Blomning

Blommor, vax och härlig saluhall

En helg hemma, hos Rogers föräldrar, där vi är folkbokförda. FrankieBoy tar upp hela garageinfarten och vill nån annan in till huset blir det att gå runt över gräsmattan.

Mina svärföräldrar har en fantastiskt trädgård, jag älskar att gå runt och titta på blommor, det är alltid något som blommar här vår/sommar/höst.

En helg i Partille

Tanken var att bara stanna en natt, passa på att tömma gråvattnet (med spann ner i toaletten), hämta ett par grejer ur våra kartonger, tvätta lite och självklart umgås för att på lördagsmorgon dra ut till havet där jag kan bada.

Direkt efter jobbet på fredagen körde vi hit och hängde tillsammans hela kvällen. Innan vi gick och la oss bestämde vi att vi stannar hela helgen (efter att ha frågat om det gick bra så klart). Det skulle ju bli svalare på lördagen och vi kom då på att vi ville passa på att göra vissa saker som vi inte orkat i värmen.

Storstädning

Det blir precis lika smutsigt och dammigt i husbilen som det blir i en lägenhet eller hus. Vi håller efter med dammsugning emellanåt med vår grymma dammsugare men det behövs ju mer omfattande städning ibland. Det passade vi på att göra igår.

Tvätta husbilstak

Roger tvättade hela bilen på utsidan, även taket. Sedan vaxade han taket och övre delen runt om. Detta är ju något som behövs en stege för, och det finns här! Resten av bilen kan han ta när vi står Alingsås.

Jag gjorde storstädningen inomhus och kröp omkring på golvet med blöt mirakeltrasa bland annat. Hittade skrymslen som behövde lite extra kärlek, som den svarta luckan i toaletten som skjuts bort och fram när man ska använda toan t.ex. Dessutom vaxade jag handfaten och diskhon. Vi har också fått en present som jag satte upp, en käck hängare för disktrasan!

Distrasehängare

Sävedalens saluhall

På förmiddagen igår följde jag med svärfar för att handla. Vi stannade bland annat på Sävedalens saluhall där vi köpte förmiddagsfika och mat för grillen. Väldigt goda jordnötscannoli med olika krämer i blev det till kaffet när vi kom tillbaka.

Sävedalens saluhall

Foto: Sävedalens Saluhalls Instagram..

Kvällens grillning stod Roger för och det blev något nötkött som helgrillades till de andra och jag hade köpt hel halloumi till mig, marinerad i vitlök, chili och olja. Mums – det var verkligen otroligt gott! Nu vet jag hur jag ska grilla halloumi i fortsättningen.

Har ni vägarna förbi Sävedalen vill jag föreslå ett stopp i saluhallen för att fylla på förråden med lyxiga matvaror och frossa loss i härlig chark med både vegetariska röror och mört kött (om en nu gillar det) och halloumi!

Så, nu är det söndagsmorgon, alla sover fortfarande och jag sitter här med en kopp kaffe och skriver och läser. Är öm i ryggen så det blir en stund på yogamattan på gräset innan frukost och sedan tar vi en promenad till Jula och ser om vi kan hitta en orm bland annat…

Önskar dig en skön söndag och hoppas helgen varit som du önskat.

/Anna

Publicerat:

i:

10 svar till ”Blommor, vax och härlig saluhall”

 1. Profilbild för Anehe Bergendahl

  Låter som du och maken har en härlig och skön helg hos svärföräldrarna. ☀️??☀️

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi har haft det gött!

 2. Profilbild för ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Så härligt ni haft det. Den där halloumin låter verkligen riktigt ljuvligt god :). Förstår att du gillade den, kanske man skulle prova göra en egen. Det är ju lite långt att resa för egen del 😀

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Går helt klart att göra egen. Ska själv prova!

 3. Profilbild för FREEDOMtravel

  Visst behöver man städa ibland! Här blir det lite för dåligt med det emellanåt (fullt upp liksom), men ibland måste man ju ta en paus och fixa det rullande hemmet 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Inte min favoritsyssla heller, men skönt när det är klart.

 4. Profilbild för Kicki Westerberg

  Enskön helg låter det som ? med lite nytta 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Precis så!

 5. Profilbild för Malin Lundskog

  Vilken go helg! Välkomna t västkusten 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   🙂 Vi har bott här hela vårt liv

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.