annorlunda jul

En fantastiskt annorlunda julafton

Kanske detta är en ny tradition vi börjat i år. Kanske inte. Oavsett så har vi haft en fantastisk men annorlunda julafton.

Jag sov länge! Det gör jag aldrig en vanlig julafton för då är jag uppe och fixar för att de andra ska få ett juligt uppvaknande och mysig morgon. I år var Roger uppe före mig. Och det är han inte ens vanliga dagar, så det var annorlunda för mig att ligga kvar själv i sängen. Mycket bra!

Efter frukost packade vi en matsäck med knäckebröd, lax, philadelphiaost, pizzasallad (rester från pizza-uppesittarkvällen), vatten, en coca-cola och frukt. Sen satte vi oss på cyklarna och drog iväg mot Malaga. Det är en vacker cykeltur utmed havet, genom små samhällen och många restauranger som har uteserveringarna mitt i cykelbanan. Vi stannade på vägen och åt vår matsäck, njöt av havsutsikt och goda smaker. Och varandras sällskap. Härligt!

Fortsatte till Malaga, använde deras offentliga toalett i marinan och sedan cyklade vi hemåt igen. Men stannade vid en bar vi tidigare provat (kors i taket!) och tog varsin god Mojito. Vi dricker aldrig alkohol på julafton annars. Benen, nacken och ryggen var trötta. Men vi otroligt glada. Cyklade hem de sista kilometrarna och insåg att vi cyklat ca 38 km idag och varit utomhus i totalt 6 timmar. Underbart!

annorlunda julafton mojito

Hemma blev det så klart en varm dusch, lyxade till det med att duscha i ställplatsens dusch istället för hemma i bilen. Det är ju ändå julafton. Sen blev det matlagning efter recept. Vi gjorde gnocchi för första gången och det var väldigt gott! Serverades med brynt smör. Ljuvligt!

Avslutade kvällen med en film, som alla julaftnar, fast i år blev det inte Love Actually utan Colette. En bit god choklad och inkurade i vårt hem med mysbelysning (inga juleljus). Tillsammans. Älskart!

Så ja, en fantastiskt men annorlunda julafton. Ska vi inte fira traditionsenligt är detta ett mycket bra alternativ. Inga julklappar, ingen julmusik, ingen julmat, ingen Kalle Anka, ingen julkalender. Ingen stress och inga krav, vilket jag i och för sig skalat bort från det traditionella firandet också. Fantastiskt!

Idag lämnar vi Rincon och drar till Torre Del Mar och vi har dottern i husbilen!

/Anna

Publicerat:

i:

12 svar till ”En fantastiskt annorlunda julafton”

 1. Profilbild för Lennart

  God fortsättning!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack detsamma Lennart!

 2. Profilbild för Rolle o Carina

  Låter som er Perfekt julafton det,bort från allt det tråkiga! 🙂

  Ha det gott o njut vidare med dottern…..Och Roger 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tycker om traditionell jul också, men inte här nere. Känns bara märkligt. Nu njuter vi av underbart sällskap!

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Vilken härlig cykeltur och så mysig med en dotter i bilen!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja två grymma grejer 🙂

 4. Profilbild för FREEDOMtravel

  Det låter som en härlig jul! Vi har nog inte ”firat” traditionellt på många år, inte i år heller 😉 Ha det fortsatt fint!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi tycker det har varit en fantastisk jul, men vi ser det nog inte ens som en jul utan bara som sköna lediga dagar.

 5. Profilbild för Reiselinda

  God Fortsättning! Det låter verkligen som en härlig annorlunda julafton! Själv firar jag gärna både traditionellt och gör något helt annat på julafton. Det mest annorlunda var nog för två år sen när vi var på geocachingevent vid en duplogiraff i Berlin och sedan gick på geocachingpromenad med eventgänget längs shoppinggatan Kurfürstendamm.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Låter som en ypperlig jul om en geocachar. vi har provat några gånger men hittar sällan några, så vi har väl landat i att vi inte är bra på skattjakt.

 6. Profilbild för Reiselinda

  Vi kanske får visa er innan vi spelar Prikk!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kanske det 🙂

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.