Bästa boplatsen för augusti 2018

Bästa boplatsen för augusti 2018

Bästa boplatsen för augusti är en ställplats som vi återkommer till när vi är i Göteborgsområdet. Vi har åkt runt i Sverige, i Västra Götaland, Halland och Småland denna månaden. 

Boplatser vi besökt i augusti

Följande platser har vi stått på, samt några privata, men de är ju inte med för de kan du inte bo på.

Savannen (Alingsås), Hunnebostrands Gästhamn (Hunnebostrand), Bastevik (Lysekil), Henåns ställplats (Orust), Stampens Kvarn (Hjo), Sandhem (Mullsjö), Bauergården (Gränna), Varbergs gästhamn (Varberg), Öckerö Hamn (Öckerö), Inseros sjön (Landvetter), Seglora Camping (Borås), Ge-Kås centrallager (Ullared) och Getteröns Båtklubb (Varberg).

Bästa boplatsen augusti 2018

bästa boplatsenVi tycker att Öckerö Hamn är den bästa boplatsen i augusti månad. Det var lite svårt att välja, vi valde mellan Getterön, Bastevik, Bauergården och Öckerö. Men Öckerö drog längsta strået.

Varför Öckerö Hamn?

Öckerö Hamn är lite exotiskt på nåt sätt eftersom vi måste åka färja för att komma dit. Det är nära Göteborg och på öarna Hönö/Öckerö finns allt vi behöver inom cykelavstånd. Ställplatsen ligger precis vid vattnet i hamnen, är uppdelad på två områden så en kan välja det som känns bäst. Vi trivs otroligt bra där. Har återvänt flera gånger i sommar. Det är rymliga platser och serviceutrymmena är väldigt rena. En kan bada precis vid ställplatsen eller cykla några kilometer till allmänna bad.

Har du inte testat Öckerö Hamns ställplats tidigare, kan vi i alla fall varmt rekommendera den!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

14 svar till “Bästa boplatsen för augusti 2018”

 1. Inte förvånad att västkusten tog den attraktiva förstaplatsen hos er förra månaden. Måste bara säga till mina ägare att köra där. Så synd at det ligger aningen långt bort för en weekend.

  • Ja Västkusten är fantastisk, men ja Sverige är ju långt 🙂 Finns å andra sidan många fina platser i Sverige. Västkusten välkomnar er när än ni får möjlighet.

 2. Kan inte säga annat än att man blir väldigt lockad av att åka runt och bo i husbil efter att ha läst din blogg. Som barnfamilj är det ju inte lika lätt. Men jag kan verkligen förstå de vars barn är utflugna som lever sitt liv i husbil. Blir ju lite mer variation då. 🙂 …Så vi får väl se…i framtiden kanske… 😉

  • Vad roligt att du blir inspirerad Liw. Jag vet flera barnfamiljer som lever som vi, så även om det säkerligen inte är lätt, är det absolut inte omöjligt. Det gäller att se möjligheter – inte hinder 🙂

 3. Det låter som en riktig toppenställplats! Nu åker vi inte ut på någon mer längre tur i år men nästa år vill jag till västkusten innan vi kör ner i Tyskland. Då ska jag komma ihåg ditt tips! 🙂

 4. Jag blev inte direkt överraskad när Öckerö tog hem titeln i augusti.
  Vi har bara testat ställplatsen på Björkö, men nästa år ska Öckerö få ett besök.
  Det ska bli kul att följa med er söderut!

  • Nä, det var nog inte en överraskning för någon då vi ju pratat oss varma om Öckerö, särskilt på Instagram. Björkö tyckte vi inte lika mycket om, även om omgivningen med den fina klippromenaden är fantastisk.

Translate »