saker tänker vi bjuda hem vänner på loppis med dopp! Alltså öppet hus t.ex en söndag där man kan komma och fynda samtidigt som vi får träffas över kaffe och kaka.

Sälja allt i hemmet verkligen?

Nej, vi säljer inte allt. Jag har snälla svärföräldrar som har skapat ett utrymme i sitt förråd till oss. Där ställer vi våra sängar (som är så nya att det känns som kapitalförstöring att sälja dem) samt några kartonger med sånt vi inte vill sälja. Fotografier från den analoga tiden, tavlor och prydnadssaker som har ett emotionellt värde t.ex.

Det är en ruskigt skön känsla att göra sig av med prylar en ändå inte använder. Det som är viktigt för oss, det sparar vi ju. Men det kommer rymmas i några få kartonger.

Slänger en del gör vi också, fast väldig lite, vill helst att hela saker kommer till användning igen. Skänker gärna bort också!

Vi har precis påbörjat vår försäljningsprocess av att sälja allt i hemmet. Lägenheten kommer ut på annons imorgon troligen och vi har mängder av saker kvar att sälja/skänka.