blogglista 6 frågor om webben

6 frågor om webben – en egen nygammal blogglista

För tre år sedan gjorde jag en intervjuserie med webben som tema, en egen liten blogglista. Tänker att vi skakar liv i den igen! Det är bara sex frågor, så hoppas du vill hänga på med #6frågoromwebben.

IIS har ju precis släppt sin rapport Svenskarna och Internet 2017 och i dess kölvatten så inspirerades jag till att kika på svaren jag fick i min intervjuserie 2014 om webben. Det gav mig idén att väcka de här frågorna till liv genom en blogglista istället för intervjuserie.

Det händer så mycket på tre år. Särskilt i det digitala. Därför vore det jätteroligt om du ville svara på frågorna i ett blogginlägg på din blogg och då länka till det här inlägget så jag får en notis om ditt inlägg. Eller svara i en kommentar, gör det som passar dig bäst! Klipp och klistra och ändra till dina svar.

Vill du så kan du ju börja med att läsa Mina svar från 2014 innan du läser nedan svar från idag.

Blogglista: 6 frågor om webben

Vem är du på och utanför webben?

Idag är jag inte riktigt samma person på som utanför webben. Jag är mycket mer tillbakadragen på webben numera. Ger mig oftast inte in i diskussioner. Tar inte ställning offentligt. Skyddar mig själv och min integritet mer än tidigare. Förhoppningsvis upplevs jag fortfarande som glad, spontan och inspirerande både på webben och utanför. Utanför webben tar jag mer plats, syns och hörs i sammanhangen jag befinner mig.

Vad är dina favorittjänster/webbplatser på webben, och varför?

De senaste åren har jag varit en flitig användare av Hotels.com då vi har rest en del och jag gärna bokar resorna själv. Har också blivit en flitig användare av LinkedIn – en kanal jag inte varit så mycket i tidigare. Instagram är den sociala kanalen jag gillar bäst just nu. Evernote är fortfarande där jag samlar mina recept men nu använder jag den också till att samla lämpliga ställplatser för husbilen. Dropbox använder jag till dokument och bilder. iCloud synkar jag med mellan enheterna så jag alltid har tillgång till mina pages och numbers-dokument.

I arbetet använder jag fortfarande Asana och Harvest som de viktigaste verktygen.

Vad är det absolut bästa du gjort/sagt på webben?

Jag tror att det som gjort mest skillnad på det personliga planet är inlägget jag skrev för snart 5 år sen om hur jag gör sånt man inte får göra. Hur jag hela tiden gör saker utanför normen. Jag har fått väldigt mycket positiva kommentarer om det inlägget och det dyker fortfarande upp emellanåt.

Mitt arbete är ju att hjälpa kunderna med sina webbplatser och jag vill tro att jag gör skillnad hela tiden. Varje webbplats som produceras och/eller utvecklas av VimleWebb ska vara avsevärt bättre ur flera synvinklar än den tidigare. Det är alltid roligt att höra när man får veta att den nya webben ökat antal förfrågningar och order eller att besökarna av den nya webben äntligen hittar det de söker.

Vilka personer har du inte träffat annat än digitalt men skulle vilja äta middag med och varför?

Det finns många som jag vill träffa och många har jag träffat som idag är mina vänner. Svårt att namnge personer eftersom jag alltid är nyfiken och vill träffa nya människor. Vill du träffa mig – hör av dig, jag hänger garanterat på 🙂 Nedan är exakt samma svar som 2014 så vi har inte fått till det än. Plus en nykomling!

ShanghaiTant är jag övertygad om att jag skulle trivas tillsammans med, men det har ännu inte blivit av att vi kunnat ses, trots att vi försökt många gånger.

Enannananna och jag har följt varandra i många år, väldigt intensivt för ett antal år sedan på Twitter. Att få träffa Anna och bara snacka en kväll hade varit fantastiskt. Kanske det kan bli verklighet i sommar när de är ute med sin husvagn och vi med vår husbil 🙂

Jag skulle också väldigt gärna vilja träffa Lina Skandevall, vi har följts åt i några år men vägarna har trots försök inte korsats än. Tror vi skulle skratta sönder våra käkmuskler när vi träffas.

Som tillägg till dessa skulle jag vilja träffa Tess Mabon. Det är en ny bekantskap, av många, som dykt upp i och med mitt bloggande. Vi är lika på många sätt och så väldigt olika på andra. Tror ett möte med Tess skulle vara väldigt givande!

Vad brinner du mest för på webben?

Möjligheterna! Att få prata med andra människor, de man aldrig skulle haft chansen att prata med annars. Nya vinklar, nya tankar, nya vyer. Eftersom jag tack vare webben kan bli en digital nomad till våren så brinner jag enormt för de digitala tjänsterna som möjliggör det valet i mitt liv.

Ingenting är omöjligt, med kreativitet kan man använda webben till det mesta.

Publicerat:

i:

14 svar till ”6 frågor om webben – en egen nygammal blogglista”

 1. Profilbild för Magnus Blixt

  Gillar! Tänker dessa frågor är tämligen enkla använda i undervisning,

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Kul om de kan göra nytta i undervisning!

 2. Profilbild för Maria - Hälsokonsult och personlig tränare

  Den digitala möjligheten skapar ju tyvärr mycket stress men för min egen del har det inneburit både affärsmöjligheter och att jag träffat helt underbara människor som jag med högsta sannolikhet inte träffat annars 🙂

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Ja det gäller att hitta balansen mellan digitalt/analogt. Det har tagit tid för mig och är fortfarande ibland svårt att slita sig från intressanta flöden. Men business och vänner – ja det har jag fått massor av via webben jag oxå 🙂

 3. Profilbild för Charlotte

  Bra att reflektera över dina frågor… men själv hoppade jag så klart till artikeln om att inte följa normen – och jag jublade så klart. Så härligt att läsa den berättelsen. Livet är nu. Var och en står i centrum av sitt. Självklart ska det vara möjligt att följa en inre längtan. Kram

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Tack! Ja livet är nu. Och nu har vi återigen tagit beslut som inte ligger inom normen, i och med vår flytt in i en husbil till våren. Kram!

 4. Profilbild för Helena Roth

  Så roligt – lägger in detta i bloggplanen för veckan, att svara på frågorna själv! Tack för tipset – och tack för dina tips. Och yes yes, jag rekommenderar v a r m t ett möte med the one and only Tess Mabon!

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Vad kul, ser fram emot att läsa dina svar!

    1. Profilbild för webbtanten
     webbtanten

     Så kul att läsa dina FEM svar 🙂

  2. Profilbild för Tess Mabon

   Haha! Känns gott att ha två cheerleaders i bloggvärlden hojta när du kommer till Stockholm Anna!!
   Och vi ses nästa vecka Helena!

   1. Profilbild för webbtanten
    webbtanten

    Lovar att hojta nästa gång! Ha så kul när ni ses 🙂

 5. Profilbild för Palle

  Kloka frågor att ställa sig både som person och som företagare.
  Och kan ju även appliceras utanför den digitala världen.

  Önskar lycka till framåt!

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Tack! Ja man kan ju vinkla dem lite som man vill så klart. Hoppas du svarar i ett eget inlägg.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
25°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 17°C
24°C / 14°C
22°C / 13°C
25°C / 12°C
31°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.