FrankieBoy

FrankieBoy har knött sig in i en trädgård

Det är inte riktigt sant, för det är Roger som trixat in vårt kära hem i en trädgård ute på klipporna på Tjörn.

En av mina äldsta vänner och hennes man slog ihop sina födelsedagar och firade 100 år i sin sommarstuga på Tjörn med en härlig baluns. De hade förberett för att vi skulle kunna stå där med vårt hem.

Nu är det ju inte lätt att veta vilket utrymme som krävs för en 8,40 meter lång bil, för det är ju inte bara platsen vi ska stå på som är viktig utan vi ska ju kunna köra dit också och det är knappt vi själva kan bedöma det alltid.

Kommunicera mera!

Det är smala vägar och skarpa hörn här. Så när det bestämts vilken plats vi skulle stå på, pratade jag och Roger om olika sätt att anta utmaningen för att komma dit och sedan stred vi till verket.

Vetorätt och inga höjda röster

För oss är det den som kör som har vetorätt vid vad av lösning. För det är den som kör som har det slutliga ansvaret för att bilen kommer på plats utan skador på bil eller annat.

Vi är överens om att höjda röster inte tar oss i rätt riktning. Så även om den andra har en bättre lösning (i sin egen övertygelse) så är det samtal som gäller, lugnt och metodiskt. Vi provar oss fram och hittar den bästa vägen. Ibland får vi testa flera varianter. Den enda gången som rösten kan höjas är när den som står på utsidan säger stopp. Det är det enda ord som ska framkalla en snabb reaktion av föraren.

Hittills är det bara Roger som suttit vid ratten vid de tillfällena vi hamnat i trånga utrymmen och vi har alltid löst det ruskigt bra, tillsammans.

Det får ta sin tid. Jag går fram och tillbaka runt bilen, till fönstret och sedan runt igen. Bedömer avstånd och informerar. Ställer mig där Roger vill jag ska stå. Och jag gestikulerar. Visar med händerna hur långt det är till dike/häck/sten.. och använder andra tecken som en annan gatupolis. Men det funkar riktigt bra.

FrankieBoy hamnade in emellan buskar och träd i trädgården och snart var vårt hem välbesökt av festens gäster för inspektion!

Och sicken fest!

Tack vare att vi inte bråkar eller gapar på varandra vid en sån här utmaning så var vår stämningen lika god efter som innan vi skulle parkera. Så med varma hjärtan föll vi snabbt in i festatmosfären.

En välordnad fest med trevlig människor i en härlig miljö, att få vara en del av denna milstolpe och det minnet för våra vänner är vi mycket tacksamma för.

Nu hör jag hur det börjar röra sig runt huset och i trädgården, det är nog strax dags för frukost och där efter havsbad.

Fördel med att bo i husbil: vi tar med oss hemmet när vi åker på fest. Vi har vår egen säng att sova i, skönt när en är bekväm av sig. Vi har vår egen toalett att gå på, behöver inte köa. Vi kan gå och lägga oss precis när vi.

Publicerat:

i:

16 svar till ”FrankieBoy har knött sig in i en trädgård”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Ja huvva, ibland är det trixigt att komma på plats. Men visst är det skönt att ha huset med sig när man besökervänner

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi älskar att ha med oss huset överallt!

 2. Profilbild för Anette Åhnbrink

  Ju krångligare plats det är, desto tystare blir jag…men stopp betyder stopp! Däremot är det jag som bestämmer om vi står i våg!!! Hoppas ni hade en fin helg på Tjörn och att ni lyckades komma därifrån också, kan vara nog så tufft det med?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Japp, stopp är stopp! Det blir nästan alltid R som avgör om vi är tillräckligt ivåg, han har närmare till vattenpasset när jag ändå är på utsidan 🙂 Haft en fin helg på Tjörn och det var inga som helst problem att komma ut faktiskt.

 3. Profilbild för Lillan Kind

  Det trixiga körandet får maken sköta, för det vet jag att han är bättre på? Senast för några dagar sen fick vi göra en sån där parkering så man trodde att en gren skulle komma in i badrummet? Jag håller med dig om alla goda anledningar att åka husbil?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja R är också bättre på det, men jag vill lära mig. Så om jag inte utsätter mig för de trånga utrymmena kommer jag ju aldrig bli bra. Så jag ska nog ta och öva lite mer.

 4. Profilbild för Husisblogg

  Ja ibland kan det vara riktigt trångt på platserna jag ska in på. Men mina ägare gör exakt som ni. Det är alltid min manlige ägare som kör då min kvinnliga inte har rätt behörighet på körkortet, men hon är jätteviktig i dessa lägen.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   I just trixandet med bilen är det ju nödvändigt att ha ögon på utsidan också, oavsett backkamera och stora backspeglar.

 5. Profilbild för Malin Lundskog

  Ha ha ha! Underbart att ta med sig sitt hem till festen! Och föreställer mig att det där med att trixa in en stor husbil i en trädgård är som att lägga till med båt finns världens chanser att bli ovänner. Kanske till och med är de största prövningarna;-)

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi är väldigt glada att kunna ta med oss huset dit vi åker. Och bråka gör vi faktiskt aldrig 😉

 6. Profilbild för Helena Roth

  Bra jobbat – den ser ut som den svävat dit, som från ovan! Och skönt att ni vet att det är konstruktivt samarbete och inte höjda röster som gäller (borde ju alltid vara så, men… det lyckas då inte jag med i alla fall)!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hahah, ja det kanske var därför det gick så smidigt, den flög dit! Ja god kommunikation är ju grunden för mycket i en relation.

 7. Profilbild för Reiselinda

  Bra jobbat att få in den där. Ser rätt så mysigt ut också!
  Hos oss är det jag som kör, men jag har inte haft så stora utmaningar än. Dock jobbar vi på kommunikationen vid parkering!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag kör också, fast inte när det är trångt.. Men ska träna på det nån dag.

 8. Profilbild för FREEDOMtravel

  Det är superbra att ha med sig husbilen på fest ju! Så har vi oxå använt vår husbil, många gånger! 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi har stor glädje av vårt hem 🙂

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
31°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 20°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.