Den här dagen började på tok för tidigt

Den här dagen började på tok för tidigt

Med noll koll på nattens väder gick vi och la oss igår. Ganska tidigt.

Och jag visste jag skulle vakna tidigt, det gör jag alltid när jag somnat tidigt. Men så här tidigt trodde jag inte att det skulle bli. Jag vaknade halv fem. Med iskall nästipp.

Under täcket var det ganska okej, trots att jag bara har sommartäcket. Kröp intill Roger som alltid är varm, men han var instängd som en kåldolme och jag ville inte störa honom, då han inte frös. Än.

6 grader ute och 13 inne

Enligt sambandscentralen över dörren så var det 6 grader ute och 13 inne i bilen. Inte konstigt jag tyckte det var kallt och inte kunde somna om. På med värmen direkt och även en kanna te. Gårdagens kläder låg framme och var tack och lov inte shorts, utan långa mysbyxor och hoodie. Så nu sitter jag här, ser solen gå upp och börjar återfå värmen.

Sköts inte värmen automatiskt?

Ja du kanske undrar om inte värmen kan gå igång automatiskt när det blir kallt. Och jo, det kan vi ställa in. Värmen i bilen drivs av el eller gasol men har varit helt avstängd länge. Vi var inte alls beredda på denna nattkyla än. Det har ju liksom inte varit något behov av värme på natten på länge, så vi hade inte en tanke på det igår, att ställa in pannan att gå igång vid ett visst gradtal.

Men nu dricker jag te och ser temperaturen sakta stiga, dels av värmepannan men också med hjälp av solen som nu kommit upp en bit och värmer vårt hem. Det blir nog en powernap för mig i eftermiddag…

/Anna

Publicerat:

i:

16 svar till “Den här dagen började på tok för tidigt”

 1. Har hänt oss också … då är man glad att det är enkelt att sätta på pannan och att man kan värma sig med lite varmt kaffe eller te 🙂
  Ha en bra dag!

  • Ja tänk om en skulle behöva ställa sig och hugga ved… fast då hade en ju blivit varm iofs 🙂 Enkelt är bra. Det gillar jag!

 2. Brr! Låter kallt men måste känna lite mysigt att gå upp tidigt och känna värmen komma tillbaka i alla fall 🙂

 3. Har hänt här också, man vill liksom inte gå upp, bara kura ner sig så gott det går och hoppas att det går över… Tur att det går rätt snabbt att värma upp den lilla ytan när man väl drar i gång värmen dock!

 4. Ja värmen försvann verkligen bara över natten. Det var från shorts och t-shirt till höstkläderna med en gång.
  Svalt gillar mina ägare att ha det, men 13 grader är nog i lägsta laget..

 5. +13 inne att vakna till är på gränsen för lite. Jag tror att jag hade förkylning i kroppen igår med massor av huvudvärk. Följaktligen sov jag dåligt och vaknade 00.05. Sedan slumrade jag till strax för uppdags.

  • Ja det tycker jag med! Så typiskt när en somnar om strax efter att en ska gå upp! Hoppas förkylningen pyser iväg snabbt.

  • Ja vi var verkligen helt oförberedda. Nu är det 12 grader på nätterna och när vi står på el så har vi stödvärme på 🙂

Translate »