Bajspåsar är väldigt användbart för oss, trots att vi inte har något husdjur att plocka upp efter. Nu är det dags att snacka lite skit igen.

Tidigare inlägg med skitsnack..

Toalettpappersanvändning

Det finns särskilt framtagna toalettpapper för husbils- & husvagnstoaletter. Papper som lätt löses upp i tanken av det kemiska medlet en tillsätter. Funkar bra men det pappret är dyrt. Och vi har under de här månaderna som vi bott i bilen ändrat vårt beteende vad gäller pappersanvändningen vid toabesöken.

  1. Använde special toapapper och la i toan vid varje toalettbesök
  2. Använde special toapapper bara vid 2:an och la det pappret i toan. Vid 1:an användes vanligt toapapper som lades i bajspåse i papperskorg.
  3. Använder bara vanligt toapapper och inget läggs i toan, utan allt i bajspåsar.

Bajspåsar försluts vid behov

Japp, den som lägger papper i bajspåsen bedömer om det är dags att stänga påsen. Det kan ju vara efter bara ett besök eller så är det efter flera. Jag går till exempel upp och kissar flera gånger på natten och då stänger jag inte bajspåsen. Den ligger där i sin papperskorg i skåpet och jag knyter ihop den först på morgonen eller senare fram på dagen.

Men när någon gjort 2:an, ja då knyter vi igen påsen och tar fram en ny.

Även bajspåsar finns i olika kvalitet. De vi köpte på Ullared är de bästa (och billigaste) hittills. Vi fortsätter att testa av marknaden med bajspåsar 🙂

Observera att det bara är pappret vi lägger i bajspåsen! Har läst att folk kissar i påsar och sen slänger påsen i vanlig soptunna. Inte bara är det vidrigt äckligt, det är dessutom olagligt.

Bilden har ju inget med det här att göra.. men hur kul att det varit med en bild på en bajspåse… Den här solnedgången är från Basteviksholmarna utanför Lysekil. En fantastiskt fin ställplats som vi varmt rekommenderar. Läs mer på kartan.