bättre hälsa

Bättre hälsa med husbilsliv

Att ha en bättre hälsa är ytterligare en anledning till den här livsstilen som jag faktiskt inte bloggat om tidigare, för visst vill vi må bra. 

Alla de andra 8 anledningarna ger bättre hälsa, varje liten anledning leder till bättre mående. Men hälsan är i sig en mycket viktig anledning till valet av livsstil så den vill jag lyfta fram i ett eget inlägg.

Vårt 9:e varför – bättre hälsa

Rogers hälsa är bra, han har inga krämpor som påverkas av var han befinner sig, bara lite åldersskavankar här och där :). Men jag är allergiker. Har varit allergisk sedan jag var 9 år gammal. Alltså i mer än 40 år har jag pumpat in allergimediciner av olika slag i den här kroppen.

Jag är också astmatiker. Jag har i hela mitt vuxna liv biohackat mig fram för att försöka må bättre. Och till slut lyckades jag vända den negativa spiralen från att bara öka intaget av cortison till att faktiskt minska det! Det är många faktorer som påverkar resultatet. Men de jag tror mest på är:

 • äter inte kött och fågel, och ytterst lite fisk. Kroppens resurser kan gå till att arbeta med min allergi istället för matsmältning av tung mat.
 • äter inte gluten. Jag är inte intolerant, men utan gluten mår jag helt enkelt bättre.
 • är utomhus. När jag är utomhus mår jag bättre. Visst är pollensäsongen jobbig, men kyla och fukt är definitiv inte bra för min astma
 • håller kroppen i rörelse. Jag menar inte träning med krav på puls, steg eller liknande. Utan rörelse som är styrd av glädje.

Så jag mår helt klart mycket bättre här i den Europeiska vintervärmen. Thailand skulle inte funka för mig. Men Spanien är toppen! Jag håller min astma i schack, tar cortisonspray 1-2 ggr per vecka. När jag mådde som sämst tog jag 4 ggr/dag! Vintertid i Sverige var det jobbigt, jag var inomhus mycket för att slippa kyla och fukt ner i lungorna. Och eftersom jag gillar att vara utomhus är det inte bra för min hälsa att tvingas vara inne.

Genom vår livsstil har vi mer tid i behaglig temperatur i dagsljus. Tid vi gärna använder till rörelse av olika slag. Vi cyklar och promenerar nästan varje dag. Ibland längre sträckor, ibland kortare. Bara önskar vi kunde göra en del simturer också – men vattnet är alldeles för kallt för det, just nu i alla fall. Vill väldigt gärna också prova på SUP så det ska jag testa när vattnet blir varmare. Golf vill vi också prova på, det ska vi nog ta tag i när vi kommer till Sverige i vår.

Vi tänkte vi skulle få riktigt många födelsedagar tillsammans, det är också bra för hälsan 🙂 Längre ner kan du se de andra 8 anledningarna till vårt val av livsstil.

bättre hälsa

Våra första 8 varför

Orsakerna vi tidigare berättat om, anledningar till varför vi ändrat vår livsstil att leva i husbil kan du hitta samlade under kategorin Varför? En kort beskrivning får du här samtidigt med en reflektion om hur de faktiskt också påverkar hälsan.

Förändringen i sig

Vi gillar förändringar, drivs av dem och de ger näring åt vår liv. Och när vi gillar något är hälsan bättre så klart. Läs mer om våra tankar kring förändringar.

Resa mera

Våra resor nu sker i ett helt annat tempo än tidigare. Det är bra för hälsan med lägre tempo. Läs mer om vår önskan om att kunna resa mera.

Umgås istället för att förgås

Det här varför är den största vinsten för hälsan. Att spendera tid tillsammans, att hitta en bättre balans mellan jobb och fritid. Läs mer om våra tankar kring det.

Gå barfota mera

Här ingår att slippa kylan både för mig som astmatiker men framför allt för att vi båda inte gillar vintern. Läs mer om vår önskan om att gå barfota mer

Leva i nuet

Våra hjärtan sa – gör det! Och då gjorde vi det. Det är väl hälsosamt om något att inte gå och älta utan bara testa och köra. Här kan du läsa om resonemanget kring att välja nutid.

Spara pengar

Vi spenderar mindre än vi tjänar, trots att vi tar mindre lön nu. Vi har ingen oro kring vår ekonomi. Bra för hjärtat! Hur vi tänker kring pengar kan du läsa lite överallt på sajten. Här kan du läsa inlägget om den ekonomiska orsaken till denna livsstil. 

Minimera mera

En fantastisk process vi gick igenom inför flytten. En mentalt renande (hälsosam) resa. Och vi försöker fortfarande att tänka minimalistiskt. Men vi köper ändå vad vi tycker vi behöver. Men vi pyntar inte eller köper saker bara för att. Vi tänker först. Läs här om våra tankar kring att minimera mera.

Nyfikenheten

Oj vad nya insikter och utsikter vi fått uppleva. Och då har vi bara börjat! Mer kommer. Alla dessa vyer är som sockervadd för själen. Hälsosamt värre! Mer om vår nyfikenhet kan du läsa här.

Sådär – då har vi bjudit på en ordentligt genomgång på varför vi lever som vi gör. Och efter snart 8 månader med att bo i husbil så vill vi bara ha mer. Det här är så rätt livsstil för oss just nu!

Och hälsan är bättre!

Bilden är från en av våra cykelturer till en skön barfota (för mig i alla fall!) stund på stranden.

/Anna

Publicerat:

i:

8 svar till ”Bättre hälsa med husbilsliv”

 1. Profilbild för Anita Birgitta

  Jo jag kan tänka mig att eran livsstil att bo i husbil är bra både för kropp och själ. Vi körde husbil i över tio år, inte att vi bodde i den hela tiden men på våra lediga dagar och vi mådde så bra att vara ute på vägarna. Vi saknar husbil livet.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hoppas ni kan återuppta husbilslivet igen om det är vad ni önskar.

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Visst är husbilslivet hälsofrämjande! Just att ara ute mycket. Och här i sydspanien har ju fibromyalgivärken minskat avsevärt jmf med om man skulle varit hemma i Sverige!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Verkligen! Så gött att din värk är mindre i varmare klimat!

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Håller med er,vi trivs också kanon i Husbilen sommartid hemma!
  Har ju aldrig vart intresserad att åka vintertid hemma.
  Och Spanien gillar vi med(Canaris) kroppen o knoppen mår
  bara så helt undebart varje gång vi vart där!

  Nu laddar vi för ännu en Solresa dit framöver nyåret 🙂

  Ha det gott o njut vidare…….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Trivsel är en stor grund i god hälsa tror jag. Hoppas Kanarieöarna visar sig från sin soligast sida!

 4. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Vi tycker också att husbilslivet definitivt är hälsofrämjande, vi rör oss mycket när vi är på resande fot, cyklar och promenerar.
  Golf tycker jag vetkligen ni ska testa när ni kommer hem. Jag började, nästan 60 år, när jag träffade Lars och tycker det är kanonskoj. Någon duktig golfare blir jag nog aldrig, men massor med frisk luft och rörelse i ofta vacker natur får vi. Dessutom hoppas jag det är en sysselsättning vi ska kunna hålla på med i många år framöver!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Huvudsaken är ju att en har kul, duktig har jag inga ambitioner att bli, men tänker att det är en bra rörelse och dessutom kanske roligt. Vi kommer garanterat prova, gärna i sommar i Sverige!

Vädret

Ourique, PT
10°
Klart
06:5920:06 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 11°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
28°C / 11°C
26°C / 11°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.