Sugproppar används på glasmästerier hela tiden. Och eftersom vi har haft ett eget glasmästeri under 5 år hade vi ett par ”jostrar” (som vi kallar de dubbla sugpropparna) liggandes bland våra grejer i de sparade kartonger.

Markisens stödben mot karossen

Vi gillar inte att göra hål i FrankieBoy så när vi insåg att vi fått med fästen för att fästa markisen i husbilens vägg så kände vi att nej de vill vi inte sätta fast i husbilsväggen. Behovet finns, att kunna säkra markisen, lite i alla fall, i husbilens vägg, när det t.ex. bara är asfalt eller hårt packad grus en står på och solen är obarmhärtig. Där vi nu står i ett villaområde är behovet stort.. för solen ligger på sidan på bilen hela dagen och det blir ganska jobbigt att sitta och jobba då.

Så. När vi var i Partille i helgen så fixade Roger till de där två jostrarna vi har, så fästena till markisen sitter i dem istället. När markisen behöver fällas ner och fästas i husbilsväggen så använder vi sugproppar istället för att göra hål! När sugpropparna suttit nån timme bör en gå och kolla att de fortfarande sitter fast..

sugproppar husbil

Ja, vi vet att det inte är lika pålitligt som att sätta fast fästen i husbilsväggen. Vi vet också att markis över huvudtaget är riskfyllt då det kan komma kastvindar som tar tag i den. Vi lämnar ALDRIG bilen med markisen utfälld om vi inte har stormlinor väl förankrade och vindarna är snälla. Och ja, vi är fullt medvetna om att det finns stora risker med markisen oavsett. Men vi vill inte leva utan risker. Så vi tar den här risken för vi gillar verkligen att använda vår markis.

Sugproppar för både markis och dörr

Dörren på vår FrankieBoy åker lätt igen om det blåser. Och då smäller den ju igen och trycker till flugskyddet. Så vi köpte en sugpropp för dörren, på E-bay, som vi kan sätta fast på husbilens vägg och sedan dra en lina till dörren som håller fast dörren när det blåser lite mer än vad dörrstoppet klarar.

sugpropp husbilsdörr

Hurra för sugproppar till husbilen! Vi är väldigt nöjda med våra lösningar i alla fall!

/Anna