bajspåsar solnedgång bastevik

Bajspåsar bra för oss även om vi inte har husdjur

Bajspåsar är väldigt användbart för oss, trots att vi inte har något husdjur att plocka upp efter. Nu är det dags att snacka lite skit igen.

Tidigare inlägg med skitsnack..

Toalettpappersanvändning

Det finns särskilt framtagna toalettpapper för husbils- & husvagnstoaletter. Papper som lätt löses upp i tanken av det kemiska medlet en tillsätter. Funkar bra men det pappret är dyrt. Och vi har under de här månaderna som vi bott i bilen ändrat vårt beteende vad gäller pappersanvändningen vid toabesöken.

 1. Använde special toapapper och la i toan vid varje toalettbesök
 2. Använde special toapapper bara vid 2:an och la det pappret i toan. Vid 1:an användes vanligt toapapper som lades i bajspåse i papperskorg.
 3. Använder bara vanligt toapapper och inget läggs i toan, utan allt i bajspåsar.

Bajspåsar försluts vid behov

Japp, den som lägger papper i bajspåsen bedömer om det är dags att stänga påsen. Det kan ju vara efter bara ett besök eller så är det efter flera. Jag går till exempel upp och kissar flera gånger på natten och då stänger jag inte bajspåsen. Den ligger där i sin papperskorg i skåpet och jag knyter ihop den först på morgonen eller senare fram på dagen.

Men när någon gjort 2:an, ja då knyter vi igen påsen och tar fram en ny.

Även bajspåsar finns i olika kvalitet. De vi köpte på Ullared är de bästa (och billigaste) hittills. Vi fortsätter att testa av marknaden med bajspåsar 🙂

Observera att det bara är pappret vi lägger i bajspåsen! Har läst att folk kissar i påsar och sen slänger påsen i vanlig soptunna. Inte bara är det vidrigt äckligt, det är dessutom olagligt.

Bilden har ju inget med det här att göra.. men hur kul att det varit med en bild på en bajspåse… Den här solnedgången är från Basteviksholmarna utanför Lysekil. En fantastiskt fin ställplats som vi varmt rekommenderar. Läs mer på kartan.

Publicerat:

i:

14 svar till ”Bajspåsar bra för oss även om vi inte har husdjur”

 1. Profilbild för Charlotte

  Jag gillar det där med fiffiga lösningar. Själv brukar jag använda de små plastpåsarna en får på flygplatser för att lägga tandkräm och schampo i till alla möjliga bra saker. Sjyst återförslutningsmöjligheter och lagom storlek på påsarna.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är ju väldigt bra påsar de där på flygplatserna! skulle bunkrat lite när vi flög som mest 🙂

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Tack för tipset om Ullareds påsar. Just nu kör vi Icas och det är liiite för små för vår sophink

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Fast Ullareds bajspåsar är för små för sophinkar också. Det är ju bara små påsar 🙂

 3. Profilbild för Malin Lundskog

  Precis så har vi gjort i båten! Det finns ännu mer användningsområden för bajspåsar, till exempel vid oplanerad bär- och eller svamplockning när fickor och händer inte räcker till. (Klar fördel att ALLTID ha bajspåsar med sig)

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Bra tips – lägger genast ner några bajspåsar i cykelkorgen!

 4. Profilbild för Husisblogg

  Vet inte vilket papper ni köper. Mina ägare köper Lambis papper i affären på halvbal till ett relativt vettigt pris. Den halvbalen kostar i stort sett lika mycket som det speciella pappret t ex Thetford tar för fyra rullar.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi gillar inte Lambi. Utan köper vanligt oblekt toapapper. Och vi som bor i bilen använder ju toaletten mycket och vill därför inte att pappret ska uppta plats. Med vår bajspåselösning blir det bara win-win tycker vi 🙂

 5. Profilbild för Reiselinda

  Bajspåsar är praktiska till mycket, till exempel spontan bär/svampplockning eller målarpenslar. Vi är ofta hundvakter, så det finns alltid hemma. Har dock aldrig funderat över att inte kasta toapappret i toan. Tycker dock som ni att specialpappret är dyrt och inte så bra som annat papper. Har annars hört att det är en myt att inte vanligt papper skulle funka och tänker experimentera med detta när vi kommer hem, typ i en hink. Gillar inte att lägga massor med pengar på nåt som är onödigt!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Bra tips! Vi har hört olika också om pappret. Men för oss är detta en bra lösning så vi inte känner att vi har en toatank för att fylla den med papper. Som lika gärna kan slängas i soporna.

 6. Profilbild för Matts Torebring

  Vi använde aldrig ”snuskburken” till 2:an när vi hade den. Däremot kunde vi när nöden inte hade någon lag, lägga i en insats påse av plast i ”snuskburken”.
  Sedan fick vi Cinderella förbränningstoa. Bekvämt och bra, men varje toabesök kostade 4:-. Det hände att jag ”gick till buskarna” på natten av ren snålhet.
  Nu har vi vattentoalett precis som hemma. Fantastiskt helt enkelt!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Var la ni era insatser av plats som ni gjort 2:an i? Och varför inte använda kassetten till det?

 7. Profilbild för Eva Dramin

  Vi köper alltid toapapper på Lidl. Det dyraste dom har med 4 lager och det blir billigast i längden. Lägger pappret i en hink med en plastpåse i. Det lärde vi oss av båtfolk som vi träffade på någonstans. Bajspåsar för hundar finns på många ställe att hämta gratis. Kan nämna Gislaved, Rydal, Kristinehamn och på många andra platser. Svårt att komma ihåg alla.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja tänk vad en lär sig av alla en träffar!

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.