glutenfria frallor

Bästa glutenfria brödet

Eftersom jag inte äter gluten men samtidigt är en brödälskare så blir ju lyckan total när jag hittar ett recept som detta!

Jag har ett recept jag använt i flera år nu, på havrefrallor, som jag äter (ätit) till frukost varje dag. Men nu kan jag alternera det med ett som faktiskt påminner om surdegsbröd, särskilt i konsistensen. Hård yta och liksom segt, saftigt och luftigt inuti.

Att jag dessutom kan använda mitt överflöd av zucchini till att baka de här frallorna är fantastiskt tycker jag.

12,5 gram jäst

Jag gillar inte när recept skrivs med förpackningsstorlekar, t.ex. 1 kruka basilika eller som i det här fallet 1/4 paket jäst. För det är inte alltid förpackningar är i samma storlek. Jag gjorde det misstaget när jag bakade de här frallorna.

Här i Portugal är nämligen jästpaketen på 25 gram (i Sverige 50gram). Så när jag tog 1/4 paket jäst här så blev det ju för lite. Nu påverkade det ju inte smaken, för den var helt ljuvlig, men de blev något pluttiga.

Suddig bild, men den frasiga kanten och luftiga innanmätet är ju tydligt ändå.
Första frukosten med nya brödet

Utmärkt att frysa

Efter att ha njutit av några varma med smör på så frös jag in resten. Glutenfritt bröd blir aldrig gott om det legat framme, så de ska förvaras i frysen och sedan tinas och ätas direkt. Och det blev precis lika gott som nybakade! Exakt samma konsistens!

Kommer garanterat baka det igen snart, har en del bröd i frysen nu så får vänta tills det är uppätet. Då blir de ju troligen även lite större 🙂

Har rivit mer zucchini och fryst in i påsar i rätt mängd, för att kunna baka det bästa glutenfria brödet även i vinter utan att behöva köpa zucchini.

Här är original receptet

Publicerat:

i:

8 svar till ”Bästa glutenfria brödet”

 1. Profilbild för Ama de casa

  Såg himla gott ut det där! Jag är också en brödälskare och tack och lov är jag inte allergisk mot gluten.

  Ha en fin midsommardag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Då kan du njuta av väldigt många goda bröd, grattis 🙂 Detsamma, det var en bra dag idag också.

 2. Profilbild för Ditte

  Alltid roligt att variera bröden man bakar. Tack för receptet. Det såg verkligen gott ut.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vassego, ja särskilt eftersom det inte blir så stora variationer med mina preferenser 😀

 3. Profilbild för Miriam
  Miriam

  Å tack!!! Jag fick så otroligt stor skörd av zucchini ett år, och man fick leta fram nya sätt att använda den.😀Då hittade vi också ett receptet på zucchinibröd, som var så himla gott att det var flera i bekantskapskretsen som blev helt sålda på detta. Jag är ju glutenintolerant så detta var en sån lycka att hitta ett gott bröd som smakade himmelskt! Ska definitivt prova detta!
  Ha det gött!😍

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att det passade så bra med ett glutenfritt recept till dig! Jag tycker verkligen dessa är väldigt goda!

 4. Profilbild för Äventyret framtiden

  Tack för receptet, som ser väldigt spännande ut även om det också är enkelt att få till ett gott bröd. Jag har printat ut receptet för vi har vänner som inte kan äta glutén. Toppen att ha! Jag har bakat en del glutenfritt bröd genom åren efter bageri och cafétiden, men det är alltid lika roligt att få nya influenser. Tack Anna!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Har du något recept på något annat glutenfritt bröd så får du väldigt gärna dela med dig. Kul att du kunde bli inspirerad här trots allt du bakat genom åren.

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.