avresedatum

Avresedatumet är nu satt!

När vi ska påbörja vår avresa söderut har varit fastställd tidigare, men den är nu ändrad eftersom livet hände.

Först hade vi bestämt att vi skulle resa den 1 oktober och vara borta till 30 mars. Men det var under förutsättningen att Roger var tjänstledig den perioden. Nu är han inte längre tjänstledig utan slutar sin nuvarande anställning i augusti så läget har förändrats.

På valdagen 9/9 rullar vi söderut

Första veckan i september har vi besiktning på bilen och VimleWebb firar 10 år med en jubileumsfest. Kvällen innan vi reser söderut samlar vi ett härligt gäng människor och tillsammans med dom skapa ett ljuvligt minne för oss att ta med oss i våra hjärtan när vi åker på vår första långresa. Vi ser så fram emot detta, men längtan kommer så klart komma över oss och då är det gött att ha fina minnen med sig.

Vi har en hel del kvar att fixa med innan vi åker, men vi har vår to-do klar för oss och ska börja beta av den så småningom. Självklart kommer vi blogga om en hel del av förberedelserna.

Vi har inte heller bråttom att köra över Öresundsbron, så vi kommer vara kvar i Sverige åtminstone en vecka, fast då i södra delen av landet. Förhoppningsvis kan vi få krama på vänner i Skåne som inte har möjlighet att komma på vår avskedsfest.

När kommer vi tillbaka?

Ja det är inte alls bestämt. Förut var ju 1 april det datumet vi hade att förhålla oss till. Nu har vi en födelsedag och fukttest i början av juni vi vill vara hemma till. Vi kan stanna borta upp till ett år egentligen. Fast det vill vi inte. Vi vill vara i Sverige på sommaren och när dottern fyller år. Så vi kommer hem till våren, men när vet vi inte än.

/Anna

Foto: unsplash, hoppas jag kan få fotat många fina vyer och vägar framöver att använda istället!

Publicerat:

i:

20 svar till ”Avresedatumet är nu satt!”

 1. Profilbild för Reiselinda

  Vad kul att ni bestämt datum utifrån de nya förutsättningarna! Hoppas det inte blir stressigt med kortare tid för förberedelserna dock! Ska bli kul att följa både förberedelserna och resan!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det känns härligt, nedräkningen är mer kännbar nu 🙂 Nej, stress vill vi inte ha – vi sprider ut jobbet och delar upp mellan oss. Så det kommer gå galant.

 2. Profilbild för Cillaingeborg

  Första gången jag är här och hälsar på och vilken härlig tillvaro med husbil året runt! Framför allt att bara dra iväg sådär, låter riktigt skönt 🙂 Tror jag kommer kika in ibland och se vart ni hamnar på resan. Kör lugnt!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Välkommen hit! En livsstil som passar oss utmärkt där vi är i livet nu. Välkommen tillbaka!

 3. Profilbild för Kristina

  Härligt! Jag hoppas förstås att träffa er men ser inte festen som avskedsfest utan avresefest. Ni kommer ju tillbaka. Eller så ses vi i Europa någonstans.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Letade som tusan efter ordet avskedsfest och hittar det inte.. Det är nog på FB du sett det. Och du har rätt, låter lite för definitivt. Ska hitta ett bättre namn. Avresefest.. kanske, ska se om jag hittar nåt som känns mer svajigt. Vi ses helt klart. Nånstans!

   1. Profilbild för Kristina

    Ja det var på FB jag var inbjuden till avskedfest. Vilket var mindre lyckat ordval (särskilt när du skrämt upp folk med C-ordet :-)). Hej då-fest låter mycket trevligare.

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Ja du har rätt – därför jag bytte namn 🙂 Tack!

 4. Profilbild för Linnea – Lanclin.con

  Så spännande! Förstår att ni vill hålla er i Sverige på sommaren. Här är så otroligt vackert då. Särskilt om det är sånthär väder ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag gillar ”normal” svensk sommar bättre 🙂

 5. Profilbild för Kicki Ekonomisk PT

  Spännande att få följa er resa !
  Vilket äventyr ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja ett fantastiskt äventyr 🙂

 6. Profilbild för Deciree

  Vi kommer såklart att följa med via nätet på er resa?Ha det så bra ni bara kan??

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Roligt att ni vill hänga med Desirée!

 7. Profilbild för Emma
  Emma

  Vilket äventyr ni gör 🙂 en av mina nya favorit bloggar är din.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Emma! Roligt att du gillar vår blogg!

 8. Profilbild för Kors och Tvärs

  Spännande att ha satt ett datum. Det har inte vi, men vi har pratat om början av oktober för att vara hemma i början av april och uppleva våren. Vi får se när vi bokar Göteborg – Kiel. Då måste det ju bli ett spikat datum ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Allt kan ju hända, men det är ändå gött att ha fastställt datumet tycker jag. Vi fastnar nog inom SVerige gränser på vägen ner, har vänner i Skåne vi vill hälsa på bland annat. Ni kommer säkert ikapp oss, särskilt eftersom ni åker färjan, vi kör ju hela vägen 🙂

 9. Profilbild för Matts Torebring

  Som vanligt är jag kanske lite motvalls, skriver ärligt, vad jag tycker och tänker, samt hur vi som familj ser det. För sju, åtta år sedan hade jag samma tankar, men inte Birgitta.
  Vi stannade i Benidorm en vecka, för att uppleva platsen där många ”övervintrar”. Känslan vi fick den gången födde en bön inom mig, ”Gode Gud bevara oss från denna plats, för all framtid”. Däremot i Lagos stortrivdes vi.
  Ni är hjältar som klarar av det, det gör inte vi. Jag vill skotta snö, kanske åka skidor, jobba så mycket jag tycker är roligt, samt inte minst träffa familjen regelbundet.
  Ni skall göra det ni känner, men jag kan tycka att lite debatt och olika åsikter är ganska roligt. Vi önskar er allt gott!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag älskar dialoger och våra olikheter berikar. Vi har ingen aning om hur vi gillar detta, men vi kommer definitivt inte stanna oss på en plats särskilt länge, vi gillar rörelse. Ärlighet är vad jag förväntar mig!

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.