Priviligierade

Priviligierade men saknar full frihet

Vi är verkligen priviligierade. Vi har fått smak på den stora frihetskänslan. Att kunna vara exakt där vi vill. Men just nu kan vi inte det. Och det saknar jag enormt. 

Att kunna göra egna val i livet är mitt mantra, och jag är fullt medveten om att vi är priviligierade som kan göra egna val hela tiden. Jag är uppvuxen med massor av krav och måsten. ”Du måste göra si, du måste göra så”. Normer och andras förväntningar har varit så viktiga i hela min uppväxt. Det är nog en av anledningarna till att jag som vuxen älskar friheten att ta egna beslut och därmed gör det så ofta som jag vill och kan. Och jag struntar i vad alla andra tycker och tänker.

Fast just nu har vi inte full frihet.

Vi står där vi står.

Roger jobbar sina sista veckor på glasmästeriet, som han sagt upp sig ifrån, och vi måste stå i närheten hela veckorna.  Vi är villavakter och det är en kalasbra lösning! Men ändå. Vi måste vara här. I några veckor till. Fy för måsten.

Vill bada.

Värmen gör att jag vill bada. Jag vill alltid bada, men mer när det är så här varmt. Men på grund av mitt sår får jag inte bada i sjö, vilket är det enda som finns här omkring. Så jag skulle vilja att vi stod vid havet. Nu.

Fått smak för friheten och vill ha mer.

Under våra tre semesterveckor var friheten så enormt stor och jag vill verkligen känna den igen. Visst, vi jobbade inte särskilt mycket, så det blir ju annorlunda sen. Men friheten. Den. Saknar. Jag.

Vi är priviligierade.

Jo, jag vet. Vi har det otroligt bra med stor frihet! Vi är verkligen privilegierade. Vi vet det. Vi har så stora valmöjligheter, vi kan påverka vår vardag och vårt liv. Och när vi nu inte kan göra det fullt ut så gnäller jag. Men.

Detta är en blogg om vår livsstil och jag vill berätta om även det som faktiskt är jobbigt (även så här triviala problem). För vi är helt övertygade om att vi kommer upptäcka ljuvliga fördelar och bedrövliga nackdelar. Som med alla livsstilar.

Och just det här att vara fast på en plats som inte har riktigt det vi vill och behöver och ändå inte kunna rulla vidare, det är något vi måste lära oss att acceptera, för det kommer säkerligen att hända igen. Men det är kvävande och jag saknar friheten att välja. Så.

/Anna

Publicerat:

i:

18 svar till ”Priviligierade men saknar full frihet”

 1. Profilbild för Kicki Ekonomisk PT

  Uj uj, frihet under ansvar 😉
  Att vara fri men låst är jobbigt, det tycker jag med. Men när ni väl blir utskrivna så…
  då jäklar. Ha en fin dag! Tror jag går i sjön….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Njut i sjön du! Glad att andra kan njuta där jag inte kan 🙂

 2. Profilbild för Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula

  Vilken frihet ni befinner er i, det verkar så ljuvligt på många sätt och vis.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Fast det är ju liksom det vi saknar just nu 🙂 Men i stort, ja.

 3. Profilbild för FREEDOMtravel

  Frihet är det bästa, men det är inte helt lätt att komma bort från alla måsten… Ni verkar ändå ha kommit väldigt långt! Men just eftersom ni kämpat efter det kanske det är extra frustrerande att inte riktigt vara där just nu …

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så är det säkert, vi är otåliga 🙂

 4. Profilbild för Agnes

  Ganska intressant det där med frihet. Frågan är om ni skulle kunna gå tillbaka till ett liv utan det? Oerhört roligt att följa er tycker jag.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja den frågan kan vi inte svara på än 🙂 Kul att du följer!

 5. Profilbild för Anki

  Jag har alltid haft och har fortfarande många s.k. måsten – önskar så att jag kunde leva mer fritt. Snart stundar bättre tider med mer frihet för er – ditt sår är läkt och Roger har slutat sin anställning 🙂 Tyvärr finns mina måsten kvar.
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hoppas du kan göra en inventering och kanske bortrensning av några måsten du med. Om du vill.

 6. Profilbild för Rolle o Carina

  Nästa år siktar vi på mer ”Frihet” ska bli så helt underbart att vara fri! 🙂
  Har suttit fast i nog många år nu 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Heja heja! Frihet till alla människor är något jag verkligen önskar.

 7. Profilbild för Linnea - Lanclin.com

  Jag tycker faktiskt att man får tycka jäkligt synd om sig själv ibland, trots att andra har det värre. Det lättar liksom lite på den egna misären efter ett tag om man får gå loss i sin ynklighet över tingens bedrövliga tillstånd. Så på med den härliga offerkoftan en stund nu och släpp lös dina känslor över hur skittrist det är att vara så nära men ändå inte fria.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack, ja det är skönt att få gnälla och jag tycker också det är viktigt. Men jag tänkte även på de som har det så mycket värre än jag så det blev naturligt att faktiskt få med att vi är medvetna om att vi är ruskigt priviligierade.

 8. Profilbild för Micke T
  Micke T

  Det verkar ju som om ni har det mesta under kontroll vid det här laget. Det där skägget blir förstås ett elände bland Spaniens sandloppor, men gubben kanske vet hur man skyddar sig?
  Frugan och jag sticker söderöver i Oktober, så ni hinner iväg innan oss. Kommer vi ifatt någonstans och lyckas hitta er, bjuder jag på fika om ni vill.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Förhoppningsvis har vi det mesta under kontroll. Ang. sandloppor så tar vi det problemet när (om) vi kommer dit. Vi åker atlantkusten långsamt neråt, om ni kör samma väg så hojta gärna när ni åker ifatt oss!

 9. Profilbild för Kors och Tvärs

  Visst är frihet fantastiskt och det där lilla måstet som finns kvar är nog så irriterande. Men snart så! Ni har ju ändå kommit väldigt långt på kort tid.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja så är det, vi är snart där. Snart får vi ju träffa er och då står vi ut lite till 🙂

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
24°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 12°C
30°C / 14°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.